Gemeente Maassluis

Luchtige tentoonstelling in het stadhuis

Op dinsdag 29 augustus besteedt de gemeenteraad van Maassluis aandacht aan het probleem van de lokale luchtkwaliteit. De onlangs gereedgekomen rapportage van de luchtkwaliteit wordt gepresenteerd.

Luchtkwaliteit is een onderwerp dat ons allemaal aangaat. Gezonde lucht is een eerste levensbehoefte voor mensen, planten en dieren. Helaas is de lucht in het Rijnmondgebied niet schoon. De bronnen van vervuiling zijn verkeer, scheepvaart, industrie en huishoudens. Vooral de uitstoot van het verkeer en de scheepvaart is schadelijk voor de gezondheid omdat deze uitlaatgassen worden uitgestoten op leefniveau van de mensen.

De Stichting Milieu Dichterbij, gevestigd in Rotterdam, gaf eind 2005 een voorlichtingsavond over luchtkwaliteit. Daaraan namen burgers en politici uit Maassluis deel. Hun eigen ideeën en oplossingen voor het probleem vertrouwden zij toe aan het schildersdoek. De resultaten kunt u bewonderen de hal van het Stadhuis nadat op dinsdag 29 augustus de doeken onthult zijn door wethouders van der Knijf en Scheerstra. De Stichting Milieu Dichterbij geeft daarbij informatie over de oorzaken van de luchtverontreiniging en de oplossingen voor de problematiek waaraan burgers zelf kunnen bijdragen. De tentoonstelling is in de maand september te zien.