Gemeente Abcoude


AGENDA/BESLUITENLIJST
VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN ABCOUDE D.D. 15 augustus 2006

O P E N B A A R

PORTEFEUILLE: burgemeester J. Streng


1. Concept-besluitenlijst van de B&W-vergadering d.d. 11 juli 2006. Toelichting:
Wekelijks wordt de besluitenlijst van de vorige vergadering vastgesteld. Ambtelijk advies:
Instemmen met de besluitenlijst.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten met enige correcties.
2. Concept-besluitenlijst van de B&W-vergadering d.d. 31 juli 2006. Toelichting:
Wekelijks wordt de besluitenlijst van de vorige vergadering vastgesteld. Ambtelijk advies:
Instemmen met de besluitenlijst.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

3. Fusie N.V. Hydron Midden-Nederland, N.V. Hydron Flevoland en Vitens N.V. Toelichting:
De gemeente Abcoude is aandeelhouder in Hydron Midden-Nederland. Hydron Midden-Nederland is voornemens te fuseren met Hydron Flevoland en Vitens. De fusie voorziet erin dat de huidige aandeelhouders in Hydron Midden-Nederland, Hydron Flevoland en Vitens aandeelhouder worden in het nieuwe fusiebedrijf, genaamd Vitens N.V. Als aandeelhouder zal de gemeente op de algemene vergadering van aandeelhouders van Hydron Midden-Nederland, te houden op 30 augustus 2006, een stem moeten uitbrengen inzake het fusievoorstel. Ambtelijk advies:
Besluiten:

1. om in te stemmen met de voorgestelde fusie, hetgeen mede inhoudt goedkeuring van de fusiestukken;

2. dat ieder lid van het college van burgemeester en wethouders alsmede iedere daartoe gemachtigde vertegenwoordiger van de gemeente bevoegd is namens de gemeente de algemene vergadering van aandeelhouders voornoemd bij te wonen, daar het woord te voeren en te stemmen vóór het besluit tot Fusie, alsmede tot het verrichten van alle rechtshandelingen die voorts noodzakelijk of gewenst zijn in verband met het tot stand brengen van de Fusie. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

4. Jaarverslag van de Commissie Bezwaarschriften Abcoude en Breukelen 2005. Toelichting:
Het aantal in 2005 ingekomen bezwaarschriften is ten opzichte van 2004 sterk afgenomen. Als mogelijke reden hiervoor geeft de Commissie Bezwaarschriften het besluit van 1 juli 2005 waarbij uw college heeft besloten om de afdeling Sociale Zaken, inclusief de behandeling van bezwaarschriften, onder te brengen bij de gemeente De Ronde Venen. Daarnaast constateert de Commissie een duidelijke afname in de afgelopen 4 jaar van bezwaarschriften gericht tegen besluiten tot het opleggen van bestuursdwang / dwangsom.
Ambtelijk advies:
Jaarverslag voor kennisgeving aannemen.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

---


5. Jaarverslag 2005 van de Gemeentelijke Ombudsman. Toelichting:
In 2005 hebben negen burgers van de gemeente Abcoude zich tot de Gemeentelijke Ombudsman gewend. In 2004 waren dit er vier. In zeven van deze negen gevallen uit 2005 was de Ombudsman onbevoegd. Tweemaal betrof het een klacht over een andere instantie waar het college niet verantwoordelijk voor is. Tweemaal betrof de klacht een beleidskwestie. In vier gevallen was de klacht nog niet bekend bij de gemeente. In twee gevallen is de verkorte procedure gevolgd. In 2005 zijn er geen volledige onderzoeken verricht.
Ambtelijk advies:
Voorgesteld wordt het jaarverslag 2005 van de Gemeentelijke Ombudsman voor kennisgeving aan te nemen en ter kennisname te brengen aan de raad. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

6. Kredietvoorstel project `propaantanks bij particulieren'. Toelichting:
Op 15-12-2005 heeft 't Algemeen Bestuur van de Milieudienst (MD) gesproken over het project `propaantanks bij particulieren'. Op basis hiervan heeft de MD het aantal tanks geïnventariseeerd, 'n ureninschatting gemaakt + 'n kostenraming. De uren voor dit project bedragen 1053. Deze uren zijn meer dan de beschikbare uren in 2006, hierdoor kan het project niet zonder meer ingepast worden in het reguliere werkprogramma. Abcoude zal dus een apart projectbudget moeten reserveren voor dit toezichtproject. Aanvankelijk was het idee om dit project via de begrotingsbehandeling voor 2007 te laten accorderen. Dat is in een advies van 12 april 2006 ook voorgesteld, maar dat zou nu betekenen dat de start van het project moet worden uitgesteld. Dit is vanuit het oogpunt van efficiëntie en veiligheid echter niet te prefereren.
Ambtelijk advies:
Geadviseerd wordt bijgevoegd kredietvoorstel ten behoeve van het project `propaantanks bij particulieren' ter goedkeuring voor te leggen aan de raad. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

PORTEFEUILLE: wethouder D.L. Kok


1. Herstelwerkzaamheden kerktoren Kerkplein 45 Abcoude. Toelichting:
Er is een meerjarenplan voor onderhoud van gebouwen die in gemeentelijk eigendom zijn. Op basis van dit onderhoudsplan is de afgelopen jaren een voorziening gevormd. De stand per 1 januari 2006 is
69.000. Er is in de voorziening ruimte om de kosten van schilderwerk en herstel metselwerk te dekken. Krediet en opdracht voor het schilderwerk is reeds verleend. Nu het onderhoud tegelijkertijd met de rest van de kerk kan worden uitgevoerd worden efficiency en kostenvoordelen gehaald, daarnaast krijgt de kerk en toren op deze wijze dezefde uitstraling. Ambtelijk advies:

12.000,-- beschikbaar stellen uit de voorziening onderhoud Torens. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

2. Weigering aanvraag om bouwvergunning voor het veranderen van een hooiberg/garage naar een garage/berging/ontvangstruimte Bed and Breakfast ten behoeve van een biologische melkveehouderij, op het perceel Gein-Zuid 26. Toelichting:
Het veranderen van de hooiberg naar een Bed and Breakfast is in strijd met het bestemmingsplan. Het welstandsadvies is negatief. De aanvrager is in het verleden al gewezen op de strijdigheid met het bestemmingsplan en het niet voldoet aan redelijke eisen van welstand. Ambtelijk advies:
De aanvraag om bouwvergunning weigeren op grond van strijdigheid met bestemmingsplan en het niet voldoen aan redelijk eisen van welstand.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

---


3. Sanering ongezuiverde lozingen buitengebied; aanleg drukriolering in de Horn en Voetangelweg (ten westen van A2) en de invloed daarvan op het rioolrecht. Toelichting:
Waternet en provincie hebben de gemeente verzocht in de Horn en Voetangelweg geen IBA's maar drukriolering aan te leggen. Waternet heeft extra subsidie ter beschikking gesteld waardoor de aanlegkosten voor de gemeente gelijk zijn aan die van IBA's. De kosten voor beheer en onderhoud zijn voor de gemeente. Aanleg van drukriolering verdient de voorkeur vanwege de betere zuivering en de hogere bedrijfszekerheid. Teneinde de onderhoudskosten te dekken is het nodig het rioolrecht met
1,50 te verhogen (nu 228,82), aanvullend op de 1,= die voor aanleg van drukriolering in de Dwarskade nodig is.
Ambtelijk advies:

1. Te kiezen voor de aanleg van drukriolering in de Horn en Voetangelweg (ten westen van A2);
2. de meerlasten voor beheer en onderhoud van deze drukriolering te dekken door het rioolrecht met circa 1,30 per aansluiting te verhogen;
3. dit ter goedkeuring voor te leggen aan de gemeenteraad. B&W-besluit:
Wordt aangehouden. De wethouder beraadt zich nog over het alternatief van drukriolering.
4. Principeverzoek tot het vervangen van een bouwvallige stal door een paardenstal met inseminatieruimte t.b.v. het fokken van paarden, Rijksstraatweg 117. Toelichting:
De bouw van een paardenstal en het verhuren van de stal met zomerhuis is in strijd met het bestemmingsplan. De eigenaar is m.b.t. de verhuur van het zomerhuis hier op 3 mei 1983 reeds op gewezen. Vrijstelling voor de bouw van de paardenstal en het bewonen van het zomerhuis past niet in de in concept vastgestelde nota vrijstellingsbeleid. Ambtelijk advies:
Het principeverzoek afwijzen op grond van strijdigheid met bestemmingsplan en gemeentelijk beleid. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

5. Aanvraag bouwvergunning voor herbouw na sloop van een woonhuis, impliciet verzoek om vrijstelling, Kerkstraat 31, naast nr. 33.
Toelichting:
Er is een bouwvergunning (en sloopvergunning) aangevraagd voor herbouw van een woonhuis op de lokatie naast Kerkstraat 33. Verder te noemen Kerkstraat 31 te Abcoude. De aanvraag past niet in het geldende bestemmingsplan. Op grond van artikel 19, lid 2 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening kan vrijstelling worden verleend. Het bouwplan en verzoek om vrijstelling wordt gedurende 6 weken ter inzage gelegd. Gedurende die periode kunnen tegen het voornemen vrijstelling te verlenen zienswijzen worden ingediend.
Ambtelijk advies:
Start vrijstellingsprocedure op grond van artikel 19, lid 2 WRO te bekrachtigen. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

6. Wijzigingsplan PCI-terrein en vrijstelling ex artikel 19, lid 2 WRO. Toelichting:
In het bestemmingsplan Beschermd dorpsgezicht Abcoude is voor het PCI-terrein (hoek Kerkstraat- Kerkgaarde) een wijziginsgbevoegdheid opgenomen. In het opgestelde wijzigingsplan ex art 11 WRO wordt de bouw van 8 seniorenkoopwoningen juridisch-planologisch mogelijk gemaakt. Tegen het ontwerpwijzigingsplan zijn geen zienswijzen ingekomen. Het vastgestelde wijzigingsplan behoeft de goedkeuring van Gedeputeerde Staten. Bij een van de 8 woningen is de aanbouw gedeeltelijk buiten de plangrens gesitueerd. Hiervoor is een vrijstelling ex artikel 19, lid 2 WRO noodzakelijk. Ambtelijk advies:
Het wijzigingsplan ex artikel 11 WRO voor het PCI-terrein vaststellen en voor de plangrens- overschrijding procedure vrijstelling ex art. 19, lid 2 starten. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

---


7. Principeverzoek medewerking bestemmingswijziging (vrijstelling) 1e etage Hoogstraat 13 t.b.v. kantoordoeleinden.
Toelichting:
Er is een vezoek ingediend om de gehele 1e etage van pand Hoogtraat 13 te mogen gebruiken t.b.v. kantoordoeleinden. Eerder is al vrijstelling verleend voor het ingebruiknemen voor kantoordoeleinden voor het gedeelte boven het cafe. Dit verzoek heeft betrekking op het deel erachter. Mede gelet op de historie van dit pand (bedrijfsmatige activiteiten op de verdiepingen) bestaat geen bezwaar tegen deze functiewijziging.
Ambtelijk advies:
Voornemen uitspreken vrijstelling te verlenen voor in gebruik nemen gehele 1e etage Hoogstraat 13 t.b.v. kantoordoeleinden
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

8. Verbouw schuur/werkplaats tot woning, Binnenweg 5 te Baambrugge. Toelichting:
De eis van uw college de rooilijn te respecteren en dus een deel van de schuur te slopen ontmoet weerstand bij zowel de Monumentencommissie als bij de Rijksdienst voor de Monumentenzorg. Er wordt op geen enkele wijze uitspraak gedaan of het mogelijk is een woning binnen het casco te realiseren die voldoet aan het bouwbesluit. Met de verdere beoordeling wil men het restauratieplan afwachten. Daarmee is op dit moment ook geen uitspraak van de provincie te verkrijgen. Ambtelijk advies:
De eis van de rooilijn laten vervallen en mevrouw Kiwull uitnodigen binnen afzienbare termijn een restauratieplan in te dienen.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

PORTEFEUILLE: wethouder C.N. Veldhuijzen van Zanten


1. Vervanging programmatuur belastingen en kadaster. Toelichting:
In het kader van de samenwerking met de gemeente De Ronde Venen wordt gezamenlijk nieuwe programmatuur aangeschaft voor belastingen en kadaster. De software wordt geïnstalleerd op de server in het gemeentehuis in Mijdrecht en beheerd door de gemeente Ronde Venen. Gezamenlijke aanschaf levert een duidelijk financieel voordeel op. Ambtelijk advies:
Krediet van 85.208,- beschikbaar stellen.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

2. Aanpassing legestarieven nieuwe paspoort en rijbewijs. Toelichting:
In verband met de verhoging van de rijksleges van het nieuwe elektronische paspoort en het nieuwe rijbewijs wordt voorgesteld de tarieven in de legesverordening dienovereenkomstig te verhogen. Ambtelijk advies:
Legesverordening tussentijds wijzigen conform voorstel. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.


---

PORTEFEUILLE: wethouder J. Vonk-Vedder


1. Verzoek om vergoeding van de kosten kunstvoorziening Paulusschool. Toelichting:
De directie van de Paulusschool heeft verzocht om een vergoeding van de kosten van een kunstvoorziening, een muurschildering, op de blinde buitenmuur van het schoolgebouw. Geadviseerd wordt om evenals in voorgaande gevallen bij andere scholen is gebeurd een vergoeding te verlenen van max. 1% van de bouwkosten voor het treffen van een kunstvoorziening, in dit geval tot max. de geraamde kosten van 1.704,--. Nieuwe verzoeken zullen, nadat de scholen zijn geïnformeerd, in het vervolg alleen nog volgens procedure van de huisvestingsverordening worden behandeld en beoordeeld.
Ambtelijk advies:
Akkoord gaan met een vergoeding van kosten van de muurschildering van totaal 1.704,--. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

2. Aanvraag huisvesting 12e groep o.b.s. Piet Mondriaan. Toelichting:
De directie van obs Piet Mondriaan heeft verzocht om met toepassing van de spoedprocedure de uitbreiding van o.b.s. Piet Mondriaan met een 12e groep gerealiseerd te krijgen. Een eerder verzoek is buiten behandeling gebleven omdat het aantal leerlingen nog onvoldoende was. Toegezegd was de spoedprocedure te starten voor de formele behandeling van het uitbreidingsverzoek. Gezien de precedentwerking richting andere scholen en het gegeven dat er al een oplossing is voor het huisvestingsprobleem wordt geadviseerd de reguliere procedure te volgen. Ambtelijk advies:
De huisvestingsaanvraag niet volgens spoedprocedure maar volgens de reguliere procedure behandelen en beoordelen, de directie van de Mondriaanschool en de overige schoolbesturen hiervan in kennis te stellen.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten. Er zal conform het reguliere huisvestingsprogramma worden gehandeld.

3. Inspraakprocedure met betrekking tot de Verordening voorzieningen maatschappelijke ondersteuning (Verordening Wmo).
Toelichting:
In het kader van de inspraakprocedure hebben burgers tot 1 september a.s. de mogelijkheid om hun zienswijze bekend te maken. Vooralsnog wordt hierbij ingegaan op de ingebrachte zienswijze tot 10 augustus. Over de periode tot 1 september zal uiterlijk op 5 september worden gerapporteerd. Ambtelijk advies:
De ingebrachte zienswijzen niet leiden tot aanpassingen in de concept-verordening. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten. De reactie op de ingebrachte zienswijzen zal ter kennis van de raadsleden worden gebracht.

4. Het in stand houden peuterspeelzaal 't Boogje in Baambrugge. Toelichting:
De Stichting Peuterspeelzalen Abcoude en Omstreken geeft in brieven aan, dat het niet goed gaat met haar exploitatie. Dit is vooral een gevolg van de terugloop van het aantal peuters in Baambrugge. 2006 zal afgesloten worden met een exploitatietekort van 4.164,- en 2007 met 14.121,-. Naast de functie van spelen en ontmoeten heeft de peuterspeelzaal ook een belangrijke functie bij het signaleren en eventueel ondersteunen van peuters bij ontwikkelingsachterstanden.Het college onderschrijft dit en wil daarom peuterspeelzaalwerk in stand houden en dus extra gelden beschikbaar stellen. Ambtelijk advies:
Het college stemt in met de conclusies en aanbevelingen verwoord in de nota en stemt in met de besluiten zoals verwoord onder het kopje advies op de laatste bladzijde van deze nota. B&W-besluit:
Wordt een week aangehouden.

---


5. Burgerparticipatie in het kader van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning. Toelichting:
Met ingang van 1 januari 2007 treedt de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in werking. In de wet staat onder andere over de inbreng van burgers in artikel 11, dat het college van burgemeester en wethouders de burgers van de gemeente en organisaties, die bij de WMO belang hebben, moet betrekken bij de voorbereiding van het beleid. Artikel 12 van de wet geeft aan, dat als er concrete plannen zijn, deze voorgelegd dienen te worden aan de gezamenlijke vertegenwoordigers van representatieve organisaties van de kant van vragers op het gebied van maatschappelijke ondersteuning. Ambtelijk advies:
In te stemmen met bijgaand advies en bijgaande verordening Adviesraad Wmo Abcoude 2006. B&W-besluit:
Wordt aangehouden.

6. Aanstelling regionale coördinator Wmo voor het Samenwerkingsverband Utrecht-West. Toelichting:
Eind 2005 hebben gemeente een samenwerkingsarrangement ondertekend. Om hieraan uitvoering te kunnen geven is hiertoe door de gemeente Woerden een coördinator aangesteld. Om het samenwerkingsverband een extra impus te geven en het coördinatorschap opnieuw in te vullen, wordt voorgesteld voor de komende periode Theo van de Waals van het bureau Companen aan te stellen als coördinator.
Ambtelijk advies:
In te stemmen met de aanstelling van Theo van der Waals (bureau Companen) als regionaal coördinator WMO voor de resterende maanden in 2006 (1,5 dag per week) en een optie voor de eerste drie maanden van 2007 (1 dag per week).
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

7. Vergoeding kosten vervanging haan klokkentoren CNS schoolgebouw. Toelichting:
Het bestuur van de C.N.S. Abcoude heeft vorig jaar verzocht de kosten te vergoeden voor de vervanging van de haan van de klokkentoren. Bij de vaststelling van het huisvestingsprogramma 2006 is het verzoek afgewezen. In een overleg met het schoolbestuur nadien is toegezegd dat bezien zou worden in hoeverre de kosten toch vergoed zouden kunnen worden. Het haantje is een onderdeel van het schoolgebouw waarvan de kosten aan de buitenzijde voor rekening van de gemeente zijn. Geadviseerd worden de kosten tot maximaal 1.500,-- toch te vergoeden uit het onderwijshuisvestings-budget.
Ambtelijk advies:
Akkoord gaan met de vergoeding van de kosten volgens raming tot maximaal 1.500,--. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

8. Huurcontract schoolgymnastiek en overeenkomst onderhoudsbijdrage Kees Bonzaal/Stichting Aboude Sport.
Toelichting:
De afspraken tussen de gemeente en de S.A.S. over het schoolgymnastiekgebruik en de bekostiging/subsidiering van de gemeente zijn achterhaald en niet volledig. Geadviseerd wordt voor de actualisering en formalisering van de afspraken akkoord te gaan met de vaststelling van het opgestelde `Huurcontract schoolgymnastiek' en de `Overeenkomst onderhoudsbijdrage'. Ambtelijk advies:
Akkoord gaan met de herziening van de oude overeenkomst door vaststelling van het voorgelegde huurcontract en de overeenkomst onderhoudsbijdrage. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

Aldus vastgesteld in de B&W-vergadering van 22 augustus 2006. De secretaris, de loco-burgemeester,
---

MANDAATBESLUITENLIJST
BEHORENDE BIJ DE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN ABCOUDE D.D. 15 augustus 2006

O P E N B A A R

PORTEFEUILLE: burgemeester J. Streng


1. Aanvraag ontheffing plaatsing steiger Hoogstraat. Toelichting:
Op 13 juni 2006 heeft de eigenaar van de Tabakshop Abcoude een vergunning aangevraagd voor het plaatsen van een steiger in de Hoogstraat 32 te Abcoude t.b.v. renovatiewerkzaamheden. Op grond van artikel 2.1.5.1 van de APV is een ontheffing nodig om de weg te gebruiken anders dan overeenkomstig de bestemming daarvan. Het advies is ontheffing te verlenen in de periode van 11 juli
2006 tot en met 28 augustus 2006 en volgens de voorwaarden, gesteld in de brief van 10 juli 2006. Ambtelijk advies:
Ontheffing verlenen.
Mandaatbesluit d.d. 10-7-2006:
Overeenkomstig voorstel besloten.

2. Aanvraag van Smink Infrastructuur om ontheffing te verlenen voor het inrijdverbod voor vrachtverkeer in de Hoogstraat te Abcoude (C07; gesloten voor vrachtverkeer). Toelichting:
Op 9 mei 2006 is een aanvraag binnengekomen van Smink Infrastructuur om ontheffing op kenteken te verlenen voor het inrijdverbod voor vrachtverkeer in de Hoogstraat te Abcoude. Het advies is deze ontheffing niet te verlenen. Het inrijdverbod is ingesteld om het centrum van Abcoude te ontlasten. In de Hoogstraat is éénrichtingsverkeer ingesteld. Dit bevordert de doorstroming. Er ontstaat geen oponthoud en de rust blijft behouden in het dorp. Er bestaan goede alternatieven, waardoor een goed verkeersbeeld blijft behouden. Omrijden is lastig, maar geen reden om ontheffing te verlenen. Ambtelijk advies:
Geen ontheffing verlenen.
Mandaatbesluit d.d. 6-7-2006:
Overeenkomstig voorstel besloten.

3. Aanvraag van Fa W. Kuiper & Zn. om ontheffing te verlenen voor het inrijdverbod voor vrachtverkeer in de Hoogstraat te Abcoude (C07; gesloten voor vrachtverkeer). Toelichting:
Op 3 juli 2006 is een aanvraag binnengekomen van Fa. W. Kuiper & Zn. om ontheffing op kentekens te verlenen voor het inrijdverbod voor vrachtverkeer in de Hoogstraat te Abcoude. Het advies is deze ontheffing niet te verlenen. Het inrijdverbod is ingesteld om het centrum van Abcoude te ontlasten. In de Hoogstraat is éénrichtingsverkeer ingesteld. Dit bevordert de doorstroming. Er ontstaat geen oponthoud en de rust blijft behouden in het dorp. Er bestaan goede alternatieven, waardoor een goed verkeersbeeld blijft behouden. Omrijden is lastig, maar geen reden om ontheffing te verlenen. Ambtelijk advies:
Geen ontheffing verlenen.
Mandaatbesluit d.d. 6-7-2006:
Overeenkomstig voorstel besloten.

4. Aanvraag sloopvergunning voor de sloop van het dak van een vrijstaand bijgebouw, de gedeeltelijke sloop van gevels (hoofd en bijgebouw) ten behoeve van een verbinding tussen woning en bijgebouw, Laan van Binnenrust 26 te Abcoude. Toelichting:
Op 11-5-2006 is sloopvergunning aangevraagd voor de sloop van het dak van een vrijstaand bijgebouw en de gedeeltelijke sloop van gevels ten behoeve van een verbinding tussen woning en bijgebouw, perceel Laan van Binnenrust 26 te Abcoude.
Op 23-5-2006 is sloopvergunning verleend op grond van art. 37 Monumentenwet. Deze is 8-6-2006 gepubliceerd en heeft ter visie gelegen. De aanhouding eindigt 6 weken na voornoemde beslissing, waarna sloopvergunning op grond van Woningwet c.q. Bouwverordening kan worden verleend. De voorwaarden hebben te maken met de veiligheid. Ambtelijk advies:
Sloopvergunning (artikel 8 Bouwverordening) verlenen onder bijgaande voorwaarden. Mandaatbesluit d.d. 20-7-2006:
Overeenkomstig voorstel besloten.

---


5. Aanvraag sloopvergunning voor de sloop van een woonhuis, perceel Kerkstraat 31 (naast voormalige drukkerij) te Abcoude.
Toelichting:
Op 13-7-2006 is vergunning gevraagd voor sloop en herbouw van een woonhuis, perceel Kerkstraat 31 te Abcoude. Omdat de woning is gelegen in het beschermde dorpsgezicht van Abcoude, is tevens vergunning op grond van art. 37 van de Monumentenwet nodig. Bij een positief besluit moet dit zo snel mogelijk worden gepubliceerd. De reguliere aanvraag sloopvergunning (veiligheid etc.) wordt hierbij op grond van de Bouwverordening aangehouden. De aanhouding eindigt zes weken na voornoemde beslissing. Vervolgens kan de reguliere sloopvergunning worden verleend. De monumentencommissie heeft op 22-5-2006 en 26-6-2006 positief geadviseerd. Ambtelijk advies:
a. Aanvraag sloopvergunning op grond van artikel 8.1.4. Bouwverordening aanhouden. b. De vergunning in het kader van artikel 37 Monumentenwet verlenen, en publiceren in de VAR van 3-
8-2006.
Mandaatbesluit d.d. 20-7-2006:
Overeenkomstig voorstel besloten.

6. Ontheffing Achtervlietpad.
Toelichting:
Ontheffing verlengen om met een motorvoertuig het Achtervlietpad te mogen berijden. Deze ontheffing is in 2002 afgegeven en telkens met twee jaar verlengd. De ontheffing was tot 1 juli 2006 geldig, het advies is deze te verlengen tot 1 juli 2008. Ambtelijk advies:
Eerder afgegeven ontheffing verlengen om met een motorvoertuig het Achtervlietpad te mogen berijden.
Mandaatbesluit d.d. 20-7-2006:
Overeenkomstig voorstel besloten.

7. Verzoek om vergunning voor het plaatsen van sandwichborden ter aankondiging van de Dag van het Veen op 26 augustus 2006.
Toelichting:
De Stichting Ontwikkeling de Venen organiseert tijdens de Dag van het Veen (26 augustus 2006) evenementen in het kader van landbouw, natuur en recreatie. De stichting vraagt sandwichborden te mogen plaatsen ter aankondiging van voornoemde dag in de periode 17 t/m 26 augustus 2006. Ambtelijk advies:
Vergunning verlenen.
Mandaatbesluit d.d. 26-7-2006:
Overeenkomstig voorstel besloten.

8. Instellen parkeerverbod op zaterdag 26 augustus 2006 in diverse straten rondom het autocrossterrein ten behoeve van een goede doorstroming van het verkeer. Toelichting:
Ten behoeve van de doorstroming van het doorgaande verkeer een parkeerverbod instellen langs gedeelten van de Burg. des Tombeweg tot aan de Waardassackerstraat, de Doude van Troostwijkstraat tot aan de Burg. Bentinckstraat, de Piet van Wijngaerdtlaan tot aan de Blomswaard, de Dr. Sloetlaan tot aan de Jan Trouwstraat en de gehele Burg. Quarles van Uffordstraat op zaterdag 26 augustus 2006 van 08.00 uur tot 23.00 uur.
Ambtelijk advies:
Een tijdelijke verkeersmaatregel (parkeerverbod) instellen langs gedeelten van de Burg. des Tombeweg tot aan de Waardassackerstraat, de Doude van Troostwijkstraat tot aan de Burg. Bentinckstraat, de Piet van Wijngaerdtlaan tot aan de Blomswaard, de Dr. Sloetlaan tot aan de Jan Trouwstraat en de gehele Burg. Quarles van Uffordstraat op zaterdag 26 augustus 2006 van 08.00 uur tot 23.00 uur.
Mandaatbesluit d.d. 14-7-2006:
Overeenkomstig voorstel besloten.

9. Diverse verkeersbesluiten op diverse dagen en tijden tijdens de Abcouder feestweek 2006. Toelichting:
In verband met de door de Stichting Feestelijkheden Abcoude te organiseren activiteiten gedurende de Abcouder feestweek en vanwege de plaatsing van de kermisattracties is het noodzakelijk om diverse tijdelijke verkeersmaatregelen te treffen.
Ambtelijk advies:
Diverse tijdelijke verkeersmaatregelen treffen. Mandaatbesluit d.d. 26-7-2006:
Overeenkomstig voorstel besloten.

---


10. Verzoek om toestemming voor tijdelijke afsluiting van Dorpsstraat, Zuwe, Binnenweg, Kleiweg, De Horn en het gedeelte Winkeldijk gelegen tussen de Koppeldijk en De Horn te Baambrugge op
25 augustus 2006 van 19:20 uur tot 20:45 uur ten behoeve van de door de IJsclub Baambrugge te organiseren dorpsloop.
Toelichting:
Het bestuur van de IJsclub Baambrugge organiseert op 25 augustus 2006 de jaarlijke trimloop. Het bestuur verzoekt om tijdelijke afsluiting van de Dorpsstraat, Zuwe, Binnenweg, Kleiweg, De Horn en het gedeelte Winkeldijk gelegen tussen de Koppeldijk en De Horn te Baambrugge van 19:20 tot 20:45 uur op 25 augustus 2006. In verband met de veiligheid van de deelnemers aan deze loop is het wenselijk dit deel van de openbare weg af te sluiten voor alle verkeer, behoudens voetgangers. Ambtelijk advies:
Tijdelijke verkeersmaatregel instellen.
Mandaatbesluit d.d. 14-7-2006:
Overeenkomstig voorstel besloten.

11. Verzoek om vergunning voor het innemen van een standplaats op 26 augustus 2006 op het crossterrein gelegen ten zuidoosten van de Burg. des Tombeweg. Toelichting:
De firma Vosmeijer Catering vof heeft een verzoek ingediend voor het innemen van een standplaats als bedoeld in artikel 5.2.3 van de Algemene Plaatselijke Verordening met een snackwagen voor de verkoop van snacks en dranken op 26 augustus 2006 op het autocrossterrein gelegen ten zuidoosten van de Burg. des Tombeweg . Ingevolge artikel 5.2.3, lid 1 van de Algemene Plaatselijke Verordening is het verboden zonder vergunning van het college van burgemeester en wethouders op of aan de weg of aan een openbaar water dan wel op een andere ­ al dan niet met enige beperking ­ voor publiek toegankelijke en in de openlucht gelegen plaats: a. met een voertuig, kraam, een tafel of enig ander middel een standplaats in te nemen of te hebben teneinde in de uitoefening van de handel goederen te koop aan te bieden, te verkopen of te verstrekken, dan wel diensten aan te bieden anderszins goederen uit te stallen of uitgestald te hebben om deze te koop aan te bieden, te verkopen of te verstrekken aan publiek. De gewenste locatie is niet opgenomen als vaste standplaats. Ingevolge artikel 7, lid 4 van de Regeling tot verhuur van gemeentegronden voor het venten en innemen van een standplaats 2004 kan het college van burgemeester en wethouders in afwijking van het bepaalde in het eerste lid voor een bepaalde tijd een andere standplaats aanwijzen tegen de daarbij vermelde vergoedingen per dag.
Ambtelijk advies:
Vergunning verlenen.
Mandaatbesluit d.d. 31-7-2006:
Overeenkomstig voorstel besloten.

12. Verzoek om vergunning voor het plaatsen van sandwichborden ter aankondiging van de activiteiten in jongerencentrum Tumult in de periode 29 augustus t/m 2 september en ter aankondiging van de inschrijfdag van Cursusproject Abcoude op 9 september 2006. Toelichting:
Het bestuur van de vereniging Open Jongeren Centrum Abcoude organiseert tijdens de Abcouder feestweek diverse activiteiten. Ter aankondiging daarvan wil men borden plaatsen in de periode 23 augustus t/m 2 september. Tevens vraagt het bestuur van Cursusproject Abcoude sandwichborden te mogen plaatsen in de periode 3 t/m 12 september ter aankondiging van de inschrijfdag voor de nieuwe cursussen van 9 september 2006.
Ambtelijk advies:
Vergunning verlenen.
Mandaatbesluit d.d. 1-8-2006:
Overeenkomstig voorstel besloten.

13. Verzoek om vergunning voor het venten met ansichtkaarten in de periode 14 t/m 19 augustus
2006.
Toelichting:
Er is een verzoek ingediend om vergunning voor het venten met ansichtkaarten in de periode 14 t/m 19 augustus 2006.
Ambtelijk advies:
Vergunning verlenen.
Mandaatbesluit d.d. 1-8-2006:
Overeenkomstig voorstel besloten.

---


14. Verzoek van het bestuur van jongerencentrum Tumult om diverse ontheffingen in het kader van de Abcouder feestweek 2006.
Toelichting:
Het bestuur van de vereniging open jongerencentrum Abcoude (Tumult), Kerkplein 28 te Abcoude vraagt ontheffing aan om op 30 en 31 augustus en 1, 2 en 3 september 2006 tot 05.00 uur geopend te mogen zijn. Ook wordt er op 31 augustus en 1 en 2 september 2006 een mobiele bar op het terras geplaatst en daarvoor is een ontheffing ingevolge art. 35 van de Drank- en Horecawet aangevraagd. Net als het voorgaande jaar is het verzoek om op donderdag 31 augustus van 09.00 tot 21.00 uur een mobiele bar op het Kerkplein te mogen plaatsen. Net als het voorgaande jaar heeft de politie geadviseerd om tenminste 3 gecertificeerde beveiligingsbeambten in te huren om de openbare orde en veiligheid in en nabij de inrichting Kerkplein 28 te Abcoude te waarborgen. Ambtelijk advies:
Onthefing van het sluitingsuur en ontheffing plaatsen 2 mobiele bars (art. 35 Drank- en Horecawet) verlenen.
Mandaatbesluit d.d. 10-8-2006:
Overeenkomstig voorstel besloten.

PORTEFEUILLE: wethouder D.L. Kok


1. Aanvraag reguliere bouwvergunning tweede fase, vergroten woonhuis aan de achterzijde, tevens plaatsen kleine kelder, Zr. Claassenhof 11, Abcoude. Ambtelijk advies:
Bouwvergunning verlenen voor de tweede fase. Mandaatbesluit d.d. 7-7-2006:
Overeenkomstig voorstel besloten.

2. Kapvergunningaanvraag 1 berk en 1 meelbes, Koningsvaren 109, Abcoude. Toelichting:
Op 19 mei 2006 is een verzoek om vergunning binnengekomen voor het kappen van 1 berk en 1 meelbes aan de Koningsvaren 109 te Abcoude. De bomen zijn te groot voor de standplaats. De gemeentelijke bomendeskundige heeft positief geadviseerd voor het kappen van de berk, de meelbes is niet akkoord bevonden. Er zijn geen weigeringsgronden (art. 4. 3 .3a APV) waardoor de kapvergunning voor de berk kan worden verleend. Na publicatie in de VAR van 22 juni 2006 zijn geen zienswijzen binnengekomen.
Ambtelijk advies:
Kapvergunning verlenen voor 1 berk.
Mandaatbesluit d.d. 11-7-2006:
Overeenkomstig voorstel besloten.

3. Kapvergunningaanvraag 1 paardenkastanje, Meerweg 19, Abcoude. Toelichting:
Op 30 mei 2006 is een verzoek om vergunning binnengekomen voor het kappen van 1 paardenkastanje aan de Meerweg 19 te Abcoude. De boom lijdt aan kastanjeziekte en er is gevaar voor vallend hout. De gemeentelijke bomendeskundige heeft positief geadviseerd. Er zijn geen weigeringsgronden (art. 4. 3 .3a APV) waardoor de kapvergunning kan worden verleend. Na publicatie in de VAR van 22 juni 2006 zijn geen zienswijzen binnengekomen. Ambtelijk advies:
Kapvergunning verlenen voor 1 paardenkastanje. Mandaatbesluit d.d. 11-7-2006:
Overeenkomstig voorstel besloten.

4. Kapvergunningaanvraag 1 berk, Heinkuitenstraat 34, Abcoude. Toelichting:
Op 6 juni 2006 is een verzoek om vergunning binnengekomen voor het kappen van 1 berk aan de Heinkuitenstraat 34 te Abcoude. De boom is dood, er bestaat gevaar voor omwaaien. De gemeentelijke bomendeskundige heeft positief geadviseerd. Er zijn geen weigeringsgronden (art. 4. 3 .3a APV) waardoor de kapvergunning kan worden verleend. Na publicatie in de VAR van 22 juni 2006 zijn geen zienswijzen binnengekomen.
Ambtelijk advies:
Kapvergunning verlenen voor 1 berk met herplantingsplicht. Mandaatbesluit d.d. 11-7-2006:
Overeenkomstig voorstel besloten.

10


5. Aanvraag reguliere bouwvergunning veranderen winkel/woonhuis, legaliseren reeds uitgevoerde verbouwing, Stationsstraat 15, Abcoude. Ambtelijk advies:
Bouwvergunning verlenen.
Mandaatbesluit d.d. 18-7-2006:
Overeenkomstig voorstel besloten.

6. Aanvraag reguliere bouwvergunning plaatsen vrijstaand bijgebouw t.b.v. kantoorfunctie aan huis annex berging, Zand- en Jaagpad 9, Baambrugge. Ambtelijk advies:
Met toepassing van artikel 19 lid 3 en 19a lid 4 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening medewerking verlenen aan een vrijstellingsprocedure om voornoemd bouwplan mogelijk te maken: a. het voornemen om medewerking te verlenen publiceren in de VAR, b. de stukken gedurende zes weken voor een ieder ter inzage leggen. Als er geen zienswijzen worden ingediend kan vrijstelling en bouwvergunning worden verleend. Mandaatbesluit d.d. 18-7-2006:
Overeenkomstig voorstel besloten.

7. Aanvraag reguliere bouwvergunning vergroten woonhuis, Kerkstraat 134, Abcoude. Ambtelijk advies:
Bouwvergunning verlenen.
Mandaatbesluit d.d. 18-7-2006:
Overeenkomstig voorstel besloten.

8. Aanvraag lichte bouwvergunning vergroten woonhuis door middel van aanbouw in zijtuin, Meerzicht 1, Abcoude.
Ambtelijk advies:
Bouwvergunning verlenen.
Mandaatbesluit d.d. 18-7-2006:
Overeenkomstig voorstel besloten.

9. Aanvraag reguliere bouwvergunning veranderen en vergroten bestaande woning met een uitbreiding van max. 25 m2, Donkervlietse Binnenweg 11, Baambrugge. Ambtelijk advies:
Met toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening medewerking verlenen aan een vrijstellingsprocedure om voornoemd bouwplan mogelijk te maken: a. de beslissing publiceren in de VAR,
b. het bouwplan gedurende zes weken voor een ieder ter inzage leggen. Afhankelijk van het indienen van eventuele zienswijzen en de ontvangst van de algemene verklaring van geen bezwaar van de provincie in het kader van art. 51 Woningwet zal al dan niet vrijstelling en bouwvergunning worden verleend.
Mandaatbesluit d.d. 20-7-2006:
Overeenkomstig voorstel besloten.

10. Aanvraag lichte bouwvergunning plaatsen dakkapel op voordakvlak, Achter de Kerken 63, Abcoude.
Ambtelijk advies:
Bouwvergunning verlenen.
Mandaatbesluit d.d. 20-7-2006:
Overeenkomstig voorstel besloten.

11. Kapvergunningaanvraag 1 meidoorn en 1 den, Piet van Wijngaerdtlaan 18, Abcoude. Toelichting:
Op 15 mei 2006 is een verzoek om vergunning binnengekomen voor het kappen van 1 meidoorn en 1 den aan de Piet van Wijngaerdtlaan 18 te Abcoude. De meidoorn bevat ongedierte en de den is te groot voor de standplaats. De gemeentelijke bomendeskundige heeft positief geadviseerd voor het kappen van de bomen. Er zijn geen weigeringsgronden (art. 4. 3 .3a APV) waardoor de kapvergunning kan worden verleend. Na publicatie in de VAR van 22 juni 2006 zijn geen zienswijzen binnengekomen. Ambtelijk advies:
Kapvergunning verlenen voor 1 meidoorn en 1 den. Mandaatbesluit d.d. 14-7-2006:
Overeenkomstig voorstel besloten.

---


12. Kapvergunningaanvraag 1 ceder, Torenlaan 29, Abcoude. Toelichting:
Op 10 mei 2006 is een verzoek om vergunning binnengekomen voor het kappen van 1 ceder aan de Torenlaan 29 te Abcoude. De boom is dood. De gemeentelijke bomendeskundige heeft positief geadviseerd voor het kappen van de ceder. Er zijn geen weigeringsgronden (art. 4. 3 .3a APV) waardoor de kapvergunning kan worden verleend. Na publicatie in de VAR van 22 juni 2006 zijn geen zienswijzen binnengekomen.
Ambtelijk advies:
Kapvergunning verlenen voor 1 ceder.
Mandaatbesluit d.d. 14-7-2006:
Overeenkomstig voorstel besloten.

13. Inzamelen textiel in 2007.
Toelichting:
In het belang van een doelmatige verwijdering van gedragen kleding worden voor kledinginzamelingen, mede gezien de grootte van de gemeente, per kalenderjaar niet meer dan drie vergunningen verleend. Door deze maatregel wordt bereikt dat deze kleding op een doelmatige wijze wordt verwijderd waarbij wordt voorkomen dat een groter aantal inzamelingen de moeite niet zou lonen. Voor het kalenderjaar
2007 zijn reeds drie inzamelvergunningen verleend. Ambtelijk advies:
Geen vergunning verlenen aan de stichting CIBO om in het kalenderjaar 2007 een inzameling van textiel te mogen houden.
Mandaatbesluit d.d. 24-7-2006:
Overeenkomstig voorstel besloten.

14. Inzamelen textiel in 2007.
Toelichting:
In het belang van een doelmatige verwijdering van gedragen kleding worden voor kledinginzamelingen, mede gezien de grootte van de gemeente, per kalenderjaar niet meer dan drie vergunningen verleend. Door deze maatregel wordt bereikt dat deze kleding op een doelmatige wijze wordt verwijderd waarbij wordt voorkomen dat een groter aantal inzamelingen de moeite niet zou lonen. Voor het kalenderjaar
2007 zijn reeds drie inzamelvergunningen verleend. Ambtelijk advies:
Geen vergunning verlenen aan de stichting Humana om in het kalenderjaar 2007 een inzameling van textiel te mogen houden.
Mandaatbesluit d.d. 24-7-2006:
Overeenkomstig voorstel besloten.

15. Aanvraag lichte bouwvergunning plaatsen raam in zijgevel van aanbouw aan de voorzijde, Zegge 48, Abcoude.
Ambtelijk advies:
Bouwvergunning verlenen.
Mandaatbesluit d.d. 25-7-2006:
Overeenkomstig voorstel besloten.

16. Aanvraag reguliere bouwvergunning vergroten woonhuis, Van Gortellaan 2, Abcoude. Ambtelijk advies:
Vrijstelling en bouwvergunning verlenen.
Mandaatbesluit d.d. 25-7-2006:
Overeenkomstig voorstel besloten.

17. Kapvergunningaanvraag 1 acacia, Blomswaard 2, Abcoude. Toelichting:
Op 23 juni 2006 is een verzoek om vergunning binnengekomen voor het kappen van 1 acacia aan de Blomswaard 2 te Abcoude. De acacia verkeert in slechte staat. De gemeentelijke bomendeskundige heeft positief geadviseerd voor het kappen van de boom. Er zijn geen weigeringsgronden (art. 4. 3 .3a APV) waardoor de kapvergunning kan worden verleend. Na publicatie in de VAR van 6 juli 2006 zijn geen zienswijzen binnengekomen.
Ambtelijk advies:
Kapvergunning verlenen voor 1 acacia.
Mandaatbesluit d.d. 25-7-2006:
Overeenkomstig voorstel besloten.

12


18. Aanvraag lichte bouwvergunning plaatsen dakkapel op voordakvlak, Aasdomstraat 32, Abcoude.
Ambtelijk advies:
Bouwvergunning verlenen.
Mandaatbesluit d.d. 4-8-2006:
Overeenkomstig voorstel besloten.

19. Aanvraag reguliere bouwvergunning veranderen en vergroten woonhuis, zowel op begane grond, als plaatsen kapverdieping, Ds. Bleekerhof 47, Abcoude. Ambtelijk advies:
Met toepassing van artikel 19 lid 3 en artikel 19a lid 4 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vooruitlopen op het ontwerp-bestemmingsplan "Woongebied Abcoude": a. het voornemen om vrijstelling te verlenen publiceren in de VAR van 17-08-2006, b. de stukken gedurende zes weken voor een ieder ter inzage leggen. Als er geen zienswijzen worden ingediend kan vrijstelling en bouwvergunning worden verleend. Mandaatbesluit d.d. 4-8-2006:
Overeenkomstig voorstel besloten.

20. Aanvraag reguliere bouwvergunning vergroten woonhuis d.m.v. plaatsen kap, Ds. Bleekerhof
49, Abcoude.
Ambtelijk advies:
Met toepassing van artikel 50 lid 4 Woningwet de aanhouding doorbreken en bouwvergunning verlenen.
Mandaatbesluit d.d. 4-8-2006:
Overeenkomstig voorstel besloten.

21. Bezwaarschrift tegen verleende bouwvergunning voor Zuwe 17A te Baambrugge. Toelichting:
Op 18 april 2006 is bij mandaat een bouwvergunning verleend voor het vergroten van een woonhuis Zuwe 17A te Baambrugge. Hiertegen is bezwaar gemaakt door de tegenover wonende bewoners (Bewonerscommissie Vrij Uitzicht Zuwe). Op 10 juli 2006 is in een openbare zitting het bezwaarschrift behandeld. De Commissie adviseert uw college om de betrokkenen in hun bezwaren ontvankelijk te verklaren en om het bestreden besluit te handhaven. Op 11 juli 2006 is door B&W de beslissing op het bezwaarschrift gemandateerd aan de gemeentesecretaris. Ambtelijk advies:
Voorgesteld wordt het advies van de commissie bezwaarschrfiten over te nemen. De commissie adviseert om betrokkenen in hun bezwaren ontvankelijk te verklaren en om het bestreden besluit tot verlening van een bouwvergunning voor het woonhuis Zuwe 17A te Baambrugge te handhaven. Mandaatbesluit d.d. 27-7-2006:
Overeenkomstig voorstel besloten.


13