Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Renkumer (15) aangehouden na huiselijk geweld en diefstal
Publicatiedatum: 28-8-2006 10:36:29

Renkum - Een vijftienjarige jongen uit Renkum is zondagavond door de politie in zijn woonplaats aangehouden in verband met huiselijk geweld tegen zijn ouders. Ook wordt de jongen verdacht van diefstal. De ouders van de jongen riepen rond zeven uur de hulp van de politie in nadat er in huis ruzie was ontstaan. Zo zou de jonge Renkumer een crossmotor van zijn ouders hebben willen verkopen. De ouders waren het daar niet mee eens waarop de jongen vernielingen in huis zou hebben aangericht. Later bleek dat hij de motor ook meegenomen had zonder toestemming. De jongen bleek bij de komst van de agenten reeds te zijn vertrokken maar kwam later terug, waarop hij alsnog werd aangehouden. De motor kon na een zoektocht ook worden teruggevonden. Door de ouders van de jongen is aangifte gedaan. De jonge Renkumer is in verzekering gesteld en zit nog vast.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Meisjes gewond na openen autoportier

Publicatiedatum: 28-8-2006 10:35:36

Barneveld - Twee dertienjarige meisjes uit Numansdorp en Lekkerkerk zijn zondagochtend in Barneveld gewond geraakt door het openen van een autoportier. De beide meisjes reden omstreeks half tien op de fiets langs een geparkeerde auto aan de Van Zuijlen van Nieveltlaan. Een zestienjarige Barnevelder, die in de auto zat opende op dat moment het portier. Beide meisjes botsten er tegen aan en kwamen ten val. Na onderzoek door personeel van een ambulance bleken de verwondingen mee te vallen en hoefden de beide slachtoffers niet naar het ziekenhuis.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Drie bedrijfsauto's op elkaar gebotst op A1

Publicatiedatum: 28-8-2006 10:34:34

Terschuur - Op de autosnelweg A1 bij Terschuur (nabij Barneveld) zijn zondagmiddag drie bedrijfsauto's op elkaar gebotst. Daarbij was niemand gewond geraakt. Wel moest tijdelijk een rijstrook worden afgesloten. Het ongeval gebeurde omstreeks half twee toen een 26-jarige chauffeur uit Winterswijk moest afremmen voor langzamer verkeer voor zich. Een 42-jarige chauffeur uit Beilen, die daarachter reed, kon niet meer tijdig stoppen en botste achterop de wagen van de Winterswijker. Daarna gleed de wagen van de Beilense chauffeur nog verder en botste achterop de vrachtwagen van een 48-jarige man uit Deventer. De drie betrokken bedrijfsauto's moesten worden afgesleept.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Rijbewijs Edese ingevorderd na rijden onder invloed
Publicatiedatum: 28-8-2006 10:33:35

Ede - De politie van Ede heeft zondagnacht het rijbewijs ingevorderd van een 46-jarige automobiliste uit die stad. De vrouw werd in beschonken toestand achter het stuur van haar auto aangetroffen op de Ferdinand Bolstraat. Surveillerende agenten zagen de vrouw even na één uur 's nachts rijden, waarbij het hen opviel dat de vrouw nogal langzaam reed. Bij controle roken de agenten alcohol waarop de vrouw mee moest naar het politiebureau. Daar werd de ademanalyse uitgevoerd en werd een alcoholpromillage gemeten van 1,37. Dat is ruim tweeënhalf keer de norm. Voor de politie reden het rijbewijs van de Edese in te vorderen en proces-verbaal op te maken. Justitie beslist over de teruggave van het document.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606