Politie Gelderland-Midden

Barneveldse aangereden, auto rijdt door

Publicatiedatum: 27-8-2006 14:30:44

Barneveld - Een 33-jarige vrouw uit Barneveld is zaterdagochtend vroeg op de Schoutenstraat in haar woonplaats aangereden door een auto. De vrouw raakte daarbij lichtgewond. De bestuurder van de auto reed echter door zonder zich bekend te maken. De politie is nog naar hem op zoek.

Het slachtoffer wilde rond half zes in de ochtend vanaf de Langstraat de Gasthuisstraat oversteken om de Schoutenstraat in te lopen. Op dat moment kwam vanaf de Amersfoortsestraat een auto aanrijden die de Gasthuisstraat inreed. Daarbij werd de 33-jarige Barneveldse geraakt die op de motorkap van de wagen terecht kwam en vervolgens weer op de weg viel. De automobilist zou daarna weer gas hebben gegeven waarbij hij over de benen van het slachtoffer reed. De wagen was weggereden richting Burgemeester Kuntzelaan. Volgens het slachtoffer en een getuige zou het gaan om een rode personenauto, vermoedelijk van het merk Peugeot. Van de wagen is verder bekend dat een van de koplampen kapot was. De Barneveldse politie zou graag in contact komen met getuigen die meer van het voorval hebben gezien of die mogelijk informatie hebben over de doorgereden auto en zijn bestuurder. Men kan met informatie terecht bij de politie via 0900-8844. Anoniem reageren kan ook via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Politie pakt vijf verdachten op na schermutselingen
Publicatiedatum: 27-8-2006 14:29:21

Ede - De Edese politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag vijf personen aangehouden na verschillende schermutselingen op en rond het Museumplein. De politie had eerder al enkele opstootjes in de kiem weten te smoren. Rond kwart voor twee waren agenten getuige van een vechtpartij tussen enkele personen. Een 18-jarige jongen uit Otterlo werd daarbij aangehouden. Hij zou een 18-jarige vrouw uit Ede in het gezicht hebben geslagen. De Otterloër is later met een dagvaarding naar huis gestuurd. Even na drie uur zou een 29-jarige man uit De Klomp een bierglas naar een 20-jarige Edenaar hebben gegooid. Het glas raakte de Edenaar maar de man raakte niet gewond. De 29-jarige man uit De Klomp werd aangehouden en kreeg later van justitie eveneens een dagvaarding. Kort daarna ontstond er een schermutseling tussen enkele agenten en een 30-jarige vrouw uit Ede. De agenten wilden haar 32-jarige vriend aanhouden omdat hij nog enkele boetes had openstaan. De vrouw was het daar niet mee eens en probeerde de aanhouding te beletten. Daarbij beledigde ze ook een van de agenten. Toen de vrouw vervolgens ook werd aangehouden verzette zij zich tegen haar arrestatie. De 30-jarige vrouw moest dat later bekopen met enkele uren cel en een dagvaarding. Rond half vijf werd een 28-jarige Edenaar aangehouden nadat hij bij een ruzie een 20-jarige Wageninger met een steen op het hoofd zou hebben geslagen. De Wageninger raakte daarbij licht gewond. De 28-jarige Edenaar bekende later en zal zich eveneens binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---