hoofdklasse hockey



14-8-2006 : Kampong barst van ambitie

Joost van den Berg is de laatste nieuwe versterking voor de heren van Kampong. De strafcornerspecialist kwam het afgelopen seizoen nog uit voor HGC. Coach Reinoud Wolff meldt vanaf zijn vakantieadres in Frankrijk dat hij blij is met de nieuwe aanwinst. De heren van Kampong starten op dinsdag 29 augustus met de voorbereiding op het komende seizoen.

Kampong barst van de ambitie en heeft na de promotie naar de Rabo Hoofdklasse al verschillende nieuwe spelers aangetrokken. Zo kan Wolff komend seizoen onder meer beschikken over de van Klein Zwitserland overgekomen keeper Freerk ten Hoor, Paul-Frederik van Esseveldt (ex-Amsterdam), Sander Verlegh (ex-Push) en de Nieuw-Zeelandse international Dean Couzins.

Strafcornerspecialist
Kampong kan komend seizoen ook beschikken over Maik Günther. De uit München afkomstige Duitser behoort tot de 25 beste hockeyers van zijn land en heeft een twintigtal interlands achter zijn naam staan. En met het aantrekken van Joost van den Berg beschikt Kampong naast Melchior Looijen nu dus ook over een tweede strafcornerspecialist.

Middenmoot
Wolff hoopt uiteraard op een succesvol seizoen met Kampong. `De bedoeling is om goed weg te blijven van de onderste drie plaatsen. Ik verwacht dat Amsterdam, Bloemendaal, Oranje Zwart en SCHC het goed gaan doen, terwijl clubs als Klein Zwitserland en Rotterdam daar vlak onder zullen zitten. De bedoeling is dat wij ook in die middenmoot mee kunnen draaien.' (JB)