Digitale Gemeente Houten

Meester Henk Norbart 25 jaar in het onderwijs.

zaterdag 26 augustus 2006 - Bron: Mos Temming

Donderdag 24 augustus vierde Henk Norbart, directeur van obs Ridderspoor, zijn 25-jarig jubileum. Al dagenlang hing er een geheimzinnige sfeer binnen de school. Deuren die altijd voor Henk geopend zijn werden plotsklaps gesloten en alle leerlingen van de school neurieden steeds hetzelfde melodietje.
Groot was de verrassing voor Henk toen hij donderdagochtend met een list door Ton Boomsma (directeur van Bestuurscommissie Openbaar Onderwijs Houten) naar de grote hal van Ridderspoor werd meegenomen. Alle leerlingen en leerkrachten onthaalden Henk met een swingend lied.

In dit zelfgeschreven lied werd de loopbaan van Henk luid bezongen. Een loopbaan die in 1981 begon als meester in Montfoort, hem na enige jaren in Linschoten bracht en tenslotte in 1998 in Houten deed belanden.
In Houten-Zuid stond Henk samen met Ton Boomsma en Arianne Straub aan de wieg van obs Ridderspoor. In noodlokalen werden de eerste twee leerlingen verwelkomd en na deze pionierstijd groeide obs Ridderspoor binnen enkele jaren uit tot een veelzijdige school. Sinds 2003 is Henk Norbart de schoolleider van Ridderspoor.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2006 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).