Gemeente Heerlen
PERSBERICHT

Optreden Peter Greenaway vanwege ziekte uitgesteld

De vermaarde filmregisseur Peter Greenaway, bekend van o.a. 'The Pillow Book', 'The Cook The Thief His Wife And Her Lover', 'Prospero's books and The Tulse Luper Suitcases', heeft vanwege ziekte zijn optreden tijdens festival Cultura Nova in Heerlen op zaterdag 26 augustus, om 21.00 uur, moeten afzeggen. Peter Greenaway zou samen met DJ Radar 'The Tulse Luper VJ performance' live presenteren. De organistie is in onderhandeling over een nieuwe datum; in afwachting hiervan blijven reeds uitgegeven entreekaarten geldig. Het optreden van Dj Radar om 23.00 uur in Teatro Cuatro gaat overigens gewoon door.

Over 'The Tulse Luper VJ performance'
Peter Greenaway heeft voor zijn VJ-performances meer dan achthonderd zogenaamde loops opgeslagen in zijn touchscreen-tafel. Alle scènes staan als bevroren beeldjes op het grote scherm, zodat hij ze live door elkaar heen kan mixen en op enorme schermen kan projecteren. Hoe het er uiteindelijk uitziet, is altijd anders en hangt helemaal af van zijn stemming én de wisselwerking met de Amsterdamse dj Radar. Radar mixt tijdens de optredens obscure elektro en acid met de filmmuziek die onder andere de Servische componist Borut Krzisnik maakte.

Het volledige festivalprogramma is te vinden op www.culturanova.nl en in de speciale festivalbrochure.

////////////////
Informatie voor Pers:
Festival Cultura Nova
Fiedel van der Hijden / Janneke Schmeitz
T: 045 571 51 00
M:06 54 64 62 85 / 0625333515
info@culturanova.nl

Dit e-mailbericht is slechts bestemd voor de persoon aan wie het is gericht. Mocht dit bericht per ongeluk bij u terecht zijn gekomen, verwijder het dan uit uw postbus en laat het de afzender weten; verdere verspreiding, openbaarmaking of vermenigvuldiging van dit bericht is strikt verboden. De volledige disclaimer vindt u op www.heerlen.nl