Gemeente Tilburg

Datum
23 augustus 2006

Tilburger uit enthousiasme

Presentatie gedichtenbundel JACE van de Ven op 27 augustus

JACE van de Ven was Tilburgs eerste stadsdichter. In 2003 werd hij benoemd voor een periode van twee jaar. De gedichten die hij tijdens zijn stadsdichterschap heeft geschreven en voorgelezen zijn nu gebundeld in 'Tilburger uit enthousiasme'.

JACE van de Ven is in Tilburg bekend als dichter, columnist, schrijver en journalist. Al in 1993 ontving hij de Ad Vinkenprijs van de gemeente Tilburg voor zijn belangrijke bijdrage aan het culturele leven van de stad. 'Tilburger uit enthousiasme' geeft blijk van de brede kennis en grote liefde van JACE voor zijn stad. Met spontaniteit, relativeringsvermogen en vooral humor beschrijft hij Tilburg en de Tilburgers. Herkenning voor de ervaren Tilburger, kennismaking voor degenen die Tilburg nog niet (zo goed) kennen. Vanaf 28 augustus is 'Tilburger uit enthousiasme' te koop bij de Tilburgse boekhandels voor E 6.95.

Presentatie

Zondag 27 augustus om 14.00 uur reikt wethouder van cultuur Hugo Backx het eerste exemplaar van de bundel uit aan JACE van de Ven tijdens een feestelijke presentatie in de Openbare Bibliotheek aan het Koningsplein. U bent van harte uitgenodigd deze presentatie bij te wonen. Ter gelegenheid van het verschijnen van de dichtbundel heeft de OBT een tentoonstelling over JACE en zijn werk gemaakt. Deze is van 27 augustus tot eind september te zien in bibliotheek Koningsplein.

Voor de pers:
Stephanie Peters, Gemeente Tilburg, afdeling Communicatie, 013 542 86 77

---- --