Politie Zeeland


---


W-3224-2006 Getuigen gezocht van beroving
Zaterdag tussen 00.55 uur en 1.10 uur zijn in Oost Souburg op het Oranjeplein twee jongens beroofd.
De twee jongens, 16 en 18 jaar oud en afkomstig uit Oost Souburg, zaten in het bushokje aan het Oranjeplein aan de zijde van een supermarkt en bejaardenwoningen. Even later kwamen er twee andere jongens op hen af lopen. Een van hen zette een scherp, hard en koud voorwerp op de keel van de 18-jarige en vroeg hem om geld. De 18-jarige gaf onder bedreiging van vermoedelijk een mes zijn geld. Ook de 16-jarige gaf zijn portemonnee aan de overvaller.
De daders hebben een licht getint uiterlijk, zijn tussen de 16 en 20 jaar oud en hebben een normaal postuur. Een van hen had een zonnebril op met een wit montuur en is ongeveer 1.80 meter lang. Beiden droegen tijdens de beroving een doek voor hun mond.
De politie Zeeland verzoekt getuigen van deze beroving contact op te nemen met de politie of te bellen met 0900-8844.

W-3225-2006 Aanhouding na poging diefstal scooter
De politie Zeeland heeft vrijdag om 23.55 uur in een horecagelegenheid aan het Arsenaalplein een man aangehouden op verdenking van poging tot diefstal.
De 22-jarige man uit Vlissingen deed een poging een scooter te stelen op het Arsenaalplein door het stuurslot te verbreken toen hij werd opgemerkt door de eigenaar van de scooter.
Deze waarschuwde de politie waarop de 22-jarige werd aangehouden.

O-3226-2006 Meisje aangereden door crossmotor
Zaterdag rond 10.30 uur is in een brandgang nabij de Spaakstede in Goes een meisje aangereden door een crossmotor.
Het 11-jarige meisje Goes wilde vanuit de brandgang het trottoir op lopen toen zij werd geraakt door een crossmotor welke bestuurd werd door een 27-jarige man eveneens afkomstig uit Goes.
De 27-jarige raakte daarna uit balans en botste tegen twee geparkeerde personenauto's om vervolgens tegen een schutting tot stilstand te komen.
Het meisje heeft zich onder doktersbehandeling moeten stellen. Zij was door de botsing met haar hoofd op de grond gevallen en heeft een pijnlijke schouder.


---- --