Politieberichten Eemland zuid, 12.00 uur

Utrecht, 27-08-2006

Bedreiger aangehouden

AMERSFOORT- Op vrijdagmiddag werd een jongen aangehouden nadat hij een mes had laten zien. Omstreeks 14.30 uur reed een 67-jarige man uit Amersfoort met zijn auto over De Mui. Op de weg stonden drie jongens. De man kon er niet langs, stapte uit en gaf een 16-jarige jongen uit Amersfoort een duw. Deze pakte zijn mes en bedreigde hiermee de man. De man reed naar huis en waarschuwde de politie. De jongen werd aangehouden en deed afstand van het mes. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Inbreker aangehouden

AMERSFOORT- Op vrijdagavond werd een inbreker aangehouden. Omstreeks 23.20 uur reed een agent in zijn vrije tijd over de Hogeweg. Hij zag hier een jongen staan die stond te bellen voor een woning en korte tijd later hoorde hij een alarm afgaan en zag vervolgens 3 jongens wegrennen. De bellende jongen rende met het drietal mee. Een van de vier personen, een 23-jarige man uit Amsterdam, kon worden aangehouden. Onderzoek wees uit dat er was ingebroken in de woning.

Dronken bestuurders

AMERSFOORT - Een alcoholcontrole in de nachtelijke uren leidde zondag rond 04.00 uur op de Troostwijkstraat tot de aanhouding van een 36-jarige autobestuurder uit Amersfoort. Uit de ademanalyse kwam 720 ug/l naar voren. Na de afwikkeling meldde zich een vriend aan het bureau om de Amersfoorter op te halen. Deze man bleek echter ook teveel alcohol genuttigd te hebben.

Poging om te zwemmen

AMERSFOORT - Door een boswachter werd zondag rond 00.15 uur een 25-jarige man uit Amersfoort bij het zwembad aan de Barchman Wuytierslaan aangetroffen. De Amersfoorter had een hek stukgeknipt om te gaan zwemmen. Hij is aangehouden voor vernieling.

Beledigingen na aanhouding

AMERSFOORT - Een 34-jarige inwoner van Soest is zaterdag rond 23.30 uur door de politie op de Spaarnestraat aangehouden.

Agenten werden door omwonenden getipt over een verdachte situatie, waarbij twee mannen zich bij een woning ophielden. Het tweetal werd inderdaad aangetroffen, waarop de identiteit werd nagegaan. Daarbij bleek de man uit Soest nog gezocht te worden voor andere feiten. Blijkbaar wist de Soester dit zelf ook, want hij nam snel de benen. De man kon worden aangehouden na een korte achtervolging. Hij was niet van plan om mee te werken, waardoor hij uiteindelijk geboeid werd. In de auto schopte hij nog tegen het raam. Voor, tijdens en na de autorit naar het politiebureau uitte de man allerlei beledigingen aan het adres van de agenten.

Automobilist rijdt fietser aan

AMERSFOORT - Een 64-jarige automobilist uit Hoevelaken is zaterdagavond door de politie aangehouden. De man had even daarvoor aan de Bosweg in Amersfoort een fietser aangereden. Deze 19-jarige fietser uit Amersfoort kwam hierdoor ten val en raakte gewond. Desondanks reed de automobilist naar huis. Aan de hand van getuigenverklaringen kwam de politie bij een adres in Hoevelaken uit. De bewoner van dat huis voldeed aan het opgegeven signalement. Hij verklaarde te hebben gereden. Uit de ademanalyse in het politiebureau kwam 390 ug/l naar voren.