Wethouder Peter Snijders van Coevorden opent tentoonstelling De Fluiter in Den Haag


Adri A.C. de Fluiter 25 jaar beeldenmaker

DEN HAAG, 20060828 -- De opening in de grote zaal van Pulchri Studio ( de Mesdagzaal) in Den Haag trok afgelopen zaterdag veel belangstelling, waarbij het opviel dat ook een flink aantal mensen uit Noord Nederland aanwezig was. Met als titel '25 jaar beeldenmaker' toont beeldende kunstenaar Adri A.C. de Fluiter een overzicht van zijn werk. De tentoonstelling omvat beelden, tekeningen, schilderijen en foto's. Terwijl er voor Pulchri een nieuwe installatie werd ontwikkeld met als titel `In de krijtkring'.

Peter Snijders memoreerde in zijn toespraak de grote inzet waarmee het werk werd gemaakt en was van mening dat de kunstenaar een goede balans had gevonden in het maken van kunst en het daarmee ook voor het voetlicht treden. `Kunst heeft de functie om commentaar op de eigen te tijd te leveren en tevens schept het de mogelijkheid om met andere ogen naar die werkelijkheid te kijken'.

Ook de organisatiekant van De Fluiter kwam aan bod. Zo memoreerde de spreker aan het houtsymposium in Oosterhesselen in 2000 (Ruimte Hout Kunst) en sprak veel lovende woorden over de twee kunstprojecten die inmiddels in Schoonoord werden gerealiseerd, De Kunst- en natuurwandelingen `De Legende'(2005) en `Verstild Water'(2006). Als het aan de gemeente ligt wordt, zoals ook De Fluiter graag wil, dit gebied het eerste permanente terrein voor natuurkunst in Nederland. Bijval alom en daarna was er volop gelegenheid om de tentoonstelling te bekijken. Natuurlijk onder het genot van hapjes en drankjes.

Op vrijdag 25 augustus werd de tentoonstelling al gefilmd door een Zweeds televisieteam en de wordt meegenomen in een programma over Nederlandse kunst en cultuur in vergelijking met Zweden zelf. Een mooie bijkomstigheid voor De Fluiter's expositie is ook dat op de Lange Voorhout, waaraan Pulchri Studio ligt, momenteel de beelden van de bekende beeldhouwer Botero staan opgesteld en hierdoor dagelijks vele honderden bezoekers ook Pulchri Studio bezoeken.

Meer informatie kan worden gevonden op www.pulchri.nl en op de website van De Fluiter www.defluiter.nl