1e persbericht van zaterdag 26 augustus 2006

Eindhoven, 26-08-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven Politie houdt vechtersbazen aan

De politie heeft zaterdagochtend omstreeks 2.00 uur op het Celciusplein drie Eindhovenaren aangehouden. De drie mannen in de leeftijd van 21, 24 en 27 jaar waren betrokken bij een vechtpartij die eerder die nacht had plaatsgevonden op het plein. Ze zijn voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Politie houdt verdachte aan van steekpartij

De politie heeft vrijdagavond omstreeks 21.30 uur een 20-jarige Eindhovenaar op het politiebureau aan de Mathildelaan aangehouden. De man wordt verdacht van betrokkenheid bij een steekpartij die vrijdagmiddag had plaats gevonden in een woning aan de Keldermanstraat. Een 40-jarige man uit Eindhoven raakte daarbij niet levensgevaarlijk gewond en is opgenomen in het ziekenhuis (zie 2e persbericht van vrijdag 25 augustus). De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten. Meerdere aanhoudingen zijn niet uitgesloten.

Eindhoven: Politie houdt winkeldief aan

Winkelpersoneel van een supermarkt aan de Sint Petrus Canisiuslaan zag vrijdagmiddag om 16.00 uur een 40-jarige man uit Gilze goederen onder zijn jas stoppen en naar de uitgang lopen. Toen hij door het personeel werd aangesproken, probeerde hij weg te rennen. De inmiddels gewaarschuwde politie kon de man aanhouden. In de auto van de verdachte trof de politie meerdere goederen aan, vermoedelijk van diefstal afkomstig. Het gaat onder andere om 34 stuks tandpasta, pakjes scheermesjes, make-up spullen, kledingstukken en filmrolletjes. De man is voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Politie houdt man aan na mishandelen ex-vriendin

De politie heeft zaterdagochtend om 3.20 uur een 42-jarige man in zijn woning in Stratum aangehouden. Eerder die nacht was hij de woning van zijn 48-jarige ex-vriendin in Woensel Zuid binnengedrongen door op het balkon aan de achterzijde van de woning te klimmen en een ruit in te slaan. Hij zou haar in de woning geslagen hebben. Hierna vertrok hij. De man is voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Snelheidsmaniak levert rijbewijs in

De politie heeft vrijdagavond omstreeks 20.00 uur op de Beukenlaan een 20-jarige automobilist uit Eindhoven aangehouden. De man reed hier met een snelheid van 124 km/u, terwijl hier een maximumsnelheid geldt van 70 km/u. Zijn rijbewijs is ingevorderd en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Politie houdt man zonder rijbewijs aan

Vrijdagavond omstreeks 19.45 uur zag de politie een auto over de busbaan op de Keizersgracht rijden. Toen de agenten hem staande hielden voor controle kon de verdachte geen rijbewijs tonen. Hij kon evenmin een ander identiteitsbewijs tonen. Bij controle op het politiebureau bleek de man niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Best: Woninginbraak

Tussen vrijdag 22.45 en zaterdag 00.05 uur is in een woning aan de Vogelkers ingebroken. Weggenomen zijn een videocamera, tachtig dvds en vier flesjes parfum en een paar duizend euro. De daders wist de woning binnen te dringen door aan de voorzijde van de woning een raam open te breken.

Waalre: Laptop computer uit woning gestolen

In een woning aan de Akkerstraat is tussen vrijdag 19.00 en zaterdag 2.05 uur ingebroken. De buit bestaat uit een laptop computer. Een raam op de eerste etage aan de achterzijde van de woning werd opengebroken.