Ingezonden persbericht

Persbericht
Rotterdam, 26 augustus 2006

StreetMasters 2006
Inline & Skateboarding, BMX, break- & streetdance

Danceground presents: De winnaars van StreetMasters 2006

Het was een dag vol spektakel. Na twee voorrondes, drie roadtrips en een masterclass zijn de winnaars van StreetMasters 2006 bekend.
Bij streetdance won, in de categorie "Groep", X-pack (uit Helmond) en bij de duo's was het Double Vision uit Oudenbosch (Brabant).
Bij BMX was het Michael van der Lee die de senior StreetMaster titel mee naar huis nam. Tweede was Pim van de Bos, de jury had het niet makkelijk. Pim, die in de voorronde twee keer eerder won, moest het uiteindelijk toch afleggen tegen de technische verbeteringen die Michael van der Lee tijdens de finale liet zien. James Mooij was de beste bij de juniors.
De inliners streden in de categorie junior en senior om de titel StreetMaster. Martin van Drunen kreeg van de jury de titel StreetMaster onder de senioren en bij de junioren bleek Rik van Huik de beste.
Bij de skateboard-contest moesten de deelnemers alles geven en was het Woody Hoogendijk die uiteindelijk de meeste tricks landde, dus ging hij met de StreetMaster titel naar huis.

De eerste editie van dit regionaal bedoelde evenement kreeg een landelijke uitstraling. De deelnemers kwamen vanuit heel Nederland; Helmond, Amsterdam en Tilburg waren onder andere vertegenwoordigd. Het niveau tijdens de voorrondes was al hoog, maar blijkbaar wilde niemand de titel mislopen. De meeste deelnemers lieten daarom dan ook een duidelijk hoger niveau zien tijdens deze finale dag.

Het doel van het evenement StreetMasters was de jongere doelgroep te bereiken die op straat hun sport en dans ontwikkeld. In alle disciplines heeft de doelgroep hun podium gekregen tijdens StreetMaster en de meeste hebben tevens door de gezonde competitie een duidelijke progressie laten zien.
Stichting Playground is tevreden met het resultaat. Op naar StreetMasters 2007!

Contact:
Pers

Rock 'n' Roll Highschool
Arpa Telimi
arpa@rocknrollhighschool.nl
tel: +31(0) 10 - 20 67 230

Productie:
Stichting Playground
Kuno Bakker
kuno@danceground.nl
tel: +31 (0) 6 - 24 25 37 58

---- --