Politie Midden- en West Brabant

District Breda maandag 28 augustus

BREDA, 28 augustus 2006

Inwoner Bavel aangehouden na huiselijk geweld

BAVEL: De politie heeft zondagmiddag rond 13.00 uur een 40-jarige inwoner van Bavel aangehouden in zijn woning. Hij wordt verdacht van bedreiging van zijn vrouw en mishandeling van een van zijn kinderen. Zijn vrouw belde de politie na een confrontatie zondagmorgen waarna zij zichzelf opsloot in een kamer. De Bavelnaar is in verzekering gesteld.

Inwoner Hardinxveld-Giessendam aangehouden met diverse drugs

BREDA: De politie heeft zondagmiddag een 24-jarige inwoner van Hardinxveld-Giessendam aangehouden. Dat gebeurde kort voor 14.30 uur. Een steward fouilleerde de man bij het uitvak voor de wedstrijd NAC Ajax en vond zowel softdrugs als diverse harddrugs bij hem. De man werd overgedragen aan de politie en is in verzekering gesteld.

Bredanaar aangehouden na diefstal wedstrijdbal uit NAC-stadion

BREDA: Een 22-jarige Bredanaar die dacht de wedstrijdbal bij NAC Ajax mee naar huis te kunnen nemen, is zondagmiddag van een koude kermis thuisgekomen. De man zat op de tribune in vak G toen de bal naar eigen zeggen in de zestigste minuut bij een verdedigende actie van Ajax zo ongeveer in zijn handen terechtkwam. De man besloot de circa 150 euro kostende bal als souvenir te houden en stopte het leer onder zijn jas. Na afloop van de wedstrijd wandelde hij met de bal het stadion uit. Oplettende agenten zagen hem echter lopen met een bolling onder zijn jas en hielden hem rond 16.30 uur aan wegens diefstal. Na verhoor kon de Bredanaar weer gaan, zonder bal en met een proces-verbaal.

Eigenaar horecazaak aangehouden

BREDA: Een 26-jarige eigenaar van een horecazaak aan de Reigerstraat is zondagnacht rond 04.00 uur aangehouden. Hij kreeg een bekeuring omdat hij met enkele klanten bier dronk in de zaak, terwijl hij daarvoor geen vergunning had. Hij gedroeg zich erg vervelend bij het opnemen van zijn gegevens en kleineerden de agenten. Toen zij de zaak verlieten en in hun auto stapten, vond hij het nodig hen nog uit te schelden voor homos. Mede gelet op zijn eerdere beledigingen besloten de agenten de Bredanaar aan te houden. Ook op weg naar en in het politiebureau gedroeg de man zich erg recalcitrant. Hij is maandagmorgen op vrije voeten gesteld.

Auteur: Andre van den Hul