Ingezonden persbericht

Rolstoelbasketball tussen de interlandwedstrijden door

Tussen de interlandwedstrijden komende week zal er ook een demonstratie/wedstrijd zijn door twee rolstoelbasketballteams. Inzet van de organisatie van het toernooi is om ook daarvoor de aandacht te vragen. Sporters met een beperking zijn tot veel in staat.

JBC/Noorderhaven afkomstig uit Julianadorp heeft buiten diverse valide team en een G-basketbalteam, ook drie rolstoelteams. Ons 3e team is heel toegankelijk voor mensen met een lichamelijke handicap. Zij komen uit in de stimuleringsdivisie, waarbij de spelers een uitgekiende mogelijkheid hebben om kennis te maken met de sport en zichzelf te ontwikkelen. Ons 2e team komt uit in de toernooidivisie A, een zeer sterke divisie die ongeveer eens in de 4 weken in toernooidivisie tegen elkaar spelen. Ons 1e team heeft jarenlang in en eredivisie gespeelt en komt nu inmiddels een aantal jaar uit in de promotiedivisie. Onze doelstelling is om uiteindelijk weer terug te komen in de eredivisie en daarvoor hebben we voor het komende seizoen de eerste stappen gezet.Ons eerste team traint driemaal per week op maandag, donderdag en vrijdag, ons 2e en 3e trainen 1 maal per week op respectievelijk donderdag en vrijdag.

Vios'82 is een rolstoelvereniging die inmiddels 24 jaar bestaat. Zij hebben zowel een rolstoelbasketbal afdeling als een rolstoelhockey afdeling. De basketbalafdeling bestaat uit twee teams uitkomende in stimuleringdivisie en de toernooidivisie B. Zij trainen elke dinsdag in de Hoornse Vaart van 18:30 tot 20:00 uur.

Early Bird is een vereniging die bijna 40 jaar geleden is gestart als valide basketballvereniging. Sinds 3 jaar hebben zij een rolstoelafdeling. In korte tijd zijn ze uit gegroeid naar 21 leden, wat resulteerde in 2 teams op dit moment. In het nieuwe seizoen zullen ze worden uit gebreid met een G-Basketball-team, wat speciaal aangepast is voor mensen met een verstandelijke beperking.
De rolstoelbasketballers trainen 2 maal per week in het Jan van Egmondcollege te Purmerend. Op maandag wordt daar getraind van 20.00u tot 22.00u en op vrijdag van 21.00u tot 23.00u. Ook wordt er door beide teams deelgenomen aan de competitie. Een team komt uit in de stimuleringsdivisie en een team speelt in toernooidivisie B.

Early Bird, Vios'82 en JBC/Noorderhaven hebben twee jaar geleden de koppen bij elkaar gestoken en zijn een samenwerkingsverband aangegaan, een soort Bolwerk. Hierbij bundelen wij de krachten om zodoende samen tot een beter resultaat te komen, dit zowel in kwantiteit als in kwaliteit.

Uit deze drie verenigingen zijn twee teams samengesteld die op het toernooi van 26 augustus een demonstratie mag komen geven van het rolstoelbasketbal. Dit geeft ons de mogelijkheid om de sport nog meer te promoten en de mogelijkheden te laten zien. Wij zijn zeer verheugd dat wij deze mogelijkheid hebben gekregen.