Politie Gelderland-Midden

Vrouw en kind lichtgewond na omvallen steiger

Publicatiedatum: 28-8-2006 15:45:35

Arnhem - Op de markt in Arnhem zijn zondagmiddag een 40-jarige vrouw en haar 10-jarige dochter lichtgewond geraakt door een omgevallen steiger. Beiden bleken enkele kneuzingen te hebben opgelopen aan borst en rug maar hoefden niet naar het ziekenhuis. Het incident deed zich voor tijdens het evenement World Statue. De vrouw en haar dochter stonden in een nabij gelegen kraampje goederen te verkopen toen een reclamesteiger kennelijk door plotseling draaiende wind omviel. Enkele omstanders hielden de steiger tegen om erger te voorkomen maar desondanks waren de vrouw en haar dochter wel geraakt. De slachtoffers zijn onderzocht in de eerste hulp post door personeel van de ambulancedienst maar bleken niet ernstig gewond.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Beschonken bromfietser rijbewijs afgenomen

Publicatiedatum: 28-8-2006 15:44:56

Arnhem - Een 23-jarige Arnhemse bromfietser, die in beschonken toestand op zijn brommer rondreed is zondagavond zijn rijbewijs kwijt geraakt. Surveillerende agenten zagen rond half zeven op het Kerkplein de man op een brommer tussen het publiek door rijden. Op het Kerkplein was net het evenement Word Statue gaande. De agenten spraken de man aan op zijn rijgedrag en roken alcohol. Toen ze de Arnhemmer wilden aanhouden vluchtte hij een nabij gelegen horecazaak in, waar hij even later alsnog werd aangehouden. Bij de Arnhemmer werd later een alcoholpromillage gemeten van 1,71. Dat is zeker acht keer zoveel als is toegestaan voor beginnende bestuurders. Daarop werd zijn rijbewijs ingevorderd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Verdachte winkeldief na schermutseling aangehouden
Publicatiedatum: 28-8-2006 15:44:15

Arnhem - Een 50-jarige man uit Arnhem is zondagmiddag op het Velperplein aangehouden wegens winkeldiefstal. De man kon na een schermutseling met een beveiligingsbeambte worden aangehouden en werd aan de politie overgedragen. Volgens de beveiliger was de Arnhemmer een warenhuis aan het Velperplein binnengelopen en zou hij enkele spijkerbroeken in een tas hebben gestopt. Vervolgens zou de man zonder betalen naar buiten zijn gelopen. Voor de deur van de zaak ontstond een korte schermutseling toen de beveiliger de man wilde aanhouden. De Arnhemmer, een zogenaamde veelpleger, werd in verzekering gesteld maar is inmiddels al weer op vrije voeten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Verdachte van huiselijk geweld niet vervolgd

Publicatiedatum: 28-8-2006 15:43:34

Arnhem - De 39-jarige Arnhemmer die afgelopen weekend werd aangehouden wegens huiselijk geweld tegen zijn 44-jarige vrouw in de wijk Klarendal is weer op vrije voeten. De man is niet langer verdacht. Uit onderzoek door de politie kon onvoldoende bewijs worden verzameld tegen het gedrag van de man om hem nog langer als verdachte te kunnen bestempelen. Justitie besloot de zaak te seponeren.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---