Verzamelpersbericht zondag

's-Hertogenbosch, 27-08-2006

Aangehouden voor bedreiging

s-Hertogenbosch De politie heeft zaterdagavond twee mannen aangehouden; een 58-jarige man uit Eindhoven en een 65-jarige Bosschenaar. Tussenbeiden was bij de woning van de Bosschenaar onenigheid ontstaan naar aanleiding van de reparatie en installatie van de TV van de Bosschenaar. Beiden verklaarden door de ander bedreigd te zijn en werden aangehouden. Later bleek dat alleen de Bosschenaar bedreigingen geuit had. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Jongen vernielt prullenbak

s-Hertogenbosch De politie heeft zaterdagavond een 15-jarige Bosschenaar aangehouden voor vernieling van een prullenbak in het Beatrixpark. Een getuige had de vernieling gezien en belde de politie, die de verdachte vlak daarna heeft aangehouden. De jongen komt in aanmerking voor een werkstraf via Bureau Halt. De schade aan de prullenbak wordt op zijn ouders verhaald.

Vier minderjarige winkeldieven aangehouden

s-Hertogenbosch De politie heeft zaterdagavond in een supermarkt aan de arena vier minderjarige winkeldieven in hun woonplaats aangehouden; twee jongens en meisjes van 14 jaar. Ze probeerden gezamenlijk blikjes frisdrank te stelen, maar werden door het winkelpersoneel betrapt, die de jongelui aan de politie heeft overgedragen.

Aanhouding gezochte

s-Hertogenbosch De politie heeft zaterdagavond op de Vogelstraat een 17-jarige Bosschenaar aangehouden die zich niet aan zijn schorsende voorwaarden heeft gehouden. Hij is ingesloten in het politiebureau.

Openbare dronkenschap

s-Hertogenbosch De politie heeft zaterdagmiddag op de Markt een 43-jarige, dronken Bosschenaar aangehouden. De man kon niet meer op zijn benen staan en is aangehouden voor openbare dronkenschap. Hij is ingesloten.

Frontale aanrijding

Sint Michielsgestel Een 21-jarige automobilist is zaterdagmiddag in zijn woonplaats op de Bosschebaan gewond geraakt bij een frontale aanrijding. De man kwam met zijn auto op de andere weghelft en botste frontaal op een tegemoetkomende automobiliste uit Schijndel. Zij raakte lichtgewond. De man zat in zijn auto bekneld en is door de brandweer uit het wrak bevrijd. Hij is per ambulance naar het ziekenhuis in Den Bosch vervoerd. Zijn rijbewijs is ingevorderd voor gevaarlijk rijgedrag.

Mishandeling

Vught De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 36-jarige man in zijn woonplaats aangehouden op het Moleneindplein. Hij had daar een 55-jarige plaatsgenoot in het gezicht geslagen. Het slachtoffer belde de politie die de 36-jarige man ter plekke heeft aangehouden voor mishandeling. De verdachte is ingesloten.


-----

Sint Oedenrode De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 19-jarige man uit Schijndel aangehouden voor mishandeling. Hij had op de Heuvel een 21-jarige man uit Sint Oedenrode geslagen. De politie heeft de verdachte aangehouden en ingesloten.


-----

Schaijk De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 24-jarige man uit Reek aangehouden op de Schutsboomstraat in Schaijk. Hij had daar bij een uitgaansgelegenheid een 25-jarige man uit Ravenstein geschopt en geslagen. De twee kregen een woordenwisseling naar aanleiding van een belediging en gingen met elkaar op de vuist. De verdachte schopte het slachtoffer terwijl deze op de grond lag. Hij is ter plekke door beveiligingsmedewerkers aangehouden en overgedragen aan de politie. Het slachtoffer moest in het ziekenhuis behandeld worden aan zijn verwondingen. De verdachte is ingesloten voor nader onderzoek.


-----

Overloon De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag twee mannen aangehouden die betrokken waren bij een vechtpartij op de Irenestraat. De verdachten zijn een 32-jarige man uit Siebengewald en een 36-jarige man uit Boxmeer. Ze mishandelden drie mannen van 31, 28 en 24 jaar uit Venray. Aanleiding was een scheldpartij. De 31-jarige man werd vervolgens door de verdachten tegen de grond geslagen en daarna tegen zijn hoofd getrapt. De andere twee werden ook geslagen en geschopt. De Venrayse mannen liepen verwondingen op in het gezicht en moesten zich alledrie bij de EHBO laten behandelen.

De Venrayse mannen deden aangifte bij de politie van openlijk geweld, in vereniging gepleegd, met letsel tot gevolg. De twee verdachten zijn ingesloten voor verhoor.

Agent wordt beledigd bij jeugdcontrole

Uden - De politie heeft zaterdagavond bij het voetbalveldje op de Wilack een 18-jarige man uit Nistelrode aangehouden voor belediging. Agenten controleerden daar een drietal jongeren, waar de 18-jarige deel van uitmaakte. Zij spraken het groepje aan op de gemaakte rommel bij het bankje en vorderden de jongelui te vertrekken. De 18-jarige man schold vervolgens één van de agenten uit en werd ter plekke aangehouden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

De politie controleert regelmatig op genoemde locatie in verband met klachten uit de buurt van jeugdoverlast.

Onder invloed

Veghel De politie heeft zaterdagavond op de A50 bij afslag Eerde een 26-jarige automobilist uit Polen aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Motorrijder gewond

Uden Een 21-jarige motorrijder uit Uden is in de nacht van zaterdag op zondag gewond geraakt bij een aanrijding op de kruising Rondweg/Industrielaan. Een 25-jarige vrouw uit Culemborg wilde met haar auto keren en zag de achteropkomende motorrijder over het hoofd. Deze kon de kerende auto niet meer ontwijken, viel en raakte gewond. Hij is naar het ziekenhuis vervoerd.

Jongeman vernielt bierpullen

Zeeland De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 17-jarige jongen uit Schaijk aangehouden voor een gepleegde vernieling op de Kerkstraat. Hij had daar in een uitgaansgelegenheid bierpullen van de bar geveegd. Eerder die avond had hij al feestverlichting vernield. Ook was hij mogelijk betrokken bij een vechtpartijtje. De jongen werd door beveiligingsmedewerkers aangehouden en overgedragen aan de politie. Volgens de jongen probeerde hij juist twee vechtersbazen uit elkaar te halen. Toen hij werd aangehouden, veegde hij uit boosheid de pullen van de bar. De jongen komt niet in aanmerking voor een alternatieve straf via Bureau Halt omdat hij al eerder met politie en justitie in aanraking is geweest.

Polen met paddestoelen aangehouden

Heeswijk Dinther De politie heeft zaterdagmiddag op de Heibloemsedijk drie Polen met paddestoelen aangehouden. Een toezichthouder zag de mannen (28, 25 en 21 jaar) met twee zakken vol paddestoelen uit een bosperceel komen en waarschuwde de politie. De paddestoelen bleken van het soort Eekhoorntjesbrood. Deze zijn beschermd en mogen niet geplukt worden. De mannen konden zich tevens niet legitimeren, waarop ze zijn aangehouden. De politie heeft procesverbaal opgemaakt.

Onder invloed

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag op diverse locaties in de regio negen automobilisten aangehouden voor rijden onder invloed, te weten:


· In Den Bosch op de Zuid Willemsvaart een 20-jarige man uit Vlijmen. Hij kreeg een rijverbod van twee uur;


· In Vught op de N65 een 22-jarige Bosschenaar. Hij kreeg een rijverbod van twee uur;


· In Drunen op de Duinweg een 30-jarige man uit Vlijmen. Hij reed bovendien 23 km/uur harder dan de toegestane snelheid en kreeg een bekeuring;


· In Berlicum op de Haffertsestraat een 48-jarige man uit België. Hij kreeg een boete van 200 euro voor rijden onder invloed. Deze heeft hij meteen betaald. Daarnaast kreeg hij een rijverbod van een uur;


· In Schijndel op de Structuurweg een 26-jarige man uit Schijndel. Hij kreeg een rijverbod van drie uur;


· In Sint Oedenrode op de Schijndelseweg een 20-jarige man uit Sint Oedenrode. Hij is beginnend bestuurder en zijn rijbewijs is ingevorderd;


· In Uden op de Kastanjeweg een 27-jarige man uit Veghel. Hij kreeg een rijverbod van vier uur;


· In Oss op de Eikenboomgaard een 34-jarige man uit Berghem. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Ook kreeg hij een bekeuring omdat hij de straat inreed waar een gesloten verklaring geldt;


· In Sambeek op de Grotestraat een 31-jarige man uit Overloon. Hij kreeg een rijverbod van vijf uur.

De politie heeft tegen alle negen bestuurders proces-verbaal opgemaakt.