TNT Group

Persbericht

TNT bevestigt verwachte netto opbrengst bij afronding van de verkoop van de logistieke activiteiten

28 August 2006 - Amsterdam, In reactie op berichtgeving in de media bevestigt TNT dat de verwachte opbrengst van de verkoop van de logistieke activiteiten bij afronding van de verkoop tussen de 1,2 miljard en 1,3 miljard zal liggen. Hieronder volgt een samenvatting en toelichting op wat er bij onze eerdere aankondiging is gesteld en uitgelegd.

De transactie vertegenwoordigt een totale waarde van 1.480 miljoen, exclusief kasmiddelen en vrij van schuld, waarvan TNT 15 miljoen in de vorm van een belang 5% in het nieuwe bedrijf zal verkrijgen. De verwachte netto opbrengst die TNT zal ontvangen bij afronding van de transactie ligt tussen de 1,2 miljard en 1.3 miljard.

Het verschil tussen de verwachte netto opbrengst en de totale waarde van de transactie betreft aftrekposten door de koper voor finance leases, pensioen- en andere werknemersverplichtingen en verschillende kosten voor de seperatie en re-branding, waardoor bij de afronding van de transactie een bedrag ontvangen zal worden van rond de 1,3 miljard. TNT verwacht daarnaast in verband met de transactie betalingen te moeten doen (inclusief belasting) welke kunnen oplopen tot een bedrag van circa 100 miljoen en waardoor de uiteindelijk verwachte netto opbrengst zal liggen tussen de 1,2 miljard en 1,3 miljard.

Een externe groepsfaciliteit van rond de 220 miljoen, zoals die is vermeld in TNT´s jaarverslag over 2005 als een kortlopende lening die is toegewezen aan TNT Logistics Canada, loopt af en zal nog voor de voltooiing van de transactie door TNT worden afgelost. De verwachte netto opbrengst van tussen de 1,2 miljard en 1,3 miljard is daarmee na voltooiing van de transactie vrij beschikbaar voor TNT en kan onder meer worden aangewend voor de aangekondigde inkoop van eigen aandelen voor een bedrag tot 1 miljard.

Het geschatte boekresultaat bij voltooiing van de transactie is naar verwachting nagenoeg neutraal voor aftrek van de verschillende overige aan de deal gerelateerde kosten. Opgemerkt moet worden dat alle cijfers pas definitief berekend kunnen worden bij voltooiing van de transactie op basis van een slotbalans inclusief voorzieningen, zoals te doen gebruikelijk voor transacties van deze omvang.

In geval van enige discrepantie tussen dit persbericht en de originele Engelstalige versie van dit persbericht prevaleert de Engelstalige versie.

TNT N.V. biedt bedrijven en consumenten wereldwijd een breed scala aan post- en expressdiensten. TNT, waarvan het hoofdkantoor gevestigd is in Nederland, biedt toegang tot efficiënte netwerkinfrastructuren in Europa en Azië en breidt haar activiteiten wereldwijd uit om zo de prestaties van haar netwerken te maximaliseren. TNT is in meer dan 200 landen actief en heeft ruim 128.000 medewerkers. In het eerste halfjaar van 2006 bedroeg de omzet van de onderneming 5,3 miljard en het bedrijfsresultaat uit gecontinueerde activiteiten 671 miljoen. TNT N.V. is genoteerd aan de beurzen van Amsterdam en New York. TNT is zich bewust van haar maatschappelijke verantwoordelijkheid als onderneming en heeft partnerschappen gevormd met het World Food Programme en het Milieuprogramma van de Verenigde Naties om wereldwijd tegen honger en milieuvervuiling te strijden.