Politie Groningen

Zaterdag 26 augustus 2006

Provincie Groningen, 26-08-2006

Groningen: fietser geeft valse naam op

Een 22-jarige Stadjer is vrijdagmiddag in de Zwanestraat bekeurd voor het fietsen in voetgangersgebied. Toen zijn bekeuring werd uitgeschreven, gaf hij echter een valse naam op. Hierop werd hij aangehouden en naar het politiebureau gebracht. Na verhoor en het vaststellen van zijn identiteit, mocht hij het bureau weer verlaten. Maar niet met lege handen: hij kreeg twee bekeuringen mee.

Groningen: slippende automobilist de cel in

Een 26-jarige automobilist uit Groningen is vrijdagavond ingesloten voor justitie, omdat hij nog 1725 euro of 35 dagen hechtenis had openstaan. Op de Bedumerweg trok hij de aandacht van agenten. Hij liet de banden van zijn auto slippen, reed met volle vaart weg en liet nogmaals zijn banden spinnen. Hij werd op zijn rijgedrag aangesproken en bij het natrekken van zijn gegevens, bleek dat hij nog het een en ander open had staan. Omdat hij niet kon betalen, werd hij ingesloten.

Groningen: fietsster zonder licht ingerekend

De politie heeft vrijdagnacht op de Korreweg een 15-jarige meisje uit Groningen aangehouden. Bij een fietsverlichtingscontrole viel ze door de mand. Toen agenten een bekeuring hiervoor wilden uitschrijven, werd ze opstandig. Ze wenste niet mee te werken en wilde ook haar identiteit niet prijsgeven. Toen haar verteld werd dat ze was aangehouden, verzette ze zich hevig. Haar vriendinnen bemoeiden zich er ook mee. Een van hen kreeg een duw, nadat haar twee keer was verteld zich niet net de aanhouding te bemoeien. Dit werkte wel. De 15-jarige ging mee naar het bureau. Hier kwam na de waterlanders ook uiteindelijk haar naam. Ze mocht met twee bekeuringen het politiebureau weer verlaten.

Groningen: Stadjer met drugs op zak aangehouden

Een 21-jarige Stadjer is vrijdagnacht bij een discotheek in de Gelkingestraat aangehouden voor overtreding van de opiumwet. Door portiers werd ontdekt dat de man drugs op zak had. Het ging om zes wikkels harddrugs en een zakje speed. De man werd ingerekend, de drugs werden inbeslaggenomen en de politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: snorfietser met een slok te veel op

De politie heeft vrijdagnacht in de Peperstraat een 27-jarige snorfietser uit Haren aangehouden voor rijden onder invloed. Hij reed in voetgangersgebied en werd aan een controle onderworpen. Hij kon geen certificaat en verzekeringspapieren laten zien en zijn adem rook naar alcohol. Een blaastest wees uit dat hij had gedronken en op het politiebureau bleek dat hij 1,3 promille alcohol in zijn bloed had. Na verhoor mocht hij zonder snorfiets, maar met twee bonnen op zak, het bureau weer verlaten. De snorfiets krijgt hij pas weer mee als hij de juiste papieren komt laten zien.

Eenrum: bromfietser krijgt drie bonnen

en 15-jarige bromfietser uit Eenrum is vrijdagavond op de Molenstraat bekeurd. Hij reed met een vriendje achterop, met hoge snelheid en zonder helm voor agenten langs. Ze werden aan de kant gezet voor controle. De brommer was niet verzekerd en ze hadden ook geen bromfietscertificaat. Hij kreeg drie bonnen en de brommer werd inbeslaggenomen.

Winsum: auto te water

Een 19-jarige man uit Groningen is vrijdagnacht op de
Onderdendamsterweg gewond geraakt bij een eenzijdig verkeersongeval. De auto kwam uit de richting van de Blecourtlaan en door een te hoge snelheid op een nat wegdek raakte de auto in een slip. Hij kwam hierdoor in de linkerberm terecht en schoot door in het naastgelegen Winsumerdiep. Hij werd met nekklachten naar een ziekenhuis gebracht. Zijn bijrijder raakte niet gewond. Daar In het ziekenhuis werd een bloedproef afgenomen om vast te kunnen stellen of hij onder invloed van alcohol verkeerde. Uit controle blek dat hij niet in het bezit is van een rijbewijs. De auto werd uit het water getakeld. De politie maakt proces-verbaal op.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft vrijdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Groningen, Noordzeeweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1209, aantal overtredingen: 2, hoogst gemeten snelheid: 108 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.

Schildwolde, Meenteweg: aantal geregistreerde voertuigen: 366, aantal overtredingen: 61, hoogst gemeten snelheid: 87 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.