Politie Groningen

Zondag 27 augustus 2006

Er zijn vandaag 9 berichten

Provincie Groningen, 27-08-2006

Groningen: te zware aanhanger verliest lading

Een 67-jarige automobilist uit Groningen viel zaterdagmiddag op de Friesestraatweg door de mand, nadat een zwaar ijzeren voorwerp van zijn aanhanger op de weg was gevallen. Een bergingsbedrijf heeft het voorwerp opgehaald en meegenomen. De aanhanger werd gewogen en bleek met 1490 kilo 73% overbeladen te zijn. De politie maakt proces-verbaal op.

Kolham: mannen gewond door aanrijding trekker

Bij een verkeersongeval op de kruising van de Hoofdweg met de Buitenhuizen zijn zaterdagmiddag twee mannen gewond geraakt. Voor hen reed een 33-jarige bestuurder van een trekker. Hij sloeg linksaf, maar hij werd echter links ingehaald door een 83-jarige automobilist uit Schildwolde en een inzittende (identiteit onbekend). Hun auto kwam tegen een boom tot stilstand. De traumaheli en de brandweer kwamen ter plaatse. Beide inzittenden werden met onbekend letsel naar een ziekenhuis gebracht. De auto liep flinke schade op en werd afgesleept. De politie maakt een rapportage van het ongeval.

Sappemeer: motorrijder gewond na aanrijding

Een 26-jarige motorrijder uit Sappemeer is zaterdagmiddag op de kruising van de Violenstraat met de Noorderstraat gewond geraakt bij een verkeersongeval. Een 38-jarige automobiliste uit Sappemeer sloeg op de kruising linksaf de Violenstraat in. Hierbij verleende ze geen voorrang aan de tegemoetkomende motorrijder. Hij botste met de linkerzijde frontaal tegen de auto. De motorrijder liep ernstig beenletsel op, doordat hij met zijn been bekneld zat tussen beide voertuigen. Diverse omstanders verleenden eerste hulp aan het slachtoffer en de automobiliste. De traumaheli kwam ter plaatse, maar het slachtoffer werd per ambulance naar een ziekenhuis gebracht. Zowel de motor als de auto raakten flink beschadigd en werden afgesleept. De politie maakt een rapportage van het ongeval.

Veendam: fietser overlijdt na eenzijdig ongeval

Een 60-jarige inwoner van Veendam is zaterdagnacht bij een eenzijdig ongeval op het Jan Salwaplein in Veendam overleden. De man reed op zijn fiets en is door onbekende oorzaak ten val gekomen. De Veendammer overleed ter plaatse. De politie heeft een registratie gemaakt van het ongeval.

Hoogezand: aluminiumdieven aangehouden

De politie heeft zaterdagnacht aan de Molendijk in Hoogezand drie aluminiumdieven aangehouden. De auto met daarin een 39-jarige en 21-jarige man uit Groningen en een 21-jarige man uit Ten Boer stonden met gedoofde autolichten aan de Industrieweg toen de agenten de auto in de gaten kreeg. Op dat moment reed de auto van de verdachten weg. Toen de politie de auto staande hield, bleek dat er diverse gestolen staven aluminium in de auto lagen. De politie maakt proces-verbaal op.

Wagenborgen: automobilist met slok op

De politie heeft zaterdagnacht op de N362 bij Wagenborgen een 42-jarige inwoner van Nieuw Scheemda aangehouden voor rijden onder invloed. De 42-jarige automobilist reed slingerend over de provinciale weg. Een blaasbest wees uit dat de man alcohol gedronken had. De man had een alcoholpromillage van 1,4 in zijn bloed. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Leek: onder invloed zonder rijbewijs

Een 41-jarige automobilist van Leek is zaterdagmiddag op de Carel Hieronymuslaan in zijn woonplaats aangehouden voor rijden onder invloed. De man had een alcoholpromillage van 1,7 in zijn bloed. Bovendien bleek de man geen geldig rijbewijs te hebben. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: automobilist onder invloed

Een 53-jarige automobilist uit Groningen is zaterdagnacht in de Savornin Lohmanlaan in zijn woonplaats aangehouden voor rijden onder invloed. De man wilde zijn auto parkeren, maar dit ging zo ongecontroleerd dat agenten hem aan een alcoholtest onderwierpen. Daarbij bleek hij een alcoholpromillage van 2,1 in zijn bloed te hebben. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft zaterdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Appingedam,Woldweg: aantal geregistreerde voertuigen: 829, aantal overtredingen: 9, hoogst gemeten snelheid: 76 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.