Gemeente Utrecht

'utrechts finest' in utrechts stadhuis

Van dinsdag 29 augustus tot en met donderdag 28 september staat het Stadhuis Utrecht in het teken van Het Uitfeest. Er is dan een overzichtstentoonstelling te zien die vooruit loopt op wat het Stadhuis het komend seizoen aan tentoonstellingen heeft te bieden. Een tentoonstelling boordevol voorpret dus.

Te zien zijn highlights uit het werk van fotografen als Raymond Rutting (de Volkskrant), Rob Hornstra (o.a. NRC, de Volkskrant) en Petr Daniel (uit zusterstad Brno), van beeldend kunstenaars als Pinky Messchaert, Kees Wennekendonk, John Noy en Theo Mackaay, van de Kinderboekenweektentoonstelling van illustrator Philip Hopman, van ontwerper Willem Noyons, van Berkman & Janssens' kunstwerken in openbare ruimten en van journalist Martijn Jas (met diens nieuwe boek 'Utrecht Bevalt').

Voor het eerst doet het Stadhuis dit jaar mee aan Het Uitfeest, dat plaatsvindt op zondag 10 september. Volkomen terecht, want in het Stadhuis kun je namelijk niet alleen trouwen of een raadsvergadering bijwonen, maar je kunt er ook komen kijken naar een 'Utrechtse tentoonstelling'. Gratis. Op Het Uitfeest maak je meteen kennis met de makers, want de meesten zullen die dag ook aanwezig zijn. Spreek ze gerust aan!

Van 29 augustus tot en met 28 september 2006 is deze tentoonstelling gratis toegankelijk en gedurende de openingstijden van het stadhuis aan de Korte Minrebroederstraat 2 te Utrecht te zien.

Noot voor de media /

Gemeente Utrecht