Gemeente Utrecht

EXTRA RAADSVERGADERING OVER VOORGENOMEN FUSIE HYDRON

Dinsdag 29 augustus om 20.00 uur vindt er een extra raadsvergadering plaats over de voorgenomen fusie van Hydron Midden Nederland, Hydron Flevoland en Vitens. De gemeente Utrecht is een van de aandeelhouders van Hydron Midden Nederland.

De aandeelhouders nemen woensdag 30 augustus een besluit over de fusie. Het college van b&w heeft in principe besloten tijdens deze aandeelhoudersvergadering in te stemmen met de fusie.

De gemeenteraad heeft besloten tot deze extra vergadering omdat hij uitvoerig met het college wil debatteren over zijn wensen en bedenkingen betreffende deze fusie. De raad is van mening dat de voorgenomen fusie consequenties kan hebben op de prijs en kwaliteit van het drinkwater. Daarnaast zal de invloed van de gemeente Utrecht, als aandeelhouder binnen de nieuwe fusieorganisatie, kleiner worden.

Het college informeerde de raad op 26 juni. De twee weken tot het zomerreces vond de raad te kort om te reageren. De raad vindt het belangrijk dat de inwoners van Utrecht blijvend van goed en betaalbaar water worden voorzien. Daarnaast heeft de raad vragen over het behoud van werkgelegenheid in de regio.

Voorafgaand aan de raadsvergadering vindt er een openbare vergadering van de commissie Bestuur en Veiligheid plaats. De commissie heeft daarbij een expert op het gebied van fusies, professor H. Schenk, uitgenodigd om een toelichting te geven. Deze commissievergadering begint om 16.00 uur in de raadzaal van het stadhuis.

Noot voor de media:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de griffier, de heer Ad Smits. Telefoon: (030) 286 16 16, e-mail: Griffie.Gemeenteraad@Utrecht.nl.

Utrecht, 16 augustus 2006

Met vriendelijke groet,

Marlies Trooster
secretaresse Griffie Gemeenteraad
kamer 1.07 stadhuis
tel: 030-2861069
e-mail: m.trooster@utrecht.nl
maandag afwezig