ADO Den Haag

Den Haag, dinsdag 18 juli 2006

ADO en gemeente Den Haag organiseren Right To Play Cup

ADO Den Haag en de gemeente Den Haag organiseren zondag 27 augustus aanstaande van 12.00 tot 17.00 uur het voetbaltoernooi om de Den Haag Right To Play Cup. De opbrengsten van het toernooi, dat bij bij gastheer HSV Escamp op Sportpark Escamp II aan de Melis Stokelaan wordt georganiseerd, komen geheel ten goede aan de organisatie Right To Play. De opening wordt verricht door wethouder Jeugd en Sport Sander Dekker.

Tweeëndertig teams strijden in een zes-tegen-zes voetbaltoernooi om de beker. Onder de deelnemers bevinden zich bedrijven, ministeries (waaronder Verkeer en Waterstaat), scholen (onder andere het Segbroek College), de gemeente Den Haag en het Haagse daklozenteam. Namens Right To Play komt een team van ambassadeurs met onder andere Jeroen Straathof, Troy Douglas en Juul Ellerman in actie.

Robert Langenbach (algemeen directeur ADO Den Haag): "ADO Den Haag heeft sociaal-maatschappelijke betrokkenheid hoog in het vaandel staan. Naast het bieden van voetbalvermaak willen wij een platform bieden waarbij integratie en het verhogen van het gevoel van saamhorigheid onder de inwoners van Haaglanden wordt gestimuleerd. De doelstellingen van het Den Haag Right To Play Cup-voetbaltoernooi vertonen veel raakvlakken met deze filosofie. Wij zijn daarom blij dat we met de gemeente en HSV Escamp dit toernooi kunnen organiseren."

Het voetbaltoernooi past goed bij de samenwerkingsovereenkomst die de gemeente Den Haag en Right To Play begin maart ondertekenden. Wethouder Sander Dekker: "Den Haag is de Internationale stad van Recht en Vrede en wil dat zoveel mogelijk kinderen sporten. Daarom ondersteunen wij Right To Play in het streven om kinderen in achtergestelde gebieden, waar ook ter wereld, de mogelijkheid te bieden aan sport en spel te doen. De opbrengsten van dit toernooi bieden wij graag aan Right To Play aan."

Deelname
Alle bedrijven, instellingen en bewoners van Den Haag worden uitgenodigd om mee te voetballen voor Right To Play. Meer informatie over het toernooi en het inschrijfformulier is te verkrijgen bij de organisatie (Frank Schutte / 070 - 353 26 73 en Ryan Spencer / 06 - 42 88 23 22) en te vinden op www.voetbal.residentie.net.

Right To Play
Right To Play is een humanitaire organisatie - opgericht door viervoudig Olympisch gouden medaillewinnaar Johann Olav Koss - gedragen door vrijwilligers en topsporters. De organisatie brengt sport- en spelprogramma's naar kinderen in achtergestelde gebieden. Waarom? Omdat met sport en spel een essentiële bijdrage kan worden geleverd aan de emotionele en sociale ontwikkeling van deze kinderen. Ieder kind heeft het recht om te spelen!

Meer informatie over Right To Play vindt u op www.righttoplay.nl.


Noot voor de redactie (