Politie Drenthe

Zaterdag

Assen, 26-08-2006

Politie licht dronken doorrijder van bed
NIJEVEEN Vrijdagavond botste een 22-jarige automobilist uit Nijeveen tegen een geparkeerde auto aan de Raadhuislaan. Deze klap werd gehoord door getuigen die het kenteken noteerden van de auto die snel na de aanrijding wegreed. In zijn woning werd de 22-jarige bestuurder aangehouden. Een blaastest wees een alcoholpromillage uit van 1,3. Omdat hij beginnend bestuurder is werd zijn rijbewijs ingevorderd. (06-174033)

Slingerende bestuurder valt op bij agenten
MEPPEL In de nacht van vrijdag op zaterdag zagen agenten de bestuurder van een bedrijfsbusje slingerend over de Zuiderlaan rijden. Controle wees uit dat de 32-jarige bestuurder uit Hoogeveen een alcoholpromillage had van 2,1. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. (06-174074)

Veelpleger na diefstal fiets aangehouden
EMMEN Vrijdagmiddag ontdekte een 51-jarige man uit Emmen dat zijn fiets was weggenomen bij een supermarkt aan de Wilhelminastraat. Na een tip van getuigen werd in de omgeving een 45-jarige man in een woning aangehouden. De gestolen fiets werd, deels al ontdaan van accessoires, in de woning aangetroffen. De man is bij de politie bekend als veelpleger en wordt maandag a.s. voorgeleid aan de officier van justitie in Assen (06-173934)

Omstander houdt fietsendief aan
HOOGEVEEN Vrijdagavond zag een 33-jarige medewerker van een bioscoop dat aan de Schutstraat een man een afgesloten fiets op zijn schouder wegnam en wegliep. Hij sprak de man aan die bekende dat hij de fiets zojuist gestolen had. De man is door hem aangehouden en aan de gewaarschuwde politie overgegeven. De 18-jarige fietsendief uit Hoogeveen kreeg een transactievoorstel van 220 aangeboden. (06-174022)

Man komt op de koffie
EMMEN In de nacht van vrijdag op zaterdag meldde een 44-jarige man uit Stadskanaal zich bij het politiebureau in Emmen. De man was vergezeld van zijn vrouw en twee kinderen. Hij wilde aangifte doen van mishandeling in het centrum van Emmen, hij was namelijk met een bierglas gestoken. Omdat de politie eerder al een melding had gekregen van dreiging met een vuurwapen in het centrum van Emmen en de mogelijkheid bestond dat deze mensen daar iets mee te maken hadden, werd een onderzoek ingesteld in de auto en bij de personen. Bij de 16-jarige zoon werd door agenten een gas-alarmpistool aangetroffen dat in beslag werd genomen. In de auto werd een speelgoed vuurwapen aangetroffen dat geschikt was voor afdreiging en bedreiging. Omdat die dan ook onder de Wapenwet valt werd deze ook in beslag genomen. De vader en zoon werden aangehouden voor verder onderzoek. (06-174061)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 36 12 80.