Ingezonden persbericht


Utrecht, 14 augustus 2006

PERSBERICHT NAMENS
STICHTING WIELERRONDE VAN MIDDEN-NEDERLAND 'DE VOLHARDING'

BIJZONDER JUBILEUMBOEK WIELERRONDE VAN MIDDEN-NEDERLAND

' UTRECHTS MOOISTE:
50 Rondes van Midden-Nederland '

Bij een jubileum hoort een jubileumboek. En dus rolde er onlangs een bijzonder boekwerk van de persen, een boekwerk waarin de historie van de Ronde van Midden-Nederland in zo'n 180 pagina's in woord en beeld naar voren komt.

De samenstellers van 'Utrechtse Mooiste: 50 Rondes van Midden-Nederland' zijn Jan van Beckum (voorzitter van de organisatie), Jeroen Wielaert (wielerjournalist/presentator), Robert van den Ham (jarenlang PR-man van de Ronde/voorm. hoofdredacteur stadskrant Ons Utrecht) en Erik Nieswaag (wedstrijdsecretaris/archivaris van de Ronde) hebben een puike prestatie geleverd door de geschiedenis van Utrechts langst levende wielertraditie voor het nageslacht te bewaren. De vormgeving van het boek was in handen van Aldo Elfrink/AE DTP en Jan Freriks/Teamwork. Voor het indrukwekkende eindresultaat is Drukkerij Liesbosch verantwoordelijk.

Het eerste exemplaar van 'Utrechtse Mooiste: 50 Rondes van Midden-Nederland' zal voorafgaand aan de officiële start van de Ronde op zondag 27 augustus worden overhandigd aan Gerrit Voorting, de winnaar van 1948 en later gekroond met menig aansprekende wielerzege waaronder Touretappes en Olympisch zilver. Deze bijzondere overhandiging - tussen 13.00 en 13.15 uur - vindt plaats bij de start- en finishlijn aan de Maliebaan.

Het boek wordt uitgegeven in een oplage van 1100 stuks. Meer dan de helft daarvan is al op voorhand verkocht (a 19,90 euro). Wie nog geen exemplaar heeft besteld kan er nog een reserveren via het e-mailadres info@rondevanmiddennederland.nl. Ook op de dag van de Ronde is het boek te koop bij start en finish op de Maliebaan.


---



Ingezonden persbericht