Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

TILBURG, 27 augustus 2006

Politie controleert streng op dronken bestuurders

TILBURG In de avond en nachtelijke uren van vrijdag 25 op 26 augustus heeft de politie, op diverse locaties in totaal 12 automobilisten aangehouden die onder invloed van alcoholhoudende drank verkeerd.

Medewerkers van het politieteam Wilhelminapark namen tijdens een alcoholcontrole in het teamgebied ruim 277 indicatieve blaastesten af op verschillende locaties. Zo werden er automobilisten staande gehouden op de Wandelboslaan, Rueckertbaan en de Besterdring. In tien gevallen bleken automobilisten onder invloed een auto te besturen.

Op de Wandelboslaan heeft de politie een 43-jarige inwoner van Tilburg aangehouden voor het rijden onder invloed. De man blies 450 ug/l. Met een rijverbod en een proces-verbaal kon de man weer naar huis. Ook een 45-jarige Tilburger werd op de Wandelboslaan aangehouden omdat hij teveel aan Bacchus geofferd had. Hij moest worden onderworpen aan een bloedproef. Naar aanleiding van de uitslag, die enkele weken op zich kan laten wachten, zal proces-verbaal op worden gemaakt. Hem is een rijverbod van 10 uur opgelegd.

Een 38-jarige man uit Tilburg blies tijdens een controle op de Besterdring 370 ug/l. Hij krijgt proces-verbaal en kreeg een rijverbod van 3 uur. Ook een 37 jarige Tilburger, die op de Besterdring een auto bestuurde, blies op het bureau 375 Ug/l. Hij mocht met een rijverbod van 2 uren vertrekken.

Op de Rueckertbaan bleken zes Tilburgse bestuurders onder invloed te verkeren. Het hoogst gemeten percentage bleek 790 Ug/L te zijn. Van deze bestuurder, een 29 jarige Tilburger werd uiteraard het rijbewijs ingevorderd. Voorzien van een rijverbod van 10 uren mocht hij vertrekken.

In de Componistenlaan hebben surveillerende agenten een 17-jarige inwoner van Tilburg aangehouden voor joyriding terwijl hij onder invloed was van alcoholhoudende drank. Het viel de politie op dat de bestuurder er een gevaarlijk weggedrag op nahield. Toen de politie hem controleerde nabij de Componistenflat bleek dat de jongen geen rijbewijs had. Hij gaf in eerste instantie een valse naam op. Al snel kwam de politie erachter dat de bestuurder de auto van een huisgenoot die op vakantie was had meegenomen. Eveneens verkeerde hij behoorlijk onder invloed van alcohol Hij blies 590 ug/l. Tegen de jongen zal voor alle feiten proces-verbaal worden opgemaakt.

Vrijdagavond heeft de politie in de Stationsstraat een 20-jarige inwoner van Goirle aangehouden voor het rijden onder invloed. Al slingerend reed de man als bestuurder in een personenauto en voerde geen verlichting. Door zijn rijgedrag bracht hij andere weggebruikers in gevaar. Bij de ademanalyse blies de man 625 ug/l. De Goirlenaar is een beginnend bestuurder en raakte uiteraard zijn rijbewijs kwijt. Met een rijverbod van 9 uren mocht hij te voet vertrekken.

10 aanhoudingen in het horecagebied van de Tilburgse Binnenstad

TILBURG Politiemedewerkers die belast waren met de handhaving van de openbare orde in het uitgaansgebied van Tilburg, spreken van een deels onrustig weekend verloop. Ondanks het feit dat de sfeer van vrijdag op zaterdag ontspannen was, was de stemming in de nacht van zaterdag op zondag grimmig. Diverse opstootjes werden door de politie tijdig in de kiem gesmoord. In totaal verrichte de politie tien aanhoudingen. In de nacht van vrijdag op zaterdag werden in totaal drie personen aangehouden en in de nacht van zaterdag op zondag in totaal zeven personen.

Een 24 jarige Tilburger werd in de nacht van vrijdag op zaterdag een 24-jarige inwoner van Tilburg aangehouden voor niet voldoen aan bevel of vordering. De man was even daarvoor door portiers uit een horecagelegenheid aan de Heuvelring gezet maar wilde daar niet weg. Toen de politie ter plaatse kwam werd diverse malen gevorderd dat hij weg moest. Aangezien hij hier ook niet aan voldeed is hij aangehouden. Na verhoor en met een proces verbaal op zak kon hij weer naar huis. Voor hetzelfde feit is een tweetal mannen aangehouden op de Paleisring. De politie zag een opstootje ontstaan tussen een groepje jongens. Toen zij een aantal daarvan wegstuurde bleek dat twee van hen hier geen oren naar hadden. Na herhaaldelijk verzoek bleef het tweetal toch de onrust opzoeken. Hierna zijn zij aangehouden en na verhoor heengezonden. Het betrof hier een 23- jarige en een 19-jarige inwoner van Tilburg.

Zondagochtend, tegen 02.00 uur, hebben agenten op de Heuvelring vier 17 jarige meisjes, afkomstig uit Tilburg en Kaatsheuvel aangehouden, voor openlijke geweldpleging. Het viertal had een 16 jarig meisje afkomstig uit Tilburg getrapt, gebeten en geslagen. Het slachtoffer stond in een rij te wachten voor een horecagelegenheid. Plotseling werd ze door de vier uit de rij getrokken waarna ze mishandeld werd. Alles had te maken met een conflict van een week geleden. Na de aanhouding werden de ouders van de minderjarigen in kennis gesteld.

Drie kwartier later hebben agenten op dezelfde locatie een 17 jarige jongen afkomstig uit Tilburg aangehouden voor het veroorzaken van wanordelijkheden. Een vriend van de jongen was betrokken bij een opstootje. Toen de politie de zaak wilde sussen gedroeg de verdachte zich wanordelijk. Op het bureau werd hij afgehoord. Zijn ouders werden in kennis gesteld.

Tegen 03.00 uur hebben agenten een 19 jarige Tilburger aangehouden terzake wederspannigheid. De man was eerder op de avond, in een horecagelegenheid op de Heuvelring de deur gewezen. Buiten pakte de man een baksteen en wilde daarmee richting het etablissement gooien. Agenten die dit zagen gebeuren weerhielden hem hiervan. Tijdens de aanhouding bood de man verzet. Omstanders reageerden hierop en sloegen de agenten. Toegesnelde portier boden hulp en konden de agenten ontzetten. De verdachte zag tijdens de schermutseling kans een van de agenten te bijten in een knie. Op het bureau is de verdachte in verzekering gesteld.

Politie onderzoekt vechtpartij

TILBURG Naar aanleiding van een vechtpartij waarbij drie mannen gewond raakten, is de politie gestart met een onderzoek. Vanmorgen, tegen 04.30 uur kwam bij de politie de melding binnen van een grote vechtpartij in de Goirkestraat te Tilburg. Toen de politie-eenheden ter plaatse arriveerden bleken er drie mannen verwondingen te hebben opgelopen. Het drietal werd per ambulance overgebracht naar de ziekenhuizen in Tilburg. Een van de slachtoffers, een 59 jarige man uit Helmond, raakte bij deze vechtpartij ernstig gewond. Wat de toedracht tot deze vechtpartij is geweest, is op dit moment nog niet duidelijk. De toestand van de man uit Helmond is op dit moment stabiel. Bij de vechtpartij zou mogelijk gebruik gemaakt zijn van messen. De andere twee gewonden, twee Tilburgers van 27 en 33 jaar hadden diverse verwondingen in het gezicht.

Bestuurder snorfiets gewond na ongeval

TILBURG: Op de Heuvelstraat heeft zaterdagochtend een verkeersongeval plaatsgevonden waarbij één persoon, een 23-jarige snorfietser uit Tilburg gewond is geraakt. Een bestelauto, bestuurd door een 53-jarige inwoner uit Tilburg reed over de Willem II straat in de richting van de Spoorlaan toen hij op de kruising met de Heuvelstraat geen voorrang verleende aan snorfietser. Een aanrijding was het gevolg.

Politie houdt drie personen aan voor openlijke geweldpleging

OISTERWIJK De politie heeft zaterdagmorgen, tegen 03.00 uur, drie personen op de Gemullehoekenweg aangehouden voor vernieling en bedreiging. Het drietal, twee mannen van 21 en 38 jaar, afkomstig uit Oisterwijk en Dongen en een 28 jarige Oisterwijkse vrouw, wilden na sluitingstijd een horecagelegenheid in om sigaretten te kopen. Toen het personeel aangaf gesloten te zijn werd het drietal kwaad. Plantenbakkenen terrasstoelen en moesten het ontgelden. Door te gooien met deze voorwerpen probeerden ze een van de ruiten van het etablissement te vernielen. Daarbij uitten ze diverse bedreigingen in de richting van het personeel. Gealarmeerde agenten hielden vervolgens het trio aan. Tegen hen wordt proces verbaal opgemaakt.

Minderjarige steelt bedrijfskleding

HILVARENBEEK De politie heeft zaterdagmorgen, rond de klok van 02.45 uur, een 15 jarige jongen afkomstig uit Dordrecht aangehouden, nadat personeel van een horecagelegenheid hem betrapt hadden op diefstal. Toen een 45 jarige medewerkster bezig was met opruimwerkzaamheden hoorde ze geluiden vanuit een kleedruimte in het pand. Toen ze poolshoogte ging nemen trof ze de jongen in de kleedruimte aan. Onder zijn jas verborg hij bedrijfskleding. Gealarmeerde agenten hebben de jongen overgenomen.

Automobilist rijdt door na ongeval met fietser

DIESSEN De politie is op zoek naar een automobilist, die zaterdagmiddag, tegen 14.45 uur, op de Westelbeersedijk, betrokken is geweest bij een verkeersongeval waarbij hij twee fietsers aanreed. Na de aanrijding is de bestuurder weggereden, zonder zich om de fietsers te bekommeren en zijn identiteit achter te laten.

De slachtoffers, een 26 jarige vrouw uit Raalte en een 25 jarige vrouw uit Apeldoorn, fietsten naast elkaar over de fietsstrook van de Westelbeersedijk te Diessen. De onbekend gebleven bestuurder reed met zijn auto, een licht blauw gekleurde Citroen AX, over dezelfde weg in dezelfde rijrichting. Op enig moment week de bestuurder uit naar rechts en kwam in aanrijding met de 26 jarige fietsster die op haar beurt tegen de 25 jarige vrouw aanviel waardoor ze beiden in een sloot belandden. De vrouw uit Raalte hield aan het ongeval een pijnlijke voet over. De politie onderzoekt het ongeval en verzoekt getuige(n) contact op te nemen via het algemene nummer: 0900-8844.

Winkeldieven lopen tegen de lamp

TILBURG Op de Heuvel heeft de politie, zaterdagmiddag rond 15.00 uur, een 47 jarige Tilburgse vrouw aangehouden voor het plegen van winkeldiefstal. De vrouw had bij een schoenenzaak, twee paar schoenen weggenomen. Buiten de winkel werd ze hierover aangesproken door een medewerkster. Gealarmeerde agenten hebben de vrouw overgenomen. Op het bureau verklaarde ze de diefstal voor haar vriendin te hebben gepleegd. Tegen de vrouw wordt proces verbaal opgemaakt.

Zaterdagavond, rond de klok van 18.15 uur heeft de politie bij een supermarkt in de Jan Heijnsstraat, een 68 jarige Eindhovenaar aangehouden voor het plegen van winkeldiefstal. De man wilde voor ruim 70 Euro aan levensmiddelen wegnemen. Een oplettende medewerker attendeerde een beveiligingsbeambte die de man in de kraag greep. Op het bureau bleek de man, na raadpleging in het politieregister, een notoire winkeldief te zijn. De officier van justitie besliste daarom dat de man in verzekering gesteld werd.

Politie onderzoekt beroving vrouw

OISTERWIJK De politie stelt een onderzoek in naar een beroving, die vrijdagavond, rond 19.15 uur gepleegd is op de Gemullehoekenweg. Hierbij raakte een 42 jarige inwoonster uit Oisterwijk gewond. Het slachtoffer liep naar haar auto die geparkeerd stond op een parkeerterrein. Op het moment dat ze bij haar auto is, benaderen drie onbekende jongens haar. Een van deze jongens heeft een klein crossfietsje bij zich. Onder dwang en met geweld neemt het drietal haar portemonnee en tas af. De vrouw wordt tijdens de beroving met een scherp voorwerp, vermoedelijk een mes, in haar onderbuik gestoken. In het ziekenhuis is het slachtoffer aan haar verwonding geholpen. Het slachtoffer kan een beperkt signalement van de daders geven. Het gaat hier om drie blanke jongens in de leeftijd van 15 tot 18 jaar. Twee waren gekleed in een spijkerbroek, de derde een leger skate-broek. Twee van de jongens droegen een pet en de derde een soort bandana. De politie verzoekt getuigen die mogelijk iets gezien hebben of meer kunnen vertellen over deze jongens, contact op te nemen met het algemene nummer: 0900-8844

Politie houdt zoon aan na huiselijk geweld

TILBURG De politie heeft vanmorgen, om 03.00 uur, in een woning in de wijk Loven, een 32 jarige Tilburger aangehouden. De man had in de woning van zijn ouders diverse goederen, zoals een bloempot, afstandsbediening en een asbak. Daarbij heeft hij zijn ouders woordelijk bedreigd. Dit gedrag wordt, volgens de ouders, mede veroorzaakt door het druggebruik van de verdachte. Gealarmeerde agenten wilden de man in de woning aanhouden. Omdat de verdachte zich erg agressief gedroeg in de richting van de politie en zich tegen zijn aanhouden verzette, hebben de agenten geweld aan moeten wenden. Hierbij is gebruik gemaakt van pepperspray.

Skimmen bij Bureau Brabant en Opsporing Verzocht

TILBURG Deze week besteedt de politie in Bureau Brabant (maandag 28 augustus) en Opsporing Verzocht (dinsdag 29 augustus) aandacht aan het skimmen van bankpassen. De afgelopen tijd heeft de politie meerdere aangiftes opgenomen van mensen die, onder andere in het centrum van Tilburg het slachtoffer geworden zijn van deze skimpraktijken.

Kennelijk zijn de daders in staat om op een ingenieuze manier pasjes te kopiëren (skimmen) en het intoetsen van de pincode waar te nemen. Op een aantal geldautomaten is recentelijk apparatuur gevonden waarmee deze handelingen verricht konden worden. Beeldopnames bij betreffende pinlocaties hebben ervoor gezorgd dat er van een aantal personen die met een valse pas gingen pinnen, opnames zijn. De politie vraagt uw aandacht voor deze beelden.

Buiten het tonen van deze beelden zullen er ook een aantal preventietips onder de aandacht gebracht worden. Zo waarschuwt de politie extra alert te zijn tijdens het pinnen bij geldautomaten. Draag er zorg voor dat een andere de ingetoetste pincode niet waar kan nemen en laat je niet afleiden tijdens het pinnen. Controleer ook regelmatig het betaaloverzicht (on line).

Auteur: Desiree Brabers