Ingezonden persbericht


Kunstkoopzondag: werken Richard Smeets in de Woonkamergalerie

Op zondag 27 augustus 2006 van 10.30 uur tot en met 17.30 uur, is het weer Kunstkoopzondag in de Woonkamergalerie van Kunsthandel Gennep. Deze keer staat de kunstenaar Richard Smeets in de schijnwerpers. Hieronder vindt u een stukje biografie. Voor meer informatie over Richard verwijzen wij u naar onze website of neem even persoonlijk contact met ons op. U kunt natuurlijk ook altijd de Woonkamergalerie bezoeken. Deze is dagelijks geopend van 13.00 uur tot 17.00 uur en op vrijdagavond zijn wij ook van 18.00 uur tot 21.00 uur open. Op de Kunstkoopzondag, iedere laatste zondag van de maand, zijn wij geopend van 10.30 uur tot 17.30 uur.

Richard Smeets volgde zijn opleiding aan de Stadsacademie in Maastricht en ontwikkelde zich daarna tot een schilder die zowel in binnen- als buitenland veel aanzien geniet. Halverwege de jaren tachtig verraste hij de kunstwereld met lyrische, half-abstracte schilderijen, of zoals de vermaarde kunstcriticus Ed Wingen omschreef, "met de beweeglijke schriftuur van een schilder die vooral stemmingen vastlegt, een bepaalde sfeer weergeeft."

De ontwikkeling van de Noord-Limburgse schilder kent ruwweg drie perioden. In de eerste periode stond de vrouw centraal in zijn werk, in de tweede liet hij zich inspireren door een reis naar Maleisië en Indonesië (het geboorteland van zijn moeder) en in de derde concentreerde hij zich op het Hollandse landschap. Zijn kunstwerken ontstaan in drie fasen, zegt Smeets. "Ervaring wordt herinnering, herinnering wordt droom en droom wordt materie in verf en kleur."

Aan het werk van Richard Smeets zijn reeds veel tentoonstellingen in binnen- en buitenland besteed, onder andere in de Verenigde Staten, Denemarken, Maleisië, Duitsland en Nederland.

Dus kom allen naar onze Kunstkoopzondag om dit unieke werk van Richard Smeets te bewonderen en tegelijkertijd kunt u ook de werken van onze andere kunstenaars bezichtigen o.a.Herman Brood, Johan Huijzer, Annemiek Pijpker, Debi, Fieke Hoes, Dingeman van Zanten, Cornelis Schouten en Ans en Ton Rijkers e.a. De koffie en thee staat klaar voor u in onze Woonkamergalerie gelegen aan de Burg. Gilissenweg 57 te Gennep u bent van harte welkom wij zijn zeven dagen per week geopend.

Voor meer info kunt u even bellen met ons 0485- 51 95 89 b.g.g. 06-20 55 50 62. Of u stuurt mail naar info@kunsthandel-gennep.nl


---- --