Verzamelpersbericht zaterdag

's-Hertogenbosch, 26-08-2006

Motorrijder aangehouden voor rijden zonder rijbewijs, helm en kentekenplaat

s-Hertogenbosch De politie heeft vrijdagmiddag op de Kempenlandstraat een 20-jarige Bosschenaar aangehouden. Hij reed zonder helm op een geleende scooter en was ook niet in het bezit van een geldig rijbewijs. De scooter bleek immers een motor. De Bosschenaar had bewust de kentekenplaat eraf gehaald om de politie te misleiden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Onder invloed

s-Hertogenbosch De politie heeft vrijdagmiddag op de Bokkelaren een 41-jarige automobilist in zijn woonplaats aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol. Hij kreeg hiervoor een proces-verbaal en een rijverbod van vijf uur.

Man en vrouw aangehouden voor mishandeling en bedreiging

Heusden De politie heeft vrijdagmiddag een 26-jarige man in zijn woning in Heusden aangehouden voor mishandeling. De man was samen met een 35-jarige vrouw uit Vlijmen naar de woning van zijn 24-jarige ex-vriendin in Heusden gegaan, waar tussen betrokkenen onenigheid ontstond. Volgens de ex-vriendin zou de man haar geslagen hebben. De andere vrouw zou haar bedreigd hebben. Deze vrouw werd later op het politiebureau in Drunen aangehouden, waar zij zich kwam melden.

Man aangehouden voor verduistering lease-auto

Vorstenbosch De politie heeft vrijdagavond een 35-jarige man op zijn erf in Vorstenbosch aangehouden. Hij wordt ervan verdacht een lease-auto verduisterd te hebben. Het één en ander zou vermoedelijk te maken hebben met een betalingsachterstand. Na verhoor werd de man weer in vrijheid gesteld.

Man bedreigt ex-vrouw met de dood

s-Hertogenbosch De politie heeft vrijdagavond een 40-jarige man uit Oisterwijk aangehouden voor bedreiging. Hij zou zijn ex-vrouw mondeling met de dood bedreigd hebben en werd bij haar woning in Den Bosch aangehouden. Hierbij verzette hij zich, maar de agenten konden hem overmeesteren, waarna hij naar het politiebureau is vervoerd. Hij is in verzekeringgesteld.

Winkeldieven aangehouden

s-Hertogenbosch De politie heeft vrijdagavond op de Schapenmarkt drie winkeldieven aangehouden; een 23-jarige man uit Berghem, een 20-jarige vrouw uit Eindhoven en een 16-jarige jongedame uit Woensel. Daar hadden ze in een winkel drie paar schoenen gestolen. In een andere winkel aan de Arena had het drietal ook een paar schoenen gestolen. In een derde winkel hadden ze een doosje met lampjes gestolen. Tegen de winkeldieven is proces-verbaal opgemaakt en zij kregen een winkelverbod.

Huiselijk geweld

Vught De politie heeft vrijdagavond een 33-jarige man bij zijn woning in Vught aangehouden voor huiselijk geweld. Hij had zijn 33-jarige ex-vrouw geslagen. Zij woont ook in Vught. Volgens de man zou zijn ex-vrouw hem gekrabd hebben.

Mannen aangehouden voor vernieling en rijden onder invloed

s-Hertogenbosch De politie heeft vrijdagavond een 33-jarige Bosschenaar aangehouden voor vernieling. Hij had op de Visstraat een autoruit vernield van een 20-jarige Bosschenaar.

De 20-jarige Bosschenaar had in het verkeer onenigheid gekregen met een andere bestuurder, waar de verdachte als passagier bij in de auto zat. Op de Visstraat kwam het tot een confrontatie en de verdachte sloeg vervolgens de autoruit in. De andere bestuurder, een 30-jarige Bosschenaar, had teveel alcohol gedronken en is aangehouden voor rijden onder invloed. Tegen beide mannen is proces-verbaal opgemaakt en het rijbewijs van de 30-jarige Bosschenaar is ingevorderd. De 20-jarige man deed aangifte van vernieling.

Onder invloed

s-Hertogenbosch De politie heeft vrijdagavond op de Merwedelaan een 29-jarige automobilist in zijn woonplaats aangehouden voor rijden onder invloed. Hij kreeg een rijverbod van 8 uur en zijn rijbewijs is gevorderd. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.


-----

Rosmalen De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag op de Jan Heijsmanslaan een 22-jarige Bosschenaar aangehouden voor rijden onder invloed. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van 5 uur.

Dezelfde nacht werd op de Rodenborchweg een 53-jarige Bosschenaar aangehouden. De man reed slingerend over de weg omdat hij te diep in het glaasje gekeken had. Hij kreeg een rijverbod van 4 uur en proces-verbaal.


-----

s-Hertogenbosch De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag op de Parade een 39-jarige automobiliste uit Moergestel aangehouden voor rijden onder invloed. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt en ze kreeg een rijverbod van 9 uur. Toen de politie haar rijbewijs wilde invorderen, bleek zij deze niet bij zich te hebben. Haar auto blijft bij het politiebureau aan de Vogelstraat staan totdat zij haar rijbewijs toont en inlevert.

Op de Rietveldenweg werd dezelfde nacht een 39-jarige Bosschenaar aangehouden voor rijden onder invloed. Hij kreeg een rijverbod van 1 uur en proces-verbaal.


-----

Boekel De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 20-jarige Boekelse aangehouden. Zij verkeerde vermoedelijk onder invloed van alcohol, dan wel drugs en was op de Burgt met haar auto over de kop gegaan. In de auto vond de politie haar tasje met daarin twee gripzakjes met hasj en een snowseal met vermoedelijk cocaïne. De vrouw werd in het ziekenhuis onderzocht, maar bleek niet gewond. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.

Bosschenaar aangehouden voor bedreiging portier

s-Hertogenbosch De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 40-jarige Bosschenaar aangehouden voor bedreiging. De man had bij een horecagelegenheid op de Karrenstraat een 31-jarige portier mondeling met de dood bedreigd omdat hij niet binnen mocht. De politie heeft de man even later op de Visstraat aangehouden, waar de man agressief gedrag vertoonde in de richting van een andere portier. De man verzette zich hevig bij zijn aanhouding. De politie heeft pepperspray gebruikt om hem te overmeesteren. Hij is ingesloten voor nader onderzoek.

Bosschenaren aangehouden voor gepleegde vernielingen Hinthamerstraat

s-Hertogenbosch De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag drie Bosschenaren (twee van 23 en één van 24 jaar) aangehouden voor gepleegde vernielingen.

Op de Hinthamerstraat hadden zij de ruit van een restaurant ingegooid en meerdere fietsen vernield door erop te springen en de banden lek te steken.

De drie Bosschenaren zijn ingesloten in het politiebureau aan de Vogelstraat. De politie onderzoekt de zaak.

Harddrugs

Oss De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 17-jarige Ossenaar aangehouden die in het bezit was van harddrugs. Een portier van een horecagelegenheid op de Oostwal had bij de verdachte een mes en harddrugs aangetroffen. De verdachte werd aan de politie overgedragen die de spullen in beslag nam en proces-verbaal opmaakte.

Ossenaar aangehouden voor mishandeling

Oss - De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 29-jarige Ossenaar aangehouden voor mishandeling. Hij had in een horecagelegenheid op de Eikenboomgaard een 23-jarige plaatsgenoot in het gezicht geslagen. Deze raakte hierbij lichtgewond aan zijn oog. Volgens de Ossenaar had het slachtoffer eerst bedreigingen geuit. Een portier hield de Ossenaar aan en droeg deze over aan de politie, die proces-verbaal opmaakte. Na verhoor is de Ossenaar in vrijheid gesteld.

Vrouw beledigt agenten

Sint Oedenrode De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 18-jarige vrouw uit Son aangehouden op de Heuvel voor belediging. Op straat schold zij met luide stem politieagenten uit. Ze verklaarde op het politiebureau spijt te hebben van haar gedrag.

Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.

Nijmegenaar met gestolen vlag aangehouden

Uden - Op de Markstraat in Uden heeft de politie in de nacht van vrijdag op zaterdag een 28-jarige Nijmegenaar aangehouden voor diefstal. Hij had ter hoogte van een drogisterij aan een vlaggenstok gehangen, waarna de vlaggenhouder brak. De vlag had hij nog in zijn handen en stond daar mee te zwaaien toen de politie arriveerde. De agenten vroegen naar zijn legitimatiebewijs, maar deze kon hij niet tonen. Hij is vervolgens aangehouden voor diefstal, dan wel vernieling en op grond van de identificatieplicht. Op het politiebureau verklaarde hij dat hij niet de intentie had om de vlag te stelen en mee naar huis te nemen. Ook was hij bereid om de schade te vergoeden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt, waarna hij in vrijheid is gesteld.

Winkeldieven aangehouden

s-Hertogenbosch De politie heeft zaterdag omstreeks 13.00 uur een 74-jarige Bosschenaar in een supermarkt op de Arena aangehouden voor winkeldiefstal. Vlak daarna werd op dezelfde locatie een 44-jarige Bosschenaar voor hetzelfde feit aangehouden. Allebei de mannen namen één product van een luttel bedrag weg, maar werden door het winkelpersoneel betrapt. Tegen beiden is proces-verbaal opgemaakt.


-----

Oss In een winkel op de Heuvel heeft de politie zaterdagmiddag een 20-jarige winkeldief uit Polen aangehouden. Hij trachtte een product (waarde 11,60 euro) te stelen, maar werd betrapt doordat het alarm afging. Het winkelpersoneel hield hem aan en droeg hem vervolgens over aan de politie, die proces-verbaal opmaakte.

Motorrijder onderuit door loslopende hond

Vlijmen Zaterdagmorgen is op de Nassaulaan een 47-jarige motorrijder uit Nieuwkuijk gewond geraakt. Hij kwam ten val doordat een loslopende hond tegen zijn motor aan sprong. De motorrijder brak hierbij zijn sleutelbeen en moest in het ziekenhuis behandeld worden.

Een 51-jarige Vlijmenaar verklaarde dat zijn hond was losgebroken, vermoedelijk door een gat in de omheining om het terrein. Hij zou de afrastering op gebreken nakijken en was bereid de schade via zijn verzekering aan de motorrijder te vergoeden. De hond bleef ongedeerd.

Onder invloed verlaten plaats ongeval

Boxtel De politie heeft zaterdagmorgen in zijn woning in Boxtel een 35-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed en verlaten plaats ongeval. Hij was op de Baandervrouwenlaan tegen de auto gereden van een 30-jarige Boxtelse en vervolgens doorgereden. De politie stelde een onderzoek in en kon de verdachte even later aanhouden in zijn woning. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Autoinbraak

Boxmeer In twee autos die geparkeerd stonden op de Tuinfluiter en in een auto op de Kwikstaart is zaterdagnacht ingebroken. De dader(s) had(den) het voornamelijk voorzien op autoradio/cd-spelers. Eén auto bleek niet afgesloten, van de andere twee werd een portierraam ingeslagen. De eigenaars deden aangifte bij de politie, die de zaak onderzoekt.

Gelegenheidsinbreker actief in Wilbertoord en Beers

Wilbertoord/Beers (NB) Vijf woningen in Wilbertoord en Beers zijn zaterdagnacht het doelwit geworden van vermoedelijk een gelegenheidsinbreker. Het betreft:


· drie woningen in Wilbertoord, waarvan twee aan de Verbindingsweg en één aan de Pastoor Beltstraat en


· twee woningen in Beers aan de Burgemeester Thijssenstraat en Jan van Daalstraat.

Fotoapparatuur en geld weg

In de woning aan de Pastoor Beltstraat is fotoapparatuur weggenomen. Op de Verbindingsweg een portemonnee met geld. Deze werd later door een buurtbewoner teruggevonden, zonder geld. In de overige drie woningen werd niets weggenomen, maar is de inbreker wel binnen geweest.

Eén dader

De politie heeft het vermoeden dat het om één en dezelfde dader of daders gaat. Bij alle huizen heeft hij zich op dezelfde manier de toegang tot de woning verschaft, waarbij hij het voornamelijk had voorzien op geld.

Buurt- en sporenonderzoek

De politie heeft een buurtonderzoek ingesteld, maar mogelijk hebben andere getuigen iets gezien of gehoord. De politie verzoekt hen contact op te nemen via het nummer 0900-8844. De technische recherche is in kennis gesteld om sporenonderzoek te verrichten en eventuele bruikbare sporen veilig te stellen.

Preventieadvies

De politie adviseert bewoners om hun huizen goed af te sluiten. Het gaat hier vermoedelijk om een gelegenheidsinbreker die snel binnen en buiten staat. Hoe moeilijker u het voor de inbreker maakt middels goed hang- en sluitwerk, des te groter de kans dat uw woning geen doelwit wordt. U kunt zich laten adviseren over aanpassingen aan uw woning met betrekking tot inbraakgevoelige plekken. Voor meer informatie kijkt u op www.politiekeurmerk.nl