Topadviseur Bush gezondheidszorg komt naar Nederland

Aidsvaccine06 congres

Topadviseur Bush op het gebied van gezondheidszorg komt naar Nederland

Bezoek Dr. Anthony Fauci tijdens internationaal AIDSVaccine06 Congres (van 29 augustus t/m 1 september in de RAI te Amsterdam)

Dr. Anthony Fauci is één van de keynote sprekers tijdens de openingsdag van het AIDSVaccine06 congres, het internationaal meest vooraanstaande wetenschappelijke congres over onderzoek naar een vaccin tegen AIDS. Fauci is hoofd van het National Institute of Allergy and Infectious Diseases (NIAID) en een van de belangrijkste adviseurs van het Witte Huis op het gebied van gezondheidszorg en HIV/AIDS-bestrijding

Naar verwachting zullen de top-1000 internationale onderzoekers uit de hele wereld naar Amsterdam komen om de laatste ontwikkelingen in de zoektocht naar een AIDS vaccin te bespreken.
Onder de sprekers bevinden zich tijdens de opening tevens minister Hoogervorst van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), Prinses Mabel van Oranje en Professor Joep Lange, Hoofd van het Center for Poverty-related Communicable Diseases (CPCD) van het Academisch Medisch Centrum/UvA, en tevens voorzitter van dit congres. Zij zullen naast medische ontwikkelingen ook maatschappelijke thema's zoals de culturele en politieke obstakels voor HIV/AIDS-preventie en de distributie van vaccins ter discussie stellen.

HIV/AIDS-bestrijding gebeurt nu alleen nog door middel van preventie en AIDS remmers. Dat is uiteindelijk niet voldoende om de Aids-epidemie een halt toe te roepen. 'Dat vaccin moet er komen', aldus Joep Lange. Alleen al in 2005 raakten wereldwijd 4 miljoen mensen besmet met het virus, waarvan 2,7 miljoen in Afrika.

Media informatie en registratie

Het congres vindt plaats van 29 augustus t/m 1 september in de RAI te Amsterdam. Meer informatie over AIDSVaccine06 is te vinden op www.aidsvaccine06.org. Media die willen deelnemen aan het congres kunnen zich registreren. Informatie hierover treft U op de website.

De pers organisatie van AIDSVaccine06 wordt verzorgd door Jacques Monasch, Strategie& Communicatie Advies. Voor meer informatie over het congres, de inhoud van de toespraken (voor zover bekend) en het aanvragen voor interviews en reportages kunt u contact opnemen met Jacques Monasch, 06-12967238 of per e-mail: jacquesmonasch@planet.nl en Leonoor Bergen, 020-6855955 of per e-mail: leonoor@huijskens-istha.nl

Nadere informatie voor de media volgt in de aanloop naar het congres. Gedurende het congres kan de pers alle informatie verkrijgen aan de persbalie. Daarvandaan zullen tevens via dagelijkse persberichten de belangrijkste sprekers en lezingen worden belicht.

Voor informatie :

Jacques Monasch, Strategie & Communicatie Advies

06-12967238