Gemeente Amersfoort

Persbericht

Sectie Communicatie

nummer: 151

datum: 8 augustus 2006

Middeleeuwse Jamsessie op Landgoed Schothorst

Op zondagmiddag 27 augustus vindt op het Middeleeuws Erf van Landgoed Schothorst, een unieke demonstratie plaats van vroegmiddeleeuwse muziekinstrumenten. De muziekinstrumenten zijn replica, gemaakt op basis van archeologische vondsten en andere bronnen. De bewoners van het erf, gekleed in vroegmiddeleeuwse kleding, laten de muziekinstrumenten zien en horen aan het publiek. Er kan gedanst worden! De toegang is gratis.

Levende Historie-groep
Deze middag wordt georganiseerd door de Levende Historie-groep 'de Bergkamp Sibbe'. Deze groep vrijwilligers laten het werken en wonen uit de Vroege Middeleeuwen zo authentiek mogelijk zien. Regelmatig worden door Vikingen ambachten uit de vroegmiddeleeuwse tijd gedemonstreerd. Het Middeleeuws Erf van Landgoed Schothorst bevindt zich aan Schothorsterlaan 21 te Amersfoort en de jamsessie vindt plaats op 27 augustus van 13.00 tot 17.00 uur.

Informatie: Kitty Walter, communicatieadviseur sector Stedelijke Ontwikkeling en Beheer (SOB), elke maandag bereikbaar op 033 469 52 11, e-mail KJ.Walter@amersfoort.nl.

---- --