Gemeente Heerlen
PERSBERICHT

Met IKEA zit je goed tijdens Cultura Nova

Tijdens Cultura Nova 2006 zorgt de Zweedse woninginrichter IKEA ervoor dat iedereen een eerste klas zitplaats heeft in de Teatro Cuatro tent op het Pancratiusplein in Heerlen. Op vrijdag 25 augustus a.s. gaat vanaf 10.00 uur een team van IKEA Heerlen aan de slag om de locatie klaar te stomen voor 10 festivaldagen waarbij er film-, theater- en muziekoptredens gepland staan. En de 'Zweedse balletjes' ontbreken daarbij natuurlijk niet!

Programma Teatro Cuatro

In Teatro Cuatro staan verschillende films op het programma waaronder de film 'Romance & Cigarettes' van John Turturro en 'Walk the Line' van James Mangold. Muziek ontbreekt natuurlijk niet. Op zaterdag 26 augustus draait Dj Radar na zijn optreden met Peter Greenaway in de tent nog even door, op zondag 27 augustus treedt D.A.A.U. aan en op zondag 3 september zijn De Valentino's en Geert Roelofs & Kris de Bruyne te beluisteren. Van woensdag 30 augustus t/m zaterdag 2 september tovert Sven Ratzke de tent bovendien om tot een Berlijnse nachtclub.

Bijzondere locaties

Het multidisciplinair zomerfestival Cultura Nova vindt plaats in Parkstad Limburg en biedt tien dagen lang een gevarieerd programma voor volwassenen en kinderen met theater, muziek, dans, beeldende kunst en film. Te gast zijn regionale, nationale, en internationale kunstenaars en gezelschappen. Het festivalhart van Cultura Nova bevindt zich in het centrum van Heerlen, in en rond het Glaspaleis van architect Peutz. De verschillende activiteiten vinden voor een groot gedeelte op bijzondere locaties in de verschillende Parkstad-gemeenten en in de stad Heerlen plaats.

Kaartverkoop en informatie

Kaarten voor de voorstellingen zijn verkrijgbaar aan de kassa van Parkstad Limburg Theaters, 045 571 66 07. Nadere informatie informatie over deze en andere voorstellingen is te vinden op www.culturanova.nl of via telefoonnummer 045 5716607.

///////////////////////////////////

Nadere informatie t.b.v. pers:

Cultura Nova, Janneke Schmeitz

045-5715100 / 06-25333515

info@culturanova.nl