Gemeente Barneveld


Informatieavond sporthal Voorthuizen

Op dinsdag 29 augustus 2006, om 19.30 uur in het dorpshuis t Trefpunt te Voorthuizen vindt een informatieavond plaats over de te bouwen sporthal in Voorthuizen. Voordat de gemeente start met de vereiste bestemmingsplanprocedure en de hierbij behorende inspraak, wil zij de belanghebbenden en geĂŻnteresseerden informeren over het door de architect opgestelde voorlopige ontwerp van de sporthal en de hierbij behorende buitenruimte. Na een welkom door wethouder Van den Hengel zal de architect een toelichting geven op het ontwerp. We beschrijven hierna kort de stand van zaken.

Programma van Eisen en onderzoeken

In de afgelopen tijd is een Programma van Eisen opgesteld door Ingenieursbureau Oranjewoud B.V. voor de bouw van een nieuwe sporthal te Voorthuizen. Dit programma is een nauwkeurige beschrijving van de functionele en technische eisen en van de projectvereisten voor de realisatie van de sporthal.

Daarnaast zijn onderzoeken afgerond en lopen er nog een aantal onderzoeken, die vereist worden in het kader van de te starten bestemmingsplanprocedure en het bouwplan. Het betreft onder meer onderzoeken in het kader van het plangebied, archeologie, flora en fauna, luchtkwaliteit, milieuhinder, water(berging), verkeer en inrichting van de openbare ruimte, verlichting en groen.

Ook zijn wij in samenspraak met volleybalvereniging SDS en korfbalvereniging Spirit gekomen tot keuze van een architect. Architectenbureau Koppert & Koenis te IJsselsteijn heeft van ons na het volgen van een selectieprocedure de opdracht ontvangen om de sporthal te ontwerpen.

Bestemmingsplan

Volgens het geldende bestemmingsplan Voorthuizen is de bestemming op de betreffende locatie Openbare en bijzondere bebouwing en Openbaar groen. Omdat het realiseren van een sporthal niet zonder meer mogelijk is volgens deze bestemmingen, wordt een vrijstellingsprocedure volgens artikel 19 lid 2 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening (WRO) gevoerd.

Barneveld, 24 augustus 2006 Mutatiedatum 24/08/2006

Naar de vorige pagina