Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Ed Wubbe kiest uit artistiek oogpunt toch voor de voormalige Heilige Geestkerk bij Cultura Nova Zomerfestival Heerlen!

Artistiek leider Ed Wubbe van Scapino Ballet Rotterdam heeft in goed overleg met de leiding van Cultura Nova Zomerfestival Heerlen om artistieke redenen besloten om de voorstellingen van 'The Green' en 'The Yellow Green', te zien van donderdag 31 augustus t/m zaterdag 2 september om 21.15 uur, te verplaatsen naar de voormalige H. Geestkerk aan de Kasteellaan in Heerlen (Meezenbroek). Reeds verkochte kaarten blijven uiteraard geldig voor de nieuwe locatie.

De voormalige Heilige Geestkerk in Meezenbroek, fungeerde in eerste instantie als slecht-weer optie voor de eerder gekozen locatie van Sportpark De Joffer in Voerendaal. Maar nadat de choreograaf verleden week daadwerkelijk de kerk had bezocht was hij verkocht; de locatie zal volgens eigen zeggen beter recht doen aan het artistieke product door de intieme sfeer die de locatie kan bieden. Bovendien komt de gekozen muziek - zowel de Johannes Passion als de Mattheus Passion van J.S. Bach - uiteraard veel beter tot z'n recht in een kerk.

De kaartverkoop voor de voorstellingen is al gestart. Kaarten die uitgegeven zijn op de locatie van Sportpark De Joffer blijven natuurlijk gewoon geldig voor de voorstellingen in de voormalige H. Geestkerk aan de Kasteellaan in Heerlen. Deze mensen krijgen bericht over de nieuwe locatie. De organisatie zal er voor zorgen dat mensen die zich onverhoopt toch melden bij Sportpark De Joffer in Voerendaal, opgevangen worden en verwezen worden naar de nieuwe locatie.

Over 'The Green' en 'The Yellow Green'
'The Green' en 'The Yellow Green' (première) van choreograaf en artistiek leider Ed Wubbe is een coproductie van Scapino Ballet Rotterdam en Cultura Nova Zomerfestival Heerlen. In 'The Green' zet Ed Wubbe de grootsheid van Bach's Johannes Passion tegenover de nietigheid van de mens. Zeven mannelijke dansers gaan de strijd aan met de intimiderende muziek op een felgroene grasmat van 10 bij 8 meter. 'The Yellow Green' is het vervolg waarin acht danseressen op een géle grasmat te zien zijn, als het ware op 'verschroeide aarde'. Waar het groene gras in 'The Green' een metafoor is voor de hele aarde, is de gele grasmat een metafoor voor de stad, het beton, het kunstmatige. 'The Yellow Green' wordt gedanst op de met imponerende, sacrale muziek van de Mattheus Passion van Bach.

Eerder in de week, van zondag 27 t/m dinsdag 29 augustus, verzorgt Station Zuid als onderdeel van Cultura Nova ook dansvoorstellingen in de voormalige H. Geestkerk.

Scapino Ballet Rotterdam en Ed Wubbe
Scapino Ballet Rotterdam is het moderne, eigentijdse stadsdansgezelschap van Rotterdam en naast vaste bespeler van de Rotterdamse Schouwburg, het eerste reisgezelschap van Nederland. Het gezelschap heeft zich ontwikkeld tot een van de trendsetters van dans in Nederland en Europa. Choreograaf Ed Wubbe, sinds 1992 artistiek directeur van het gezelschap, creëerde het meeste werk van het huidige repertoire. Zijn danstaal is klassiek lyrisch, waarbij hij met vlijmscherpe bewegingen zorgt voor onrust en spanning. Licht: Mark Truebridge, Kostuums: Pamela Homoet.

Kaartverkoop en informatie
Kaarten voor de voorstellingen zijn verkrijgbaar aan de kassa van Parkstad Limburg Theaters, 045 571 66 07. Nadere informatie informatie over deze en andere voorstellingen is te vinden op www.culturanova.nl of via telefoonnummer 045 5716607. Cultura Nova start vrijdag 25 augustus en duurt t/m zondag 3 september.

Foto: Hans Gerritsen

www.culturanova.nl
www.scapinoballet.nl

///////////////////////////////////
Nadere informatie t.b.v. pers:
Cultura Nova, Janneke Schmeitz
045-5715100 / 06-25333515
info@culturanova.nl