Politieberichten Eemland noord, 12.20 uur

Utrecht, 27-08-2006

Tandpasta-dieven aangehouden

SOEST Een agent van de Politie Utrecht zag vrijdagmiddag in zijn vrije tijd dat enkele personen zich verdacht ophielden. Op het J.H. Isingserf zouden inzittenden van een auto tubes tandpasta aan het inladen zijn. Hij belde zijn collegas, die op de Di Lassostraat het voertuig aantroffen en lieten stoppen. In de auto werd een tas met een groot aantal verzorgingsproducten, waaronder tandpasta, aangetroffen. Naast de inzittenden van de auto, hielden de agenten ook twee mannen aan die ook bij de groep zouden horen. Zij stonden keurig bij een bushalte te wachten, maar deze was echter tijdelijk buiten gebruik.

In totaal werden drie mannen en twee vrouwen, in de leeftijd van 23 tot 35 jaar, aangehouden. Zij toonden onder meer paspoorten uit Litouwen en Tsjechië. De echtheid van deze documenten wordt nog nader onderzocht. Het vijftal is vastgehouden om ook de betrokkenheid bij winkeldiefstal uit te zoeken.

Beginnend bestuurder moet nog veel leren

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG Door de politie is zaterdag rond 01.20 uur het rijbewijs van een 21-jarige jongeman uit die plaats ingevorderd. Tijdens een alcoholcontrole viel hij door de mand vanwege zijn alcoholgebruik. De ademanalyse in het politiebureau kwam uit op 775 ug/l. De beginnend bestuurder mag zich voor dit alcoholgebruik verantwoorden voor de rechter.

Rijden zonder verlichting

SOEST Bij surveillerende agenten trok zaterdag rond 02.00 uur een 20-jarige automobilist uit Soest de aandacht, omdat hij zonder verlichting voorbij reed. Na een stopteken en het waarnemen van een alcohollucht volgde een ademanalyse in het politiebureau. De uitslag, 485 ug/l, had voor de beginnend bestuurder tot gevolg dat zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Man aangehouden voor vernieling

SOEST Een 49-jarige inwoner van Soest is zaterdag rond 18.30 uur aangehouden. De man was in een feesttent aan de Ferdinand Huycklaan, toen hij een barelement vernielde omdat hij geen bier kreeg.

Agenten konden hem uiteindelijk aanhouden, nadat hij eerst nog verzet pleegde. Ook bedreigde hij de agenten tijdens de tocht naar het politiebureau.