Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer

28-8-2006

In de centrale hal van het ministerie van VROM in Den Haag is deze week een tentoonstelling te zien over biobrandstoffen. De tentoonstelling geeft uitleg over het overheidsbeleid voor biobrandstoffen, maar staat vooral in het teken van de autoreis naar Beijing die twee Nederlandse studenten eerder dit jaar maakten.

Johan Roos en Sander Ansems vertrokken op 3 januari van dit jaar vanuit Leeuwarden richting China. Met hun actie wilden ze bij de Nederlandse regering de voordelen van biobrandstof onder de aandacht brengen. 'Want in Nederland is het gewoon nog steeds beroerd geregeld', aldus de twee studenten. Hun 4WD Landrover reed de gehele rit op koolzaadolie. Bij aankomst op de Nederlandse ambassade in Beijing werden ze via een beeldverbinding door staatssecretaris Van Geel gefeliciteerd. Om de terugreis met het vliegtuig te compenseren planten de studenten bovendien nog zestig bomen voor Trees for Travel in Maleisië. De stichting Trees for Travel stelt zich tot doel om de klimaateffecten van (vlieg)reizen te compenseren door bijvoorbeeld de aanleg van bos.

Op dinsdag 29 augustus worden beide studenten op het ministerie welkom geheten door de staatssecretaris. Om 16.00 uur komen de studenten met hun auto voorrijden bij het gebouw van VROM. In de hal volgt een welkomstwoord door de staatssecretaris, waarna de studenten een toelichting zullen geven op de CO -neutrale boekhouding van hun reis. Daarna overhandigt Trees for Travel een certificaat voor de CO -compensatie van de gemaakte reis. Aansluitend houdt de staatssecretaris een speech over het biobrandstoffen beleid. De bijeenkomst wordt afgesloten met een informeel samenzijn in de hal met een drankje en een hapje. Het geheel duurt tot ongeveer 17.00 uur. Iedereen is welkom.

Zie ook


Zie het origineel


* Dossier Biobrandstoffen: http://www.vrom.nl/biobrandstoffen