Politie Gelderland-Zuid

Vrouw met te veel drank op rijdt in op agent

Nijmegen, 27-08-2006 o Mountainbikers van de politie zagen in de nacht van zaterdag op zondag een auto met piepende banden de Eerste Walstraat inrijden. Ook stond de muziek heel hard aan. Toen de agenten deze auto wilden controleren, ging het mis.

Een agent die links van de auto fietste moest hard remmen om niet geraakt te worden toen de auto plotseling een beweging naar links maakte. De auto stopte even later wel. Toen er echter een agent met zijn mountainbike voor ging staan, gaf de bestuurster, een 36-jarige Nijmeegse, gas. De agent moest wegspringen om niet overreden te worden. De automobiliste ging er via de tunnel vandoor richting Marialaan. Hierbij werd te hard gereden en reed zij door rood. De vrouw kon door inmiddels gealarmeerde andere agenten op de Industrieweg staande worden gehouden.

Zij bleek teveel gedronken te hebben (460 ugl, terwijl 220 is toegestaan) De vrouw verklaarde tijdens haar verhoor door de fietsende agenten in paniek geraakt te zijn. Zij zei dat ze dacht dat ze door vreemden belaagd werd.(02)