Gemeente Helden

Zondag 27 augustus 8ste Grensparkdag Maas-Swalm-Nette

Ervaar het `Mozaïek van het Grenspark`

Op zondag 27 augustus bieden 21 bezoekerscentra uit Nederland en Duitsland door het gehele Grenspark activiteiten aan. Het Grenspark is gelegen tussen Venlo en Echt aan beide kanten van de grens. Er is veel te doen en voor iedereen is wat wils; van jong tot oud! Zo zijn er bijvoorbeeld begeleide fietstochten van Duitsland naar Nederland en andersom. Ook kun je kijken naar een kleindierenshow of een mooie wandeling maken langs de rivier de Swalm. Vanaf alle bezoekerscentra kun je begeleide of zelfstandig wandel- en fietstochten doen. Ook is er speciaal voor kinderen een leuke quiz ontwikkeld. Wanneer je alle vragen hebt beantwoord, krijg je een mooie mobiel met allerlei dieren en planten. Die kun je zelf nog in elkaar knutselen.

De Grensparkdag staat dit jaar in het thema van `Mozaïek van het Grenspark´. In het Grenspark vind je talrijke verschillende leefgebieden en in die leefgebieden weer heel veel verschillende dieren en planten. De bezoekerscentra willen je hiervan graag meer laten zien.

Het complete programma is te vinden op www.grenspark-msn.nl en www.ivn.nl/limburg.

Ontstaan Grensparkdag

Dit jaar wordt de Grensparkdag voor de achtste keer georganiseerd door een samenwerkingsverband tussen het IVN Consulentschap Limburg, het Grenspark Maas-Swalm-Nette en het Duitse Naturpark Schwalm-Nette. 21 Duitse en Nederlandse bezoekerscentra helpen om invulling te geven aan het thema. Om de grensoverschrijdende samenwerking en betekenis van het Grenspark Maas-Swalm-Nette te benadrukken, wordt jaarlijks op de laatste zondag van augustus gezamenlijk Grensparkdag georganiseerd om het Grenspark onder de aandacht van het brede publiek te brengen.

Mozaïek van het Grenspark

Door een mozaïek van landschappen zijn Duitsland en Nederland in deze regio nauw met elkaar verbonden. Bossen, rivierlandschappen, heidegebieden, beschermde gebieden en natuurbelevingsgebieden beginnen aan de ene kant van de grens en gaan door aan de andere kant, zonder een landschappelijke grens. De natuur kent geen politieke grenzen. Het Grenspark Maas-Swalm-Nette is een goed voorbeeld van een veelzijdig, natuurrijk gebied met karakteristieke landschappen. Er wordt grensoverschrijdend samengewerkt en door de bewoners intensief gebruik gemaakt van het gebied voor recreatie en beleving van de natuur.

Meer informatie

De folder met het complete dagprogramma is gratis te verkrijgen in alle Nederlandse en Duitse bezoekerscentra, VVV´s, bibliotheken en gemeentehuizen binnen het grenspark, maar ook op www.grenspark-msn.nl.

Contactpersoon: Marieke Wingens
Telefoon: (0475) 38 64 01
E-mail: m.wingens@ivn.nl Website: www.grenspark-msn.nl en www.ivn.nl/limburg

De Grensparkdag is onderdeel van het INTERREG III-A project "Grenspark Maas-Schwalm-Nette in the Picture". Het project wordt medegefinancierd door het EU-Programma INTERREG III-A van de euregio rijn-maas-noord, de provincie Limburg, de deelstaat Nordrhein-Westfalen, de Regio Noord- en Midden-Limburg, het Naturpark Schwalm-Nette, het Staatsbosbeheer en de aan het Duits-Nederlands Grenspark Maas-Schwalm-Nette deelnemende Nederlandse gemeenten.

4-8-2006 12:08