Gemeente Bladel




Leefstijl Actief in de Wijk

29 augustus 2006, 14.00 uur, Den Tref te Hapert

Uw spierkracht en evenwicht op peil! Fit blijven .... dan is sporten een uitdaging. Rian Tichelaar van Sportservice Noord-Brabant geeft voorlichting over de mogelijkheden. De aftrap om te gaan bewegen wordt u nu geboden.

De cursus bestaat uit twee delen. Een deel waarin alle informatie wordt verstrekt die van belang is bij het voorkomen van vallen, gevolgd door een deel met daarin praktische oefeningen. Er worden ook thuisopdrachten gegeven en een aantal testen afgenomen. De cursus is bedoeld voor mensen die zich onzeker op de been voelen of andere problemen hebben met mobiliteit.

Heeft u interesse? Kom dan op woensdag 29 augustus 2006 om 14.00 uur naar Den Tref, Alexanderhof 7 te Hapert.

In een fit lichaam langer uw zelfstandigheid behouden

Wat kunt u zoal doen om zolang mogelijk zelfstandig te blijven? Door gericht te oefenen kunt u de dagelijkse handelingen langer volhouden. Denk bijvoorbeeld aan schoenveters strikken, iets boven uit een kastje pakken of uw boodschappen halen. Zie sporten als een uitdaging. U doet dit samen met bekenden en het is een gezellig tijdverdrijf.

Als botten en spieren protesteren

De cursus is gericht op de mogelijkheden die mensen zelf hebben om artrose, osteoporose en nek- en rugklachten tegen te gaan. Het voorlichtingsdeel geeft informatie over deze problemen en het praktische deel bestaat uit "de Gezonde Mix", een serie van 12 oefeningen om eventuele klachten te voorkomen of te verminderen. De cursus is niet bedoeld als therapie voor mensen die ernstige problemen hebben.

De uitvoering van het project in de gemeente Bladel gaat in goed overleg en samenwerking met diverse lokale KBO's, GGDZOB, GOW, SSNB, gemeente Bladel en Stichting Gezondheidzorg Kempenland


---