Politieberichten Heuvelrug, 10.05 uur

Utrecht, 28-08-2006

Wurgstokjes aangetroffen

LEERSUM Een 16-jarige jongen uit Leersum is zondag aangehouden omdat hij in bezit was van een Nunchaku-wapen, ofwel Japanse wurgstokjes. Omstreeks 20.30 uur kreeg de politie een melding dat een groep jongeren op het Kerkplein een luchtdrukwapen doorgaf. Agenten gingen er op af en controleerden de aanwezige jongeren. Een luchtdrukwapen werd niet aangetroffen, maar wel de wurgstokjes. De eigenaar moest mee naar het bureau. Na verhoor kon hij vertrekken met een proces-verbaal op zak. De wurgstokjes werden in beslag genomen.

Aanhouding na vernieling

WIJK BIJ DUURSTEDE - De politie heeft zondagmorgen een jongen aangehouden op verdenking van vernieling van en/of diefstal uit autos.

Zondagmorgen omstreeks 04.55 uur kreeg de politie de melding dat drie jongens zich verdacht ophielden bij geparkeerde autos achter de Madelinushof. Agenten namen poolshoogte en zagen op de Rorikstraat drie jongens wegrennen. Van vijf autos lagen de ruiten eruit. Eén van de verdachten, een 17-jarige inwoner van Wijk bij Duurstede, kon in de kraag worden gevat en is ingesloten voor nader onderzoek. Naar de twee andere verdachten wordt nog gezocht. Getuigen kunnen de politie helpen bij het onderzoek. Hen wordt verzocht te bellen met het politiedistrict Heuvelrug, via tel: 0900-8844.