Politie Zuid-Holland-Zuid

28/08 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 28-08-2006 o Persberichten District I

RUZIE
DORDRECHT- Op zondagmiddag 27 augustus 2006 heeft de politie een 27-jarige man uit Dordrecht aangehouden. De man had in een woning aan de Mariannestraat ruzie met zijn 46-jarige vader gekregen. Zijn vader zou daarbij zijn opgesloten in de slaapkamer en had de politie gebeld. Toen de politie bij de woning kwam, hoorden de agenten hun verhaal aan maar vader en zoon bleven schreeuwen tegen elkaar. Ook werd er over en weer geschopt en geslagen. Op een gegeven moment rende de vader hard naar buiten. De zoon wilde hem achterna, maar de agenten probeerden hem tegen te houden. Tijdens het handgemeen dat ontstond, raakte de ruit van de voordeur vernield. De zoon liep hierbij verwondingen op aan zijn arm en hand. Desondanks wist de zoon zijn vader weer te bereiken en probeerde hem met zijn vuist in het gezicht te slaan. De zoon was zeer agressief waardoor de agenten uiteindelijk genoodzaakt waren om pepperspray te gebruiken. Vervolgens konden de agenten de man in de handboeien slaan en meenemen naar het politiebureau. De verdachte is in het ziekenhuis behandeld aan zijn verwondingen aan zijn hand. De vader heeft geen aangifte tegen zijn zoon gedaan. De zoon is in de loop van de avond weer heengezonden.

VADER AANGEHOUDEN
DORDRECHT- De politie heeft op zondag 27 augustus een 39-jarige man uit Dordrecht aangehouden. De politie kreeg een melding dat de man zijn 16-jarige zoon had geslagen. Agenten troffen de jongen aan in het portiek van een flat aan de Regenboogstraat. De jongen zat helemaal onder het bloed. Een ambulance heeft de jongen naar het ziekenhuis gebracht. De vader heeft zich later die middag op het politiebureau aan de Nassauweg gemeld. Zowel vader als zoon zijn door de politie verhoord. De vader is aangehouden en in verzekering gesteld.

DRIE MANNEN AANGEHOUDEN
DORDRECHT- Op zondag 27 augustus heeft de politie drie mannen van 39, 42 en 43 jaar uit Dordrecht aangehouden. Tijdens de surveillance troffen agenten op het Vrieseplein een groepje mannen aan. Ze dronken hier bier. De politieagenten hadden de groep eerder die middag al weggestuurd vanwege hun gedrag. Toen de agenten één van de mannen wilde bekeuren, ging de groep zich ermee bemoeien. De agenten vorderden de mannen tot drie keer toe dat ze weg moesten gaan, maar hier luisterden ze niet naar. De verdachten zijn meegenomen naar het politiebureau en in verzekering gesteld. De 43-jarige verdachte had drie papiertjes met vermoedelijk cocaïne bij zich. Dit is in beslag genomen.

RIJDEN ONDER INVLOED
DORDRECHT- Een 35-jarige man uit Dordrecht is in de nacht van zondag op maandag 28 augustus aangehouden wegens rijden onder invloed. Dit gebeurde aan de Oranjelaan. De man blies bijna 1 promille. Hij is al eerder opgepakt voor autorijden terwijl hij alcohol had gedronken. Er wordt proces verbaal opgemaakt.

MISHANDELING
DORDRECHT- Een 12-jarige jongen heeft op zondag 27 augustus aangifte gedaan van mishandeling en bedreiging met de dood. De jongen werd door een 33-jarige man uit Dordrecht vastgegrepen omdat hij zijn zoon gepest zou hebben. De man pakte de jongen bij de hals en duwde hem hard tegen een hek. Dit gebeurde aan de Chico Mendesring. De man had een mes bij zich. Op een gegeven moment stopte de man zijn mes in zijn broek en liep weg. De politie heeft de verdachte even later aangehouden. Hij is in verzekering gesteld.