Politie Zuid-Holland-Zuid

27/8 Hoeksche Waard

, 27-08-2006 o Weekendpersberichten district III

REGIONALE FIETSENKIJKMIDDAG
REGIO - Op woensdag 6 september aanstaande houdt de Politie Zuid-Holland-Zuid een fietsenkijkmiddag. Tussen 13.00 uur en 16.00 uur zijn de fietsen te bezichtigen aan de Bamendaweg 59 in Dordrecht, vlakbij het regiopolitiebureau aan de Vissersdijk-Beneden. Bezoekers moeten wel hun aangifte/bewijs van eigendom (bijvoorbeeld een aankoopbon) meenemen. Pas dan wordt de fiets weer teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar.

POLITIE WAARSCHUWT VOOR MOGELIJKE OPLICHTERS/INBREKERS REGIO De Politie Zuid-Holland-Zuid waarschuwt bewoners voor mogelijke pogingen tot inbraak of oplichting. Op 24 augustus belden twee in een soort uniform geklede mannen aan bij verschillende woningen aan de Zuidendijk in Dordrecht. Ze stelden bewoners onder meer de vraag of ze op de hoogte waren van het aantal inbraken in Nederland. De mannen boden bewoners een beveiligingsinstallatie aan voor de kwart van de normale prijs en ze vroegen hun of ze binnen mochten komen voor een glas water. Een bewoner zag dat één van de binnengekomen mannen film/foto-opnamen maakte van het interieur van de woning. De bewoner vertrouwde het niet en zei de politie te gaan bellen, waarop de mannen snel weggingen.
De mannen waren gekleed in een nette zwarte uniformbroek en een wit overhemd met onder meer het opschrift Rotterdam. Eén man droeg ook een blauwe uniformjas met een logo en het opschrift Rotterdam. Het ging om een blanke en een licht getinte man.
De Politie Zuid-Holland-Zuid sluit bepaald niet uit dat het tweetal heel andere bedoelingen hadden dan ze zeiden. Ze waarschuwt bewoners uiterst terughoudend te zijn in het te woord staan en binnenlaten van onbekenden. Wie toch naar binnen gaat om een glas water of iets dergelijks te halen, doet er verstandig aan de deur in de tussentijd slotvast dicht te doen. Neem bij twijfel geen risico, laat niemand binnen en waarschuw de politie op telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

ALCOHOL
NUMANSDORP Bij een alcoholcontrole op de N487 ter hoogte van Numansdorp zijn op 25 augustus drie automobilisten aangehouden. Een 58-jarige man uit Bleskensgraaf blies 1,35 promille (595 ugl) wat voldoende is om zijn rijbewijs in te vorderen. Een 28-jarige beginnend bestuurder uit Rhenen blies 0,63 promille (280 ugl) wat ruim vier keer teveel is. Hij kreeg drie uren rijverbod. Een 21-jarige automobiliste uit Numansdorp blies 0,28 promille (125 ugl), wat voor beginnend bestuurders 0,08 promille boven de streep is. Zij kreeg een uur rijverbod. In totaal werden 738 weggebruikers gecontroleerd. PUTTERSHOEK Een 20-jarige automobilist uit s-Gravendeel is op 27 augustus op de Groeneweg aangehouden. Deze beginnend bestuurder blies 0,80 promille (355 ugl): voldoende voor invordering van zijn rijbewijs.