Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Amsterdam, 25 augustus 2006

Eerste editie TF-1 start na Uitmarkt met meer dan 140 voorstellingen en activiteiten
Speciale kortingacties tijdens de Verleiding op de Uitmarkt

De Uitmarkt van dit weekend markeert tegelijkertijd het begin van het nieuwe landelijke theaterfestival van Nederland en Vlaanderen: TF-1. Dit festival programmeert tot en met 13 september meer dan 140 verschillende theatervoorstellingen, films, talkshows, debatten en andere activiteiten op bijna 25 locaties door geheel Amsterdam. Meer dan 200 acteurs, actrices en andere medewerkers brengen dit nieuwe festival tot leven.

Het theaterfestival TF-1 toont de allerbeste voorstellingen van het afgelopen seizoen, geselecteerd door jury én publiek, voornamelijk in de Stadsschouwburg en Theater Bellevue.

Daarnaast zijn de verwachtingen hooggespannen voor het eerste Amsterdam Fringe Festival, dat in de marge van het 'grote' festival een dynamische en gevarieerde verzameling voorstellingen is geworden.

Het publiek dat op zaterdag 26 augustus tijdens de Uitmarkt het theaterfeest de Verleiding op het Leidseplein bezoekt, kan bij de kassa van de Stadsschouwburg rekenen op verrassende kortingsacties voor de publieksfavorieten van het afgelopen seizoen als Mephisto, Herfstsonate, Minder is Meer van Fred Delfgaauw en Juliana's derde Weg van Theatergroep De Kern.

Voor meer informatie over TF-1: www.tf-1.nl

TF-1 is een gezamenlijk initiatief van de Stadsschouwburg Amsterdam, de Vereniging van Nederlandse Theatergezelschappen en -producenten (VNT), Theater Instituut Nederland, Bureau Promotie Podiumkunsten en het Holland Festival. Het festival wordt mede mogelijk gemaakt door het ministerie van OC&W, VandenEnde Foundation, VSBfonds, Stichting Dioraphte, Fonds voor Podiumprogrammering & Marketing (FPPM) en het Prins Bernhard Cultuurfonds.

----------