Gemeente Bronckhorst
---

Cruyff Court Klaas Jan Huntelaar komt aan J.D. Pennekampweg in Hummelo

Klaas Jan Huntelaar, spits van voetbalclub Ajax, is onlangs verkozen tot Voetbaltalent van het jaar 2006. Van de Johan Cruyff foundation mag het Talent van het jaar een zogenaamd Cruyff Court (een speciaal kunstgrasveld) realiseren op een door hem aangewezen locatie. Klaas Jan gaf aan het liefst een Cruyff Court te realiseren op het al bestaande trapveldje aan de J.D. Pennekampweg in Hummelo waar hij zijn eerste stappen zette op de groene grasmat. De gemeente heeft in overleg met omwonenden besloten aan deze wens gehoor te geven en start binnenkort met de werkzaamheden. De planning is dat het veld eind augustus gereed is en in september feestelijk geopend wordt. Met de Cruyff Courts wil de Cruyff Foundation sport en spel stimuleren voor jongeren.

Het doel van de Johan Cruyff foundation is door het organiseren van sportactiviteiten op het veld de contacten tussen verschillende groepen te bevorderen en thema's als normen en waarden, respect en teamwork aan de orde te brengen. De gemeente en de Johan Cruyff foundation gaan hiervoor een samenwerkingsovereenkomst aan. De gemeente gaat via het sportbeleid verschillende activiteiten op touw zetten. Klaas Jan Huntelaar krijgt het Court officieel aangeboden tijdens het voetbalgala op 28 augustus a.s.

Hengelo Gld, 10 juli 2006

Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met Margreet Arends, afdeling communicatie, tel. (0575) 75 04 70.

U kunt ook bellen met Menno Renes van de Johan Cruyff Foundation, tel. (020) 305 77 66. Website: www.cruyffcourts.org


---- --