Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

OOSTERHOUT NB, 27 augustus 2006

Fietser gewond na aanrijding

OOSTERHOUT: De politie maakt proces-verbaal op tegen een 27-jarige inwoner van Oosterhout. De man reed vanaf de Hoofseweg de rotonde met de Strijenstraat op toen hij rechtsaf wilde slaan de Statendamweg en daarbij een fietser over het hoofd zag. De 18-jarige fietser uit Oosterhout kwam daarbij ten val en liep een behoorlijke hoofdwond op. Voor het niet verlenen van voorrang krijgt de 27-jarige automobilist maakt de politie proces-verbaal op.

Bromfietser met teveel alcohol op

OOSTERHOUT: Een 53-jarige bromfietser uit Raamsdonksveer is vrijdagavond door de politie aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. De politie kreeg een melding van een automobilist dat er op de Rijksweg A59 ter hoogte van Made een bromfietser op de vluchtstrook zou rijden. Ter plaatse treft de politie de 53-jarige man aan. De man heeft 880 ug/l gedronken. Tegen hem zal proces-verbaal opgemaakt worden.

Politie houdt man aan voor huiselijk geweld

WAALWIJK: DE politie heeft een 49-jarige inwoner van Waalwijk aangehouden voor huiselijk geweld. De man had even daarvoor zijn vrouw in hun woning mishandeld. De vrouw heeft hiervan nog geen aangifte gedaan bij de politie. De politie heeft de man ingesloten. Na verhoor is hij in de loop van zaterdagmiddag heengezonden.

Politie houdt tweetal jeugdigen aan voor mishandeling plaatsgenootje

DONGEN: De politie heeft een tweetal vijftienjarige inwoners van Dongen aangehouden voor mishandeling van een 14-jarige plaatsgenootje. Het tweetal sloeg het 14-jarige meisje nadat er wat onenigheid was ontstaan. Het tweetal is aangehouden en na verhoor in de loop van vrijdagavond weer heengezonden. In het jeugdoverleg zal worden bekeken wat voor straf het tweetal opgelegd krijgt.

Politie houdt minderjarige aan voor mishandeling

OOSTERHOUT De politie heeft vrijdagavond, kort voor middernacht, in een horecagelegenheid aan de Sperwerstraat, een 16 jarige jongen, afkomstig uit Oosterhout aangehouden voor mishandeling. Deze jongen had in het etablissement een even oude jongen, afkomstig uit Raamsdonksveer in het gezicht geslagen. Beide jongens maakten deel uit van twee afzonderlijke groepen jeugd. In de horecagelegenheid ontstond er tussen de groepen onderling een conflict. Toen het slachtoffer gebruik maakte van het toilet zocht het andere groepje met hem de confrontatie. In betreffende ruimte werd het slachtoffer geslagen door de verdachte. De politie stelt een onderzoek in.

Aanrijding met letsel

OOSTERHOUT Vrijdagavond, tegen 21.30 uur, raakte een 18 jarige Oosterhouter gewond, nadat hij betrokken was bij een verkeersongeval. Een 27 jarige Oosterhoutse automobilist reed met zijn auto vanaf de Hoofseweg via de rotonde de Strijenstraat in waarna hij zijn weg wilde vervolgen richting Stratendamweg. Het slachtoffer fietste eveneens over de rotonde, maar wilde zijn weg rechtdoor, de Torenstraat in vervolgen. Op het moment dat de automobilist rechts afsloeg zag hij het slachtoffer vermoedelijk over het hoofd. De automobilist kwam met de voorzijde van zijn auto in aanrijding tegen het slachtoffer die, ten gevolge van deze aanrijding, met zijn hoofd op de grond viel. Het slachtoffer is met een hoofdwond overgebracht naar een ziekenhuis.

SPRANG-CAPELLE Zaterdagavond ontving de politie een melding van een verkeersongeval met letsel in de Raadhuisstraat. Een 27 jarige automobilist uit dezelfde plaats wilde zijn auto keren en sloeg in de Raadhuisstraat links af. Tijdens deze manoeuvre zag hij een 16 jarige bromfietsbestuurder over het hoofd, die hem op dat moment links voorbij reed. Ten gevolge van deze aanrijding kwam de bromfietser ten val. Met een vermoedelijke beenbreuk is de jongen overgebracht naar het Tweestedenziekenhuis te Tilburg.

Politie houdt man aan voor rijden zonder rijbewijs

DONGEN Politiemedewerkers van het team Dongen hebben zaterdagmiddag, rond de klok van 14.45 uur, op de Fazantenweg, een 24 jarige automobilist uit Dongen aangehouden. De man bestuurde een auto terwijl hij niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. Uit kwaadheid gooide een andere inzittende van de auto de contactsleutels uit het portierraam, nadat de agenten de hierom vroegen. Een speurtocht in de omgeving had niet het gewenste resultaat, waarna de auto getakeld moest worden. Op het bureau werd er van de bestuurder een verklaring afgenomen. Voorzien van een proces verbaal voor het rijden zonder rijbewijs en een rekening van het takelbedrijf mocht de man vertrekken.

Man aangehouden voor huiselijk geweld

OOSTERHOUT De politie heeft vanmiddag, tegen de klok van 13.30 uur, op het politiebureau in de Oldeneellaan een 40 jarige man uit Oosterhout aangehouden voor mishandeling. Hij had afgelopen nacht, na een woordenwisseling in zijn woning, zijn 33 jarige Oosterhoutse vriendin in het gezicht geslagen. Hierdoor liep het slachtoffer letsel op aan haar mond. Ook mist ze nu enkele tanden. De vrouw deed aangifte waarna de man aangehouden is. De politie onderzoekt de zaak.

Politie houdt man aan na bedreiging

KAATSHEUVEL De politie heeft kort na middernacht, in een park aan de Europalaan, een 22 jarige inwoner uit Sprang Capelle aangehouden voor bedreiging. De man had een beveiligingsmedewerker van het park bij de keel gegrepen en hem diverse malen woordelijk bedreigd. Voorafgaand aan deze bedreiging gedroeg de verdachte zich baldadig. Hij schopte tegen prullenbakken en reageerde agressief op een kind. Toen de beveiligingsmedewerker de man op zijn gedrag aansprak sloegen bij de verdachte de stoppen door. Op het bureau verklaarde de man niet meer te weten wat hij gedaan heeft. Oorzaak hiervan is drankmisbruik. Tegen de man wordt proces verbaal opgemaakt.

Man aangehouden na mishandeling

GEERTRUIDENBERG In een woning in Geertruidenberg hebben agenten vanmorgen om 01.30 uur, een 43 jarige inwoner van Geertruidenberg aangehouden, nadat hij zijn 35 jarige vriendin had mishandeld. Voorafgaand aan de mishandeling kregen man en vrouw in de woning een conflict. De verdachte verkeerde op dat moment flink onder invloed van alcoholhoudende drank. Toen dit conflict uit dreigde te lopen op een vechtpartij, vluchtte het slachtoffer de woning uit. Bij de buitendeur werd ze vastgegrepen door de verdachte waarna ze geslagen en geknepen werd. Gealarmeerde agenten hebben de man in de woning aangehouden. Het slachtoffer heeft ten gevolge van deze mishandeling letsel opgelopen aan haar armen, hals en gezicht. Tegen de verdachte wordt proces verbaal opgemaakt.

Politie houdt man aan na leksteken autoband

SPRANG-CAPELLE De politie heeft zaterdagavond, tegen 20.00 uur, in de Jan de Rooijstraat een 32 jarige inwoner uit Sprang-Capelle aangehouden voor bedreiging en vernieling. De man had eerder op de avond een conflict had met zijn 20 jarige Tilburgse vriendin. Toen de moeder van het slachtoffer haar op wilde halen bij een tankstation aan de Raadhuisstraat, ontstond er tussen de moeder en de verdachte een woordenwisseling. Tijdens dit gesprek pakte de verdachte een mes en stak twee banden van de auto lek. Uit angst sprongen moeder en dochter in de auto en reden weg. Gealarmeerde agenten hebben de man korte tijd later aangehouden.

Auteur: Desiree Brabers