2e persbericht van zaterdag 26 augustus 2006

Eindhoven, 26-08-2006 o berichten uit de regio

Eindhoven: Politie houdt doorrijder aan na aanrijding

Een 21-jarige automobilist is vrijdagavond omstreeks 23.00 uur aangehouden door de politie. Hij was in de middag op de Tongelresestraat tegen een geparkeerde auto gebotst en hierna doorgereden. Op aangeven van een getuige had de politie een aardig vermoeden wie de mogelijke veroorzaker kon zijn. Toen de politie s avonds bij de beschadigde auto arriveerde en in gesprek was met de 27-jarige eigenares van de beschadigde wagen, meldde de verdachte zich. Hij gaf aan de aanrijding te hebben veroorzaakt. Hij vertelde te hebben gereden in een bestelwagen. De bewuste bestelwagen had geen uitwendige beschadigingen. Toen de politie hem daarmee confronteerde en vertelde dat hij gezien was in een personenauto, bekende hij. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Politie houdt verdachten aan na vernielen ruiten

De politie hield zaterdagochtend omstreeks 5.00 uur op de St. Jorislaan drie mannen aan. Ze werden verdacht van het ingooien van twee ruiten van de ingang van de Hertogflat aan de Stratumsedijk. Het gaat om een 25-jarige man uit Best, een 32-jarige uit Sint Oedenrode en een 38-jarige Eindhovenaar. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt. De oudste van het stel zit nog ingesloten voor verder onderzoek.

Eindhoven: Politie vordert rijbewijs in van beginnend bestuurder

Bij een verkeerscontrole werd zaterdagochtend omstreeks 1.30 uur op de Mauritsstraat door de politie een 21-jarige automobilist uit Best aangehouden. Hij viel op door zijn rijgedrag. Zo reed hij met hoge snelheid over de Kerkstraat richting Grote Berg, daarbij het rode licht negerend. Hij reed ook nog door een voetgangersgebied, terwijl zijn ramen flink beslagen waren. Toen hij moest blazen ten behoeve van een alcoholcontrole bleek hij te veel op te hebben. In 2005 was hij eerder betrapt op het rijden onder invloed. Omdat hij zijn rijbewijs nog niet zo lang heeft, werd zijn rijbewijs ingevorderd en is tegen hem proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Verkeerscontrole

Tijdens een verkeerscontrole op de Beukenlaan en Bellefroidlaan zijn vrijdagavond tussen 18.30 en 0.30 uur verschillende weggebruikers bekeurd voor diverse verkeersovertredingen. Gecontroleerd werd er onder andere op snelheid (12x), niet dragen van de helm (1x), zonder verzekering rijden (2x), niet kunnen tonen van rijbewijs (4x), geen rijbewijs (2x), niet kunnen legitimeren (1x), rijden door rood (2x), niet kunnen tonen van een bromfietscertificaat (1x), niet verzekeren bromfiets (1x) en niet handsfree bellen (1x).

Eindhoven: Politie houdt flessentrekker aan

Een 29-jarige man uit Venray is vrijdagavond om 23.10 uur op het Stratumseind aangehouden. De man had zonder te betalen een paar glazen alcohol genuttigd in een kroeg en verliet daarop het café. Hij had dat een dag eerder ook al gedaan in dezelfde zaak maar ook in een eetcafé, gelegen aan de Kerkstraat. Beide horecazaken hadden hiervan aangifte gedaan. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Woninginbraak

Tussen vrijdag 22.00 en zaterdag 2.45 uur is er ingebroken in een woning aan de Sint Bonifaciuslaan. Weggenomen uit de woning zijn diverse spullen, waaronder een digitale fotocamera, een mobiele telefoon en tien euro. Een raampje aan de achterzijde van de woning was opengebroken.

Helmond: Politie houdt drie mannen aan bij vechtpartij

De politie hield zaterdagochtend omstreeks 3.30 uur op de Kasteellaan drie mannen uit Helmond aan. Het gaat om een 18-jarige en twee 21-jarigen. Op de Kasteellaan probeerde de politie een opstootje tussen twee groepen mensen te sussen. Een aantal van hen probeerde over en weer te provoceren waarop de politie hen gelastte te vertrekken. Ze weigerden. Nadat de politie hen bij herhaling vroeg om te vertrekken maakten ze alsnog geen aanstalten. Om te voorkomen dat het weer uit de hand zou lopen is het drietal aangehouden. Tegen de drie is proces-verbaal opgemaakt.

Son en Breugel: Fietser gewond na botsing met bedrijfsauto

Een 48-jarige fietser uit Son en Breugel raakte zaterdagmiddag op de rotonde ter hoogte van de Hendrik Veenemanstraat om 12.45 uur gewond. Hij kreeg geen voorrang van een 40-jarige bestuurder uit Son die met zijn bedrijfsauto vanuit de Gentiaanlaan over de Planetenlaan reed en de fietser over het hoofd zag. Het slachtoffer moest met verwondingen aan hoofd en been worden overgebracht naar het Maxima Medisch Centrum in Eindhoven.

Son en Breugel: Motorrijdster ernstig gewond bij eenzijdig ongeval

Een 42-jarige motorrijdster raakte zaterdagmiddag omstreeks 12.00 uur ernstig gewond bij een eenzijdig ongeval op de Bestseweg in Son. Rijdend over de rotonde bij de Vlinderlaan verliest ze de macht over het stuur, komt ten val en raakt zwaar gewond. Een traumaheli die ook was ingezet kreeg pech waarop zij per ambulance werd overgebracht naar het Sint Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg.

Bakel: Mannen aangehouden na uit de grond trekken verkeersbord

Twee mannen zijn zaterdagochtend omstreeks 1.30 uur door de politie aangehouden. De twee hadden een verkeersbord uit de grond getrokken en wilden dit op de fiets meenemen. Het gaat om een 29-jarige man uit Bakel en een 28 jarige man uit Milheeze. Tegen de twee is proces-verbaal opgemaakt.