Politie Twente

Persberichten Politie Twente 26 augustus 2006

Jan Camphuis: 053-4555588

Na vechtpartij bedreigd aangehouden persoon politieman

Enschede

Een 42-jarige Enschedeër, die was aangehouden omdat hij betrokken was geweest bij een vechtpartij, is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. Hij is in verzekering gesteld omdat hij na zijn aanhouding een politieman, die helemaal niet aanwezig was, dusdanig met de dood bedreigde, dat deze daarvan aangifte heeft gedaan.
Zaterdagmorgen 26 augustus om ongeveer 04.00 uur werd gemeld dat er op de Oude Markt in Enschede een vechtpartij gaande was. Bleek dat een 27-jarige Enschedeër een klap had gekregen van de hierboven vermeldde 42-jarige en dat de 27-jarige daarop een klap en een trap had uitgedeeld waardoor de 42-jarige even buiten bewustzijn was geweest. De 27-jarige werd direct aangehouden en de 42-jarige werd meegenomen door een ambulance om op het ziekenhuis te worden onderzocht. Even later bleek dat de 42-jarige op de Wooldriksweg in Enschede uit de ambulance was gestapt en zich agressief had gedragen ten opzichte van het ambulancepersoneel. Hij werd daarop door politiemensen op de Gertfertweg aangetroffen en aangehouden.
Op weg naar en later aan het bureau uitte de 42-jarige dusdanige bedreigingen aan het adres van een politieman die hij kende, dat door deze politieman aangifte hiervan is gedaan en de 42-jarige voor verder onderzoek in verzekering is gesteld.
De 27-jarige aangehouden verdachte is in de loop van zaterdag afgehoord en heengezonden. Proces-verbaal wordt tegen hem opgemaakt. (06-10884- / 06-108872)

Rijbewijzen ingevorderd na rijden onder invloed

Twente

Een viertal automobilisten bleken bij controle dusdanig veel gedronken te hebben dat hun rijbewijs, indien dit nog mogelijk was, is ingevorderd.

Vrijdagmorgen 25 augustus om ongeveer 11.50 uur bleek dat een 35-jarige Almeloer te veel had gedronken. Gemeld werd dat er problemen waren aan de Reigersstraat in Almelo waar o.a. de 35-jarige bij betrokken was geweest. Hij werd even later gecontroleerd op de Bornsestraat en overmatig alcoholgebruik bleek. Aan het bureau wees de ademanalyse 2.25 promille uit. Zijn rijbewijs kon al niet meer worden ingevorderd omdat deze in 2003 al ongeldig was verklaard, ook i.v.m. het rijden onder invloed. (06-108498)

Een 52-jarige man uit Holten reed vrijdagavond om ongeveer 21.20 uur tegen een andere auto aan, aan de Winkelbergweg in zijn woonplaats en reed na de aanrijding door. Hij kon even later, op aanwijzen van de eigenaar van de aangereden auto, elders in Holten worden aangehouden en alcoholgebruik bleek. Ademanalyse wees bij hem 1.45 promille uit. Het rijbewijs van de 52-jarige is ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt.

Bij controle van een 22-jarige automobilist uit Enschede op de Oldenzaalsestraat in zijn woonplaats werd zaterdagmorgen de 26e augustus even na middernacht, alcoholgebruik geconstateerd. Hij werd aangehouden en de ademanalyse wees 1.45 promille uit. Ook deze bestuurder kon zijn rijbewijs aan het bureau achterlaten.

Ook bij een 49-jarige Enschedeër werd zaterdagmorgen om ongeveer 01.00 uur geconstateerd dat hij teveel had gedronken terwijl hij in zijn auto reed. Op de Gronausestraat in Enschede werd hij aan de kant gezet en aan het bureau wees de ademanalyse 1.95 promille uit waarop ook hij zijn rijbewijs achter mocht laten.

---- --