NMi genomineerd voor Aquatech Innovation Award 2006

Nmi

PERSBERICHT

Dordrecht, maandag 28 augustus 2006

NMi genomineerd voor Aquatech Innovation Award 2006

Onlangs meldde de RAI te Amsterdam, dat de water flow testinstallatie van NMi Van Swinden Laboratorium genomineerd is voor de Aquatech Innovation Award 2006. De installatie is de meest nauwkeurige water flow testinstallatie in de wereld, waarmee het meten van water onder verschillende praktijksituaties gesimuleerd kan worden.

De testinstallatie is gedurende de afgelopen twee jaar opgebouwd, waarbij in het afgelopen jaar vooral uitvoerig getest is. Hiermee wordt de drinkwaterindustrie wereldwijd voorzien van een standaard waar getest kan worden of een liter wel een liter is. Fabrikanten van vloeistofmeters, waaronder de huishoud watermeter, zijn zeer tevreden over de resultaten van deze nieuwe faciliteit, welke zij kunnen gebruiken voor onderzoek, ontwikkeling, kalibratie en acceptatie door hun klanten van hun meetapparatuur. Tevens wordt de testinstallatie gebruikt voor vloeistofmeters die worden gebruikt in andere industrieën, zoals de levensmiddelen, chemische, petrochemische en afvalwater industrie.

Met de nominatie voor de Aquatech Innovation Award 2006 is men bij NMi Van Swinden Laboratorium zeer verheugd, daar jarenlange inspanning heeft geleid tot een hoogstaande innovatie t.b.v. de industrie. Dat deze industrie deze innovatie met grote belangstelling gevolgd heeft, mag blijken uit het feit dat kort na de laatste finale checks van de installatiespecialisten vanuit de Verenigde Staten zijn overgekomen om hun meters te testen. Dit naar aanleiding van de verhalen die ze vanuit hun Nederlandse vestiging hadden gehoord.

De prijsuitreiking voor de Aquatech Innovation Award 2006 zal op 25 september in de RAI in Amsterdam plaatsvinden. De daarop volgende dagen zal NMi Van Swinden Laboratorium zich presenteren op de Aquatech beurs in de RAI te Amsterdam. U kunt de specialisten op het gebied van vloeistofmeters bezoeken op standnummer 2.304 van 26 t/m 29 september. Zij kunnen u meer vertellen over het juist meten op heel veel gebieden, maar het liefst natuurlijk over hun raspaard!

Meer informatie over NMi Van Swinden Laboratorium is te vinden op www.NMi.nl

////EINDE PERSBERICHT////

Noot van de redactie,