Pearl Jam komt naar Gelredome, Arnhem

Mojo concerts

http://www.mojo.nl

PERSBERICHT

MOJO Concerts, Delft, 19 april 2006

Na zes jaar afwezigheid komt Pearl Jam weer naar Europa. Ook Nederland wordt daarbij niet overgeslagen; op 29 augustus 2006 staat Pearl Jam in het Gelredome te Arnhem. Tijdens deze show brengt de rockband songs van het nieuwe studio-album 'Pearl Jam' ten gehore, maar uiteraard ook klassiekers als 'Alive', 'Jeremy', en 'Black'. De voorverkoop voor het concert van Pearl Jam begint op vrijdag 28 april 2006.

Pearl Jam verwierf in de jaren negentig de status van Amerika's meest populaire rockband. Nadat Nirvana er in 1992 voor zorgde dat de nationale mainstream radiostations ook ontvankelijk werden voor alternatieve rockacts, werden de songs van Pearl Jam's debuutalbum 'Ten' uit 1991, direct succesvol. Pearl Jam combineert de stadion-rock uit de jaren zeventig perfect met de pit, durf en woede van de post-punk uit de jaren tachtig; zonder ooit ritme en refrein uit het oog te verliezen. Inmiddels heeft Pearl Jam wereldwijd bijna 60 miljoen albums verkocht, inclusief miljoenen live bootlegs.

Op vrijdag 28 april aanstaande kunnen de Pearl Jam fans eindelijk hun hart ophalen. Op deze dag begint de voorverkoop van het concert van Pearl Jam, 29 augustus in het Gelredome. Tevens ligt vanaf 28 april het nieuwe, langverwachte album 'Pearl Jam' in de winkels. 'Pearl Jam' is het achtste studio-album van de band; de laatste, 'Riot Act', verscheen alweer vier jaar geleden. Het album is opgenomen in Studio X in Seattle en is mede-geproduceerd door Adam Kasper. Adam Kasper co-produceerde ook de release uit 2002, 'Riot Act'. De eerste single van het nieuwe album, 'World Wide Suicide', is al een tijdje te horen op de radio en via de website www.pearljam.com.

Met behulp van je ticket voor de show van Pearl Jam in het Gelredome, kun je via www.cdticket.nl het nieuwe album 'Pearl Jam' kopen voor de speciale prijs van Euro 14,99.

Voor meer informatie: www.pearljam.com en www.mojo.nl.

Radio 3FM & MTV Brand New present

PEARL JAM
29 augustus 2006
Gelredome, Arnhem
Entree: Euro 43 (excl. servicekosten)
Aanvang: 19.30 uur

Kaartverkoop voor het concert van Pearl Jam start vrijdag 28 april om 10.00 uur door Ticket Service via de 150 grotere postkantoren, 100 grotere Free Record Shops, VVV's en GWK's, 0900-3001250 (45 ct.p.m), www.ticketservice.nl en de bekende voorverkoopadressen.

Noot aan de redactie (