Gemeente Ameland


Nieuwsberichten

14-08-2006
Bijeenkomst 'burgerparticipatie' Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo)

Op dinsdag 29 augustus aanstaande organiseert de gemeente een informatiebijeenkomst over de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). De bijeenkomst gaat plaatsvinden in de raadzaal van het gemeentehuis, van 19.30 uur - 21.30 uur.
Nu de Eerste Kamer onlangs met de Wmo heeft ingestemd, wil de gemeente graag met belanghebbende en geïnteresseerde inwoners in gesprek over de invoering van deze nieuwe wet. De Wmo omvat activiteiten die het mensen in de gemeente mogelijk maken om, ondanks beperkingen, mee te doen in de samenleving (bijvoorbeeld via vervoersvoorzieningen, hulp in de huishouding, mantelzorg) en treedt op 1 januari 2007 in werking. Over de invoering van de Wmo heeft de gemeente de Startnotitie Wmo opgesteld. De startnotitie kunt u inzien in het gemeentehuis te Ballum, afdeling Welzijn of via de website van de gemeente (www.ameland.nl) onder het kopje "nieuws".

Het doel van de bijeenkomst is het verstrekken van informatie over inhoud van de wet en de stand van zaken wat betreft de voorbereidingen op de invoering van de wet. Daarnaast is het de bedoeling om via de bijeenkomst te komen tot het oprichten van een Wmo-platform. In het platform nemen inwoners zitting die willen meedenken over de invoering van de Wmo.

Bent u in de Wmo geïnteresseerd? Vindt u het belangrijk om hierover mee te denken en te praten? Kom dan op de bijeenkomst en laat ons uw mening weten. U kunt u voor de bijeenkomst via e-mail addevries@ameland.nl. Zonder aanmelding bent u ook van harte welkom.
---

© 2006 Gemeente Ameland