Ingezonden persbericht


hour of inspiration
persbericht

Hans stolp te gast bij 'hour of inspiration'

Op zondag 27 augustus houdt dominee Dick Voordewind in de dienst van 'Hour of Inspiration' een open podiumgesprek met Hans Stolp over zijn nieuwste boek ( het dertigste ) : 'Voorbij synagoge, kerk en moskee; van religie naar menswording' In onze multi-religieuze samenleving stelt hij de vraag in hoeverre de mens van deze tijd nog een instituut nodig heeft om te geloven.

Dominee Stolp was voorheen ziekenhuispredikant en IKON-pastor. Met zijn lezingen en boeken trekt hij zalen vol toehoorders, die buiten de kerken om op zoek zijn naar geloof en zingeving.

In deze dienst werkt tevens mee het zangkoor 'Looft den Heer' onder leiding van Gerrie van der Horst. Dominee Peter 't Hoen spreekt over het thema : 'Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet' .

De dienst begint om 12.00 uur in 'De Reehorst' te Ede. Meer info is te vinden op www.hourofinspiration.nl

EINDE PERSBERICHT

Wie is Hans Stolp?

Hans Stolp (1942) is pastor en auteur. Hij studeerde theologie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Behalve theologie bestudeerde hij later de psychologie van G.C. Jung en maakte hij een studie van het esoterische christendom.

Na zijn studie werd hij docent in het middelbaar onderwijs, waar hij geschiedenis, maatschappijleer en godsdienst doceerde. Daarnaast was hij schooldecaan. In 1978 werd hij ziekenhuispastor van het AZG in Groningen. Over zijn werk daar met zieke en stervende kinderen publiceerde hij de boeken Als de dood vroeg komt en De gouden vogel. Dit laatste boek, een kinderboek, werd in vele talen vertaald. In deze boeken vertelt hij over de eigen taal, de symbooltaal, waarin (zieke) kinderen spreken over de ingrijpende vragen van leven en dood.

In 1987 werd hij benoemd tot radiopastor van de Ikon. In de jaren dat hij bij de Ikon werkte, publiceerde hij diverse boeken over het Nieuwe Tijdsdenken, zoals het boek Dichterbij dan ooit..., over verlichtende ervaringen, dat nog steeds verkrijgbaar is. Hij noemt het Nieuwe Tijdsdenken de derde weg in het geloof, naast die van de orthodoxie en die van de moderne theologie.

Begin 1994 legde hij zijn werk als radiopastor neer. Sinds die tijd geeft hij cursussen en lezingen over thema's die samenhangen met het Nieuwe Tijdsdenken en de esoterische traditie van het christendom, o.a. voor de stichting De Heraut. In zijn werk maakt hij die oorspronkelijke, spirituele of esoterische christelijke traditie (weer) voor een breed publiek toegankelijk.

Hij schreef inmiddels zo'n dertig boeken, waaronder kinderboeken, dichtbundels en verhalende boeken. Ook begon hij een reeks boeken die gewijd zijn aan de esoterische, christelijke traditie. Deze boeken, Jezus van Nazareth en Johannes de Ingewijde, kregen als ondertitel Esoterisch Bijbellezen mee.

© Stichting Hour of Inspiration